14.12.07

παρασκευή 14.12

UPDATE 12.06 π.μ.

καλημέρα καλημέρα σε όλους και όλες!

Όμορφη μέρα η σημερινή με έργα Donizetti, Stenhammar, Chopin, Heinichen, Beethoven, Paganini, Tchaikowsky, Gounod, Mozart, Dvorak, Sviridov, Vivaldi, Brahms και κάποια παραδοσιακά που όπως πάντα προγραμματίζονται τελευταία στιγμή.

καλημέρα καλημέρα και να έχουμε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο (F)

Καλημέρα σε όλους!
Στο δεύτερο μέρος ακούσαμε Πρώτη Συμφωνία για έγχορδα και κοντσέρτο για όμποε (Ι) του C.F.E. Bach, Adagio και δυο αποσπάσματα από τον Ζορμπά του Μ. Θεοδωράκη/Συμφωνική Montreal/Dutoit, Κουιντέτο για ξύλινα (Ι) του Nielsen, Δυο συμφωνικά τραγούδια του R.R.Bennett, Last Waltz της Αννας Στερεοπούλου, For unto us a child is born του Haendel με αφορμή τη ψηφιακή παράσταση του Πλανητάριου στο Ιδρυμα Ευγενίδου τηλ. 2109469600, Συμφωνία αρ. 104 (ΙV) του Haydn, Presto και φοξτροτ του Σκαλκώτα με το πιάνο-ντούο Γιάννη κ Ανθούλας Παπαδοπούλου, Πεύκα της Ρώμης (Ι, IV) του Ottorino Respighi και μια άρια από την οπερέτα "Περουζέ" του Θεόφραστου Σακελαρίδη με τη μέτζο Λυδία Αγγελοπούλου.

Καλό Σαββατοκύριακο και δίπλα σε τζάκι ει δυνατόν... (DM)

13.12.07

πέμπτη 13.12

UPDATE 21.11 μ.μ.

καλημέρα καλημέρα σε όλους και όλες

Αρχίσαμε σήμερα με το Scarborough Fair από τον Nigel Kennedy και συνεχίζουμε με τον Giuseppe di Stefano σε δύο ναπολιτάνικα τραγούδια. Για τη συνέχεια έχουμε Μάνο Χατζιδάκι, Vivaldi, Tarrega, Mozart, Strauss, Puccini, Beethoven, Ravel, Rameau, Liszt και θα δούμε τι από αυτά θα χωρέσει καθώς μαζί με τον Διονύση -από τις 9 περίπου- θα μιλήσουμε για βιβλία.

καλημέρα καλημέρα και πάλι (F)

Μια γρήγορη καλησπέρα και από μένα.
Γρήγορη λόγω φόρτου εργασίας!
Περισσότερα, καθώς και όλα τα ονόματα των σημερινών τυχερών μαζί με τα βιβλία που κέρδισαν θα εμφανισθούν στο post το βράδυ.

Από μουσική ακούσαμε το κουιντέτο με πιάνο του Σισιλιάνου/Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο-Μαρία Αστεριάδου, Συμφωνία του Hans Rott (III), οργανική μουσική στην παράδοση των Ινκας, Εισαγωγή στο έργο "Πληθυντικός αριθμός": μελοποίηση του Νίκου Ξανθούλη στην ομώνυμη συλλογή της Κικής Δημουλά, αποσπάσματα από Νυχτερίδα και Traviata, Δεύτερη Συμφωνία του Mahler (IV)/Kaplan, Δεύτερο Κοντσέρτο για πιάνο του Saint-Saens/Rog, Τρίπτυχο του Μανώλη Καλομοίρη/ΚΟΑ/Φιδετζής, από την Καντάτα αρ.147 του J.S.Bach, Scherzo από το pianotrio αρ.1 του Mendelssohn/Beaux Arts trio.

Στο αφιέρωμα στο βιβλίο είχαμε τους εξής τυχερούς:

Χάρης Τσιμινής
Ελένη Κάλλη
Ελευθερία Λεμονή
Οδυσσέας Δούζης
Γρηγόρης Θεοδωρέλλος
Αναστασία Τσοτσορού
που θα παραλάβουν την "Ανθολογία Ποίησης των Ινκας" (μετάφραση κλπ Ηλία Ταμπουράκη, προσφορά των εκδόσεων "Ροές"), από την οδό Λομβάρδου 31-35 Γκύζη τηλ 2106429409.

Ναταλία Κακουλίδου
Χρήστος Πατσαρασλής
Ειρήνη Βορηά
Μαρία Κύρου
Γιώργος Γρηγορόπουλος
που θα παραλάβουν τα "Ημερολόγια ταξιδιών σε φύλλα μπανανιάς" του Ηλία Ταμπουράκη
, προσφορά των εκδόσεων "Ροές", από την οδό Λομβάρδου 31-35 Γκύζη τηλ 2106429409.

Χαρίκλεια Ζορμπαλά
Αννέτα Δημητριάδου
Μιχαήλ Κουγιουμτζής
Μαρία Ροδοπούλου
Νικόλαος Κόγιας
που θα παραλάβουν την ποιητική ανθολογία "ΤΙΜΑΛΦΗ" της Παυλίνας Παμπούδη,
προσφορά των εκδόσεων "Ροές", από την οδό Λομβάρδου 31-35 Γκύζη τηλ 2106429409.

Μανώλης Στεφανάκης
Ανδρέας Αλεβιζόπουλος
Μαριέττα Κοκκίνου
που θα παραλάβουν το βιβλίο "Σελίδες από το ημερολόγιο ενός μουσικολόγου" του Μάρκου Δραγούμη, προσφορά των εκδόσεων Γκόνη, από την οδό Χαρ. Τρικούπη 18, τηλ 2103620383.

Σοφία Παπακριβοπούλου
Ιωάννης Μπουζιούκος
Αλεξία Φάλαρη
που θα παραλάβουν το βιβλίο "75 χρόνια της Ενωσης Ελλήνων Μουσουργών" του Απόστολου Κώστιου, προσφορά των εκδόσεων Panas music (Παπαγρηγορίου-Νάκας), μέσα στη στοά Πεσμαζόγλου, στο ύψος της Πανεπιστημίου 39, τηλ 2103221786.

Θεοχάρης Μπακατσέλος
Αναστάσιος Παπαναστασίου
που θα παραλάβουν πρόγραμμα και λιμπρέτο από την παράσταση της όπερας Tosca του Puccini, έκδοση και προσφορά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, από τα Ταμεία του Θεάτρου Ολύμπια στην οδό Ακαδημίας από τις 10.00 ως 21.00 καθημερινά.

Θεόδωρος Κόντος
Γιάννης Σκόρδας
που θα παραλάβουν πρόγραμμα και λιμπρέτο από την παράσταση της "Νυχτερίδας" του J. Strauss II, έκδοση και προσφορά της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, από τα Ταμεία του Θεάτρου Ολύμπια στην οδό Ακαδημίας από τις 10.00 ως 21.00 καθημερινά.

Αλίκη Παπακωνασταντίνου
Αναστάσιος Στρογγύλης
που θα παραλάβουν το βιβλίο "Με μάτια που βλέπουν" της Σπηλιάδη, προσφορά των εκδόσεων Gema, από την οδό Σπευσίππου 1 στο Κολωνάκι, τηλ 2107258350.

Γιώργος Τέντες
Νικολέτα Παρασκευά
που θα παραλάβουν το βιβλίο "100 κοινοτοπίες" της Ελένης Δωρή, προσφορά των εκδόσεων Gema, από την οδό Σπευσίππου 1 στο Κολωνάκι, τηλ 2107258350.

Καλοδιάβαστα!!


Σύνολο: 30 βιβλία - δώρο προς τους ακροατές.
Ευχαριστούμε πολύ όσους υπομονετικά συμμετείχαν (τηλεφωνικά) στο σημερινό αφιέρωμα. (DM)

12.12.07

τεταρτη 12.12

Μουσική non-stop σήμερα.

11.12.07

τρίτη 11.12

UPDATE 11.53 π.μ.

καλημέρα καλημέρα

αρχίσαμε σήμερα με έργα Chopin, Gluck, Verdi, Θεοδωράκη και συνεχίζουμε με Telemann, Saint-Saens, Liszt, Puccini, Bellini, Ηaydn, Grieg, Tartini, Ketelbey και κάποια ακόμη σύντομα έργα ή τραγούδια που θα αποφασιστεί το αν θα παιχτούν την τελευταία στιγμή.

ας μην ψηφίσουν άλλα δέντρα
καλή ακρόαση
καλημέρα και πάλι (F)

Εδώ μέρος δεύτερο!

Ακούμε Μοzart/Pires, In a summer garden/Delius, Βαλς λουλουδιών/Τσαϊκόφσκι/Previn, Μπάμπη Κανά Duo Sax-Piano/Αραμπατζόγλου-Παπασπύρου, Berlioz (από Τρωες και Ρωμαίο και Ιουλιέττα, IV), Ρωμαίο κ Ιουλιέττα/Προκοφιεφ, Lulu του Alban Berg, Brahms κοντσέρτο για βιολί/Krebbers, 2 από τα Kerner lieder του Schumann με τη Λένια Ζαφειροπούλου και σονάτα για βιολί και πιάνο του Mendelssohn (III). (DM)

Αυριο Τετάρτη 12/12, δεν θα μεταδοθούν "Ολα τα πρωινά του Τρίτου" λόγω συμμετοχής της ΠΟΣΠΕΡΤ στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ. Πάλι μαζί την Πέμπτη!!

10.12.07

δευτέρα 10.12

UPDATE 12.01 μ.μ.

καλημέρα καλημέρα σε όλους και όλες

με εκπλήσσει η τόσο μεγάλη προτίμηση στην όπερα. Είμαι από αυτούς που με χαρά παίζουν κάποιες -σχετικά γνωστές- άριες στα Πρωινά.

Σήμερα έχουμε έργα Mendelssohn, Albinoni (ναι, το Adagio), Paganini, Ηandel, Rossini, Χατζιδάκι, Chopin, Couperin, Beethoven, Mozart, Liszt, Granados, κάποια παραδοσιακά καθώς και το Never Again, ένα τραγούδι που έχει γράψει ο κόντρα τενόρος Andreas Scholl και θα ήθελα να προσέξετε (θα ακουστεί περίπου στις 9.30).

καλημέρα και πάλι (F)

Καλή εβδομάδα και από το δεύτερο μέρος.

Αν υποψιαστώ ότι κάποιος ψηφίζει κατά συρροή, θα αποκλείσω όπερα και παληά μουσική και θά παίζω μόνο Ελληνες συνθέτες!!

Σήμερα ακούμε Elgar, Berlioz, Respighi/Νεο Ελληνικό Κουαρτέτο, Poulenc, Stockhausen, Torroba, Ξανθούλη (Εγωιστής Γίγαντας), Enescu/Καβάκος-Nagy, Messiaen, Morton Gould και Edith Piaf. (DM)