16.11.07

παρασκευή 16/11

UPDATE 11.04 π.μ.

καλημέρα καλημέρα

ζεστή η σημερινή Παρασκευή και υγρή.
Είναι πολύ όμορφα τα καλωσορίσματα που έρχονται από τους ακροατές του Τρίτου κι ακόμη πιο σημαντικές οι σκέψεις και οι προτάσεις τους για τις εκπομπές μας.
Σήμερα ακούμε Satie, Grieg, Matteis, Mertens, Ivanovici, Vivaldi, de Falla, Beethoven, Bach, Schubert, Dowland, Wagner, Shostakovich, Handel καθώς και κάποια παραδοσιακά τραγούδια από την Αγγλία και την Ιταλία.

περιμένουμε πάντα τις σκέψεις, τις ιδέες και τις καλημέρες γραπτά μέσω διαδικτύου αλλά και τηλεφωνικά.

καλημέρα και πάλι
να είστε όλοι καλά (F)

Εδω και το δεύτερο μέρος των πρωινών!
Με το πρώτο κοντσέρτο Mozart για πιανο κ ορχήστρα, τη σονατίνα για πιάνο του Ravel, πρελούδια για κιθάρα του Villa Lobos με Ευάγγελο Ασημακόπουλο, κοντσέρτο Tartini για φλάουτο, εισαγωγή Don Giovanni, κοντσέρτο για βιολί του Bruch, συμφωνικούς χορούς του Hindemith, Συμφωνία από τον Νέο Κόσμο του Dvorak και προσφορές προσκλήσεων για συναυλίες του τριημέρου. (DM)

15.11.07

Πέμπτη 15/11

UPDATE 11.04 π.μ.

καλημέρα καλημέρα

μόλις τώρα αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στο δίκτυο της ΕΡΤ και ξεκινάμε και διαδικτυακά.

Με πολλή χαρά βλέπω μηνύματα από πολλούς bloggers αλλά και ακροατές του Τρίτου που βρίσκονται κοντά μας. Η παρέα ζεσταίνει κι εμάς. Να είστε βέβαιοι ότι τη χρειαζόμαστε.

Σήμερα έχουμε αρχίσει με έργα των Balanescu, Χατζιδάκι, Villa-Lobos, Prokofiev, Beethoven, Albinoni και θα συνεχίσουμε με Schubert, Piazzolla, Verdi, Mozart, Lehar, Sammartini και Granados.

Περιμένουμε ερωτήσεις ή οτιδήποτε χρειάζεστε και κυρίως καλημέρες διαδικτυακές ή τηλεφωνικές.

καλημέρες σε όλους
ακούτε Τρίτο (που λέει κι ο Διονύσης)
Να είστε όλοι καλά (F)

Καλημέρα σε όλους!
Χωρίς Νίκο Δήμου σήμερα.
Με Barenboim (Chopin, Brahms με du Pre), Monteux (4η Beethoven), Mendelssohn (συμφωνία μεταρρύθμισης), Campanella του Liszt, Ποσειδώνα και Ερμή του Holst, Συμφωνία των Ψαλμών του Στραβίνσκυ και έναν Αμερικανό (Gershwin) που πάει στο Παρίσι. (DM)

14.11.07

ΤΕΤΑΡΤΗ 14/11

UPDATE 11.57 π.μ.

Καλημέρα σε όλες και όλους από το studio του Τρίτου.

Καλημέρα spireto 72.
Η μουσική του σήματος είναι από τη Νεραϊδοβασίλισσα του Henry Purcell. Κατά τα άλλα γιά το πρώτο μέρος των πρωϊνών του Τρίτου, προτείνουμε Μότσαρτ, Μπετόβεν, διάφορες μουσικές εκδοχές του μύθου του Ορφέα και της Ευρυδίκης, μουσική από ταινίες του Τρυφώ και μιά ωραία εισαγωγή γιά ορχήστρα του Βέμπερ αλλά και μουσική του Κ.Φ.Μπαχ.

Και βέβαια ακολουθεί το Παράθυρο στον κόσμο με τον Διονύση Μαλλούχο. (J)

Δεύτερο μέρος των πρωινών με το κοντσέρτο της Βαρσοβίας του Addinsel, τρίτη συμφωνία του Copland (IV), μάγο έρωτα του de Falla με σολίστ την Αγγελική Καθαρίου, πρελουδιόφουγκο σε φα ελ. (Ι) του Bach, κοντσέρτο Μιασκόφσκι με Όιστραχ, Asturias με Yepes, δεύτερο πιάνο-τρίο του Σοστακόβιτς και πολλές προσκλήσεις για θέατρα. (DM)

13.11.07

τρίτη και 13...

UPDATE 09.45 π.μ.

...
περίεργο είναι να ανεβάζω το πρώτο μου post σε μια τέτοια ημερομηνία αλλά όλες οι μέρες είναι ή μπορούν να γίνουν όμορφες.

καλημέρα σε όλους και καλή αρχή να έχουμε!

τα πρώτα πρωινά έχουν σήμερα έργα Weber, Mozart, Rachmaninov, Ravel, Tchaikowsky, Bach, Brahms, Schnittke αλλά και Χατζιδάκι, ένα όμορφο νανούρισμα με τον Nigel Kennedy και ίσως μερικά ακόμη σύντομα έργα που η μετάδοσή τους θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις της στιγμής.

σχόλια, ιδέες, σκέψεις, παρατηρήσεις δεκτά τόσο γραπτώς όσο και τηλεφωνικώς.

καλημέρα και πάλι (F)

Καλημέρα και από το δεύτερο μέρος των πρωινών του Τρίτου
Σήμερα η σουίτα Karelia του Sibelius, τα τρια κομμάτια σε παληό στυλ του Gorecki, η Kreisleriana του Schumann με τον Geza Anda, η "κλασική" συμφωνία του Prokofiev, τραγούδια του Rossini με την Bartoli και πολλά άλλα.

Συντονιστείτε! (DM)

11.11.07

Καλή βδομάδα

Από αυτή την εβδομάδα, οι πρωϊνοί του τρίτου σε πιό άμεση και τακτική μουσική επικοινωνία με τους ακροατές.