7.12.07

παρασκευή 7.12

UPDATE 11.25

Καλημέρα!

Καημό το είχα μια φορά να ξεκινήσω εγώ το post!!!
New poll in blog. Ψηφίζετε τη μουσική σας προτίμηση (ή και περισσότερες από μία) σε σχέση με το ρεπερτόριο των Πρωινών του Τρίτου. Υπάρχουν και οι απαντήσεις "δεν με νοιάζει" και "απ'όλα". Αν επιλέξετε μία απ'αυτές παρακαλούμε να είναι η μόνη. Αλλιώς, υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλής επιλογής ειδών και εποχών.
Δεκτές και συμπληρώσεις ως προς τις απαντήσεις! (DM)

καλημέρα καλημέρα
καλημέρα Διονύση, καλημέρα σε όλους και όλες

Ωραία η νέα ψηφοφορία που έφτιαξε ο Διονύσης και θα μας βοηθήσει αρκετά στην επιλογή των έργων.

Για τα πρώτα πρωινά του Τρίτου, σήμερα έχουμε Χατζιδάκι, Beatles, Chopin, Tiersen, Bach, Lehar, Pavarotti (σε δύο ναπολιτάνικα τραγούδια), Boccherini, Smetana, Mozart, Verdi και Schumann.

καλό σαββατοκύριακο
καλημέρα και πάλι (F)

Δεύτερο μέρος των πρωινών και ακούμε sinfonia του Pasquini, 4 κομμάτια για λαούτο του Ballard, Θάνατος της Ιζόλδης με Flagstad, Υμνο από την Cavalleria Rusticana/Mascagni, Επίλογο από τη Γερμανική Λειτουργία του Schubert. Ακόμα, "Παράκλησις" για σόλο κλαρινέτο του Παναγιώτη Θεοδοσίου με τον Γιάννη Σαμπροβαλάκη, "Πρώτη Ηχηση" για σόλο βιολί του Θανάση Δρίτσα με τον Οδυσσέα Κορέλλη, Τρίτο Κοντσέρτο για πιάνο του Beethoven(III)/Κατσαρής, Johannes Brahms: Παραλλαγές Haendel/Katchen, Παντούμ από τη σονάτα για βιολί και πιάνο του Γιώργου Σισιλιάνου/Δεμερτζής-Αστεριάδου και ένα σμυρνέικο μινόρε με τη Σαβίνα Γιαννάτου.
Προσφορά 5 διπλών προσκλήσεων από Ωδείο "Φίλιππος Νάκας", 20 από Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, 10 από Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και 5 από "Παρνασσό". (DM)

6.12.07

πέμπτη 6.12

UPDATE 10.38 π.μ.

καλημέρα καλημέρα και χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν!

αρχίσαμε σήμερα με Ludwig van Beethoven, συνεχίσαμε με το As Time Goes By κι έχουμε ακόμη έργα των Schubert, Μυλωνά, Vivaldi, Weber, Haydn, Verdi, Bonporti, Brahms, de Falla, Mozart καθώς και κάποια παραδοσιακά αγγλικά τραγούδια, αν προλάβουμε...

Στην κονσόλα του ήχου είναι σήμερα ο Κωνσταντίνος Λούβαρης.

να έχουμε μια όμορφη και χαρούμενη ημέρα (F)

Καλημέρα και από το Μέρος Δεύτερον!

Ακούμε Bach Εισαγωγή από την Πρώτη Ορχηστρική Σουίτα και Batalia του Biber με το σύνολο Concentus Musicus και τον Nikolaus Harnoncourt, Capriccio για πιάνο κ ορχήστρα του Στραβίνσκυ/Entremont, Gorecki Τρίτη Συμφωνία (ΙΙ) και χορωδιακό, σονάτα για τσέλο κ πιάνο του Προκόφιεφ, Concertante Musik του Boris Blacher, Καταδίκη του Φάουστ/Berlioz, κουιντέτο με πιάνο του Schumann, Gershwin-Gershwin, Dave Brubeck.

Χρόνια Πολλά σε όσες και όσους εορτάζουν! (DM)

5.12.07

Τετάρτη 5. 12

UPDATE 11.52 π.μ.

Καλημέρα.

Η πρωϊνή του Τρίτου σήμερα στο studio. Με έργα Handel, Ralph Vaughan Williams, Borodin, Paisiello, lieder της Clara Schumann, αλλά και έργα που συνέθεσαν δύο από τους γυούς του J. S. Bach.
Ο C Ph. E. Bach (ο τρίτος γυός του) και ο Johann Cristian Bach, κατά πολύ νεώτερος αδελφός του τον οποίο έμαθε πιάνο ο C. Ph. E.

Αμέσως μετά, θα ανοίξουμε μαζί με τον Διονύση Μαλλούχο το Παράθυρο στον κόσμο. Το αεράκι θα μας φυσήξει προς την Ιταλία και την Αυστρία για να σας προτείνουμε συναυλίες. Ερχονται Χριστούγεννα πρέπει να ετοιμαζόμαστε.

Καλά ταξίδια σε όσους ετοιμάζουν τις αποσκευές τους και καλές προετοιμασίες σε όσους μείνουν στην πόλη. Είναι ο μήνας που σκεφτόμαστε τα δώρα που θέλουμε για την επόμενη χρονιά! Και όπως έγραψε ο William Blake "τα όνειρα του σήμερα είναι η πραγματικότητα του αύριο."

Καλή σας ακρόαση J

Καλό πρωινό και από το δεύτερο μέρος

Στο παράθυρο ακούσαμε μεταξύ άλλων και το θάνατο της Ιζόλδης (από την πράξη ΙΙΙ της όπερας Τριστάνος και Ιζόλδη του Wagner) και το Adagio από το κοντσέρτο Mozart ΚV488/Jando.

Στη συνέχεια, Valse Triste του Sibelius/Ormandy, Jose Cura/Gioconda, Jose Carreras/Nessun Dorma, Φανταστική Συμφωνία/Berlioz/Jansons-Συμφωνική Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, κουαρτέτο Debussy/Bartok quartet, Γιάννη Ιωαννίδη: 3 Intermezzi για πιάνο με τον Ερμή Θεοδωράκη, δυο αποσπάσματα από την όπερα Ainadamar του Osvaldo Golijov και άλλα δύο από την Opera for one του Θάνου Μικρούτσικου με τη φλαουτίστα Iwona Glinka. Τέλος με το Rondo KV 373 του Mozart/Grumiaux. (DM)

4.12.07

τρίτη 4.12

UPDATE 10.41 π.μ.

καλημέρα καλημέρα σε όλους και όλες

σήμερα έχουμε έργα Faure, Orlando di Lasso, Nyman, Lloyd Webber, Strauss, C.P.E. Bach, Glinka, Brahms, Arriaga, Granados, Ηandel, Schubert καθώς και κάποιες άριες που θα αποφασιστούν την τελευταία στιγμή.

καλή ακρόαση
καλημέρα και πάλι (F)

Εδώ και το δεύτερο μέρος!

Ακούμε σουίτα του Schein (1617), Ανατολή από τα Gurrelieder του Shoenberg, Gute Nacht/Winterreise/Schubert/Dieskau-Moore, Μουσική στιγμή του Schubert/Kovasevich, Arpeggione sonate/Rostropovich-Britten, Συμφωνία αρ.82 του Haydn (IV), Scherzo από την Εκτη Συμφωνία του Bruckner, Canzonetta απο κοντσέρτο για βιολί του Τσαϊκόφσκι, κοντσέρτο για πιάνο του Schumann (I)/Kempff, δύο χορούς της Αναγέννησης και "Τροβαδούρο" του Βασίλη Τζωρτζίνη/παραγωγή Εν Χορδαίς. (DM)

3.12.07

δευτέρα 3.12

UPDATE 10.50 π.μ.

καλημέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλους και όλες

αρχίσαμε σήμερα με μουσική του John Field, αυτή τη στιγμή ακούμε το αγγλικό παραδοσιακό Greensleeves και θα συνεχίσουμε΄με έργα των Kreisler, Dvorak, Bach, Tchaikowsky, Rossini, Schumann, Mozart, Verdi, Marcello και de Falla.

να έχουμε μια όμορφη ηλιόλουστη μέρα (F)

Καλή εβδομάδα και από τη συνέχεια!

Ακούμε σονάτα Soler, Aquarelle του Sergio Assad με τον Γιώργο Μπεχλιβάνογλου, φινάλε από το κοντσέρτο για πιάνο του Gershwin, Cantabile από τη σονάτα Poulenc για φλάουτο κ πιάνο/Rampal-Lacroix, Presto από την Εκτη Συμφωνία του Σοστακόβιτς, Πρώτη Συμφωνία Elgar (III,IV)/Boult, το έργο 5 του Webern στην εκδοχή για ορχήστρα εγχόρδων, Callas-Norma, Lutoslawski-Παραλλαγές Paganini για 2 πιάνα, Nino Rota: κοντσέρτο για πιάνο "piccolo mondo antiquo" (III) και Helios των Mode Plagal. (DM)