30.11.07

παρασκευή 30.11

UPDATE 11.58 π.μ.

καλημέρα καλημέρα

βρίσκομαι σε μια εποχή με πολλές υποχρεώσεις κι έτσι δεν είμαι ακριβώς συνεπής στις απαντήσεις μου ως προς τους ακροατές του Τρίτου, τόσο στο blog όσο και στα mails που παίρνω. Στο blog ευτυχώς υπάρχει ο Διονύσης που με καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σύντομα πάντως θα υπάρξει -ελπίζω- περισσότερος χρόνος και θα είμαι συνεπέστερος.

Σήμερα τελευταία ημέρα της εβδομάδας αλλά και του μήνα ξεκινήσαμε με έργα των Faure, Dowland και Mertens και συνεχίζουμε με Cimarosa (αυτό το εξαιρετικό κοντσέρτο για oboe σε ντο μείζονα). Για αργότερα έχουμε Beethoven, Shostakovich, Durante, Debussy, Smetana, Schubert, Saint-Saens αλλά και άριες με τον Villazon και τη Netrebko και όπως πάντα αγγλικά παραδοσιακά τραγούδια.

καλημέρα καλημέρα και πάλι (F)


Καλημέρα σε όλους και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες!

Ακούμε Intermezzo απο το op.118 του Brahms/Lupu, Πρώτη Σονάτα για σόλο βιολί του J.S.Bach/Λεωνίδας Καβάκος, Panis Angelicus (Franck), Κοντσέρτο για πιάνο του Αντίοχου Ευαγγελάτου (Ι)/Κωστής Γαϊτάνος-Αντίοχος Ευαγγελάτος (ηχογρ. 1974), Nimrod απο Παραλλαγές Enigma (Elgar), Εικόνες σε μια έκθεση(Μούσορσκι), clarinet trio Brahms (III, IV), Πέμπτη Συμφωνία Beethoven (I)/Gustavo Dudamel-Ορχήστρα Νέων Simon Bolivar, Berg (από Σουίτα Lulu), Boulez (από Τρίτη Σονάτα για πιάνο/Biret) και Ομπρέλες του Buenos Aires/ Αλίκη Καγιαλόγλου-Ορχήστρα των Χρωμάτων.

Δόθηκαν 10 διπλές προσκλήσεις για Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, 20 για Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και 5 για τον "Παρνασσό".

Προσκλήσεις για τη συναυλία την Κυριακή στο Μέγαρο, της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ είπατε???
Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε...??
(DM)

29.11.07

πέμπτη 29.11

UPDATE 10.25 π.μ.

καλημέρα καλημέρα σε όλους και όλες...

σήμερα αρχίσαμε με τους Sarband να ερμηνεύουν Eric Satie με πολύ πρωτότυπο τρόπο. Στη συνέχεια ο Ian Bostridge ερμήνευσε το Ombra Mai Fu από τον Ξέρξη του Handel και συνεχίζουμε με Clara Schumann, Rossini, J.S. Bach (δεύτερο Βραδεμβούργιο κοντσέρτο με Trevor Pinnock και English Concert), Paganini, Lehar, Mozart, Liszt, Haydn, Telemann, Mendelssohn, Purcell, μερικές άριες και κάποια τραγούδια που θα επιλεγούν στην πορεία.

καλημέρα και πάλι
να είστε όλοι καλά
(F)

Καλημέρα και από τη δεύτερη βάρδια!
Δεύτερη ορχηστρική σουίτα του J.S.Bach με τον Pablo Casals να διευθύνει, ο γνωστός τσελίστας ερμηνεύει και έργα Cassado, Boccherini, άρια της Ιουλιέτας από την όπερα "Καπουλέτοι και Μοντέκοι" του Bellini με τη Σόνια Θεοδωρίδου (νέο CD, έκδοση "Οδός Πανός"), Δέκατη Σονάτα για πιάνο και βιολί του Beethoven (Gould/Menuhin), pianotrio αρ.2 και Τρίτη Συμφωνία του Brahms (Ι)/Alsop. (DM)

28.11.07

Τετάρτη 28.11

UPDATE 11.35 π.μ.

Καλημέρα σας.
Τελευταία Τετάρτη του Νοεμβρίου.

Σήμερα το πρώτο μέρος των πρωϊνών του Τρίτου άρχισε με ένα τραγούδι από το El Cancionero de la Colombina.
Αμέσως μετά Chopin και Franz Xaver Mozart, που είχε την τύχη ή την ατυχία να είναι γυός του Wolfgang Amadeus, του οποίου αυτή τη στιγμή ακούμε την Συμφωνία αρ. 27. Ακολουθούν Copland και Piazzolla, τον οποίο φαίνεται να αγαπούν πολύ οι Πρωϊνοί του Τρίτου.
Αργότερα έχουμε Missa Criolla, Verdi και Donizetti, ίσως μείνει χρόνος και γιά μερικά άλλα μικρά έργα.
Καλή ακρόαση J

Παράθυρο στον κόσμο με Lully, Handel (Ιούλιος Καίσαρ), Εισαγωγή Ελεύθερου Σκοπευτή/Furtwangler, (Συνθέτες που πέθαναν από λοιμώξεις, με πηγή το blog του παθολόγου-λοιμωξιολόγου Θεόδωρου Πέππα: Λοιμώξεις σε μουσουργούς ). Ακόμα, Beethoven με Brendel, Villa-Lobos με Barbara Hendricks.

Δεύτερο μέρος με Πέμπτο κοντσέρτο για πιάνο του Beethoven(ΙΙ,ΙΙΙ)/ Kempff, Τρίτο Ραχμάνινοφ(Ι)/Byron Janis, Τέταρτο Κοντσερτο για πιάνο (Ι) του Anton Rubinstein, έργα Sibelius για πιάνο, έργα Θόδωρου Αντωνίου (Σονατίνα για βιολί-πιάνο/Τσάνη-Χούντα και Πρώτη Συμφωνία ΙΙΙ, ΙV), Gyorgy Kurtag-Bach, Δεύτερη Σπουδή Ligeti και Μαυρουδής-Μάργαρης στη Romanza.

Προσφορά 15 διπλών προσκλήσεων για το ρεσιτάλ απόψε της Hendricks απαντώντας στην ερώτηση " Πόσο κοστίζει το τελευταίο CD της για download απο το http://www.arteverum.com/ το site της προσωπικής δισκογραφικής της εταιρείας?".

Η σωστή απάντηση είναι ότι ο κάθε διαδικτυακός αγοραστής καθορίζει μόνος του την τιμή του CD και το "κατεβάζει" πληρώνοντας ό,τι θέλει και μπορεί. Είναι το πρώτο CD κλασικής μουσικής που εγκαινιάζει τον τρόπο αυτό πληρωμής. Πρώτοι διδάξαντες οι Radiohead πριν λίγες εβδομάδες. (DM)

27.11.07

τρίτη 27.11

UPDATE 10.25 π.μ.

καλημέρα καλημέρα

Σήμερα έχουμε έργα των Tarrega, Schubert, Χατζιδάκι, Leao, Quantz, Rossini, Mozart, Ravel (το Bolero σε μια εξαιρετική ερμηνεία για δύο πιάνα), Rachmaninov, Babell και μερικά παραδοσιακά ως συνήθως.

Να έχετε μια όμορφη μέρα όλοι και όλες (F)

Καλημέρα και απο το δεύτερο μέρος!!

Σήμερα συνέντευξη με τη σοπράνο Barbara Hendricks.
Ακούγονται ηχογραφήσεις της: "La Wally"/Catalani, Σεμέλη/Haendel, "La spectre de la rose"/Berlioz (nuits), Obradors/διασκευές ισπανικών παραδοσιακών, Purcell (άρια από Harmonia Sacra), Γάμοι του Φίγκαρο/Mozart, 2 lieder Schubert, 2 lieder Schumann, Διδώ & Αινείας/Purcell ("laid..."), 2 lieder Brahms, Seguidilla/de Falla, "Sweeter than roses"/Purcell(Παυσανίας). (DM)

26.11.07

δευτέρα 26.11

καλημέρα καλημέρα καλή εβδομάδα σε όλους και όλες

πολύ όμορφη η χθεσινή συζήτηση...
από τα κομμάτια για το φεγγάρι κρατάω το Song To The Moon με τη Netrebko με το video clip του... Υπάρχει και στο youtube...

σήμερα παίζουμε έργα Chopin, Pionani, Purcell, Ponchielli, Piazzolla, Haydn, Bazzini, Mozart, Tchaikowsky, Handel και Brahms. Περιμένω καλημέρες τηλεφωνικές ή διαδικτυακές ή και τα δύο... καλημέρες και πάλι να είστε όλοι καλά (F)


Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Γιώργο, πρότεινα Fleming και όχι Netrebko στο video-clip γιατί το έκοψε η λογοκρισία!
Ακούμε finale από το κοντσέρτο για βιόλα του Hindemith, Τρίτη σονάτα του Schulhoff, Ογδοο κουαρτέτο του Σοστακόβιτς(Rubin), 4 πρελούδια του Γιάννη Ανδρέου Παπαϊωάννου με τον Σπύρο Τσελέντη, Air του Bach Χ2 (Munchinger, Harnoncourt), Adagio (Barber), μουσική από την ταινία "Εμπορος της Βενετίας", "Addio del passato" με την Amelita Galli-Curci και δυο tracks απο CD που μόλις κυκλοφόρησαν: "Δεν βιάζομαι να μεγαλώσω" (μουσική Τατιάνας Ζωγράφου) και "Don't mind the gap" (Φαίδων Καλοτεράκης-Αντώνης Σουσάμογλου). (DM)