7.12.07

παρασκευή 7.12

UPDATE 11.25

Καλημέρα!

Καημό το είχα μια φορά να ξεκινήσω εγώ το post!!!
New poll in blog. Ψηφίζετε τη μουσική σας προτίμηση (ή και περισσότερες από μία) σε σχέση με το ρεπερτόριο των Πρωινών του Τρίτου. Υπάρχουν και οι απαντήσεις "δεν με νοιάζει" και "απ'όλα". Αν επιλέξετε μία απ'αυτές παρακαλούμε να είναι η μόνη. Αλλιώς, υπάρχει η δυνατότητα πολλαπλής επιλογής ειδών και εποχών.
Δεκτές και συμπληρώσεις ως προς τις απαντήσεις! (DM)

καλημέρα καλημέρα
καλημέρα Διονύση, καλημέρα σε όλους και όλες

Ωραία η νέα ψηφοφορία που έφτιαξε ο Διονύσης και θα μας βοηθήσει αρκετά στην επιλογή των έργων.

Για τα πρώτα πρωινά του Τρίτου, σήμερα έχουμε Χατζιδάκι, Beatles, Chopin, Tiersen, Bach, Lehar, Pavarotti (σε δύο ναπολιτάνικα τραγούδια), Boccherini, Smetana, Mozart, Verdi και Schumann.

καλό σαββατοκύριακο
καλημέρα και πάλι (F)

Δεύτερο μέρος των πρωινών και ακούμε sinfonia του Pasquini, 4 κομμάτια για λαούτο του Ballard, Θάνατος της Ιζόλδης με Flagstad, Υμνο από την Cavalleria Rusticana/Mascagni, Επίλογο από τη Γερμανική Λειτουργία του Schubert. Ακόμα, "Παράκλησις" για σόλο κλαρινέτο του Παναγιώτη Θεοδοσίου με τον Γιάννη Σαμπροβαλάκη, "Πρώτη Ηχηση" για σόλο βιολί του Θανάση Δρίτσα με τον Οδυσσέα Κορέλλη, Τρίτο Κοντσέρτο για πιάνο του Beethoven(III)/Κατσαρής, Johannes Brahms: Παραλλαγές Haendel/Katchen, Παντούμ από τη σονάτα για βιολί και πιάνο του Γιώργου Σισιλιάνου/Δεμερτζής-Αστεριάδου και ένα σμυρνέικο μινόρε με τη Σαβίνα Γιαννάτου.
Προσφορά 5 διπλών προσκλήσεων από Ωδείο "Φίλιππος Νάκας", 20 από Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, 10 από Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και 5 από "Παρνασσό". (DM)

28 σχόλια:

Manos Bairaktaris είπε...

Καλημέρα.

Έχω καιρό να ακούσω το αγαπημένο μου Canon in D του Johann Pachelbel. Είμαι στο αυτοκίνητο από 8:30 έως 9:30 (κάποιες φορές πολύ περισσότερο) και σας ακούω.

Ό,τι κι αν ακούγεται από τις συχνότητες του 3ου το πρωί μου αρέσει.

Ίσως λιγότερο συμπαθώ την όπερα.

Καλή συνέχεια, καλό σαββατοκύριακο

Ανώνυμος είπε...

καλημερα απο την συννεφιασμένη Αλεξανδρούπολη,
αυτο που μου αρέσει σιγουρα ειναι οι παραλλαγές goldberg from glen guld.
πεστε μου τη συχνότητα που βγαίνετε στον Εβρο αν και σας ακούω τωρα μεσω internet.

F είπε...

Καλημέρα Μάνο. Θα προσπαθήσω να πετύχω την ώρα που είσαι στο αυτοκίνητο, την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Καλημέρα Agnes. Το πιθανότερο είναι να μπορείς να ακούσεις μόνο μέσω διαδικτύου στην Αλεξανδρούπολη... Παραλλαγές Goldberg, ναι... και ο Gould δεν είναι απλώς και μόνο ένας πιανίστας...

Ανώνυμος είπε...

mozart s n25
κοντσερτο ν5 για βιολί και ορχήστρα
adagio απο το κοντσέρτο ν23 για πιανο και ορχήστρα
τη βασσίλισσα απο τις 1000 και μία νυχτες απο mozart in egypt
το φιναλε απο την πρωτη πράξη απο το la forza dal destino
τεμπο ντι βαλς απο τον μποκερίνι
όμως είναι η δική σου εκπομπή και όχι η δική μου και μας καλύπτει .οτι κι αν βάζεις αφού τώρα ψιλοβγαίνει ο ήλιος και η θάλασσα ειναι μπροστά μας στα 50 μέτρα και ο καφές ζεστός

F είπε...

Ωραίες οι ιδέες σου Agnes. Μήπως να φτιάχναμε -όσοι θα θέλαμε- ένα playlist για μια φανταστική εκπομπή Πρωινών του Τρίτου;

Ανώνυμος είπε...

οι δικές μας μουσικές επιλογες με τα δικά σας σχόλια!!!
έτσι δεν ξέρεις τι διαλέγω και εγω περιμένω με ενδιαφέρον να ακούσω τα σχόλια σας

F είπε...

κάπως έτσι... γιατί όχι;

Ανώνυμος είπε...

ο ιλάν τι έγινε ???

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους. Εγώ είμαι περισσότερο φίλος της όπερας αλλά σημασία έχει να ακούγονται πολλά και διαφορετικά πράγματα για να μαθαίνουμε και κάτι.

F είπε...

@ Agnes: Περιμένουμε ακόμα... δυστυχώς...

@ Mahler 76: καλημέρα. Ή όπερα κερδίζει κι έμένα στο πέρασμα του χρόνου... χωρίς να ξεχνάω τα υπόλοιπα...

Ανώνυμος είπε...

καλό Σαββατοκύριακο Γιωργο Φλωράκη καλημέρα dm

j είπε...

Τέλεια! Το λέγαμε καιρό οτι μας ενδιαφέρει να μάθουμε τι σας αρέσει να ακούτε το πρωϊ. Αλλά και γενικώτερα, μέσα από το blog αρχίζουν να διαφαίνονται οι προτιμήσεις των ακροατών του Τρίτου.
Εσείς μας ξέρετε, σας μαθαίνουμε τώρα και εμείς. Η επικοινωνία μας γίνεται αμφίδρομη.
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε όλοι. j

spiretos72 είπε...

Για ποιές μέρες οι προσκλήσεις? Όλες για σήμερα?

DM είπε...

spiretos72

Καλημέρα.
ΚΟΑ σήμερα
Νάκας σήμερα
Παρνασσός αύριο

spiretos72 είπε...

Tks!
(...και καλημέρα :-)

Ανώνυμος είπε...

Όλες οι επιλογές σας που έχουν να κάνουν με κλασσική μουσική είναι πολύ καλές. Τα κομμάτια που δεν με ενθουσιάζουν είναι κάποια pop ή γενικά ΜΕΛΟ. Η τζάζ, ενώ μου αρέσει δεν νομίζω ότι ακούγεται γενικά ιδιαίτερα ευχάριστα το πρωί.
Δεν θα έπρεπε να σας επηρεάζει η δομή που είχει δώσει ο Ιλάν στην ώρα 8 με 9.
Σήμερα άκουσα διασκευή beetles απο τους σολιστ της Φιλ Βερολίνου. Δεν κατάλαβα τι παραπάνω απο τους beetles είχαν να προσφέρουν αυτοί οι σολίστες σ΄αυτό το κομμάτι. Ήταν κατα τη γνώμη μου μία "ΜΕΛΟ" διασκευή.

Στην Πάτρα έχουμε δυσκολία να ακούσουμε Τρίτο λόγω συνεχών τοπικών παρεμβολών. Πολλές φορές στη συχνότητα του Τρίτου αντι για Τρίτο ακουμε Αντέννα, Πλανετ, το καλοκαίρι ακούγαμε 104.1 και τελευταία 103.9 ! Αλλά και τις ημέρες που πιάνουμε Τρίτο υπάρχουν συνεχή παράσιτα που σε ωθούν να αλλάξεις σταθμό. Οι εξαιρέσεις είναι λιγοστές.

Πρέπει να υπάρχει κάτι θεμελιωδώς λάθος στην οργάνωση της τεχνικής υποστήριξης της ΕΡΤ. Μέχρι να επέμβουν παίρνει 2-3 μήνες!

DM είπε...

sotirisg

καλησπέρα!
Σε σχέση με τις παρεμβολές και το σήμα του σταθμού, επειδή το Τρίτο δεν μπορεί να κάνει κάτι, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τα τηλέφωνα 2106075581-6 (παρεμβολές) και 2107761012 (Τεχνική Υπηρεσία).

DM είπε...

agnes kozani

Στη Θράκη το Τρίτο ακούγεται (ίσως) από Καβάλα στα 97,5 και από Μυτιλήνη στα 106,4.

F είπε...

@ Sotirisg: Σε σχέση με τη διασκευή του hey Jude από τους 12 τσελίστες της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, θίγετε ένα πολύ μεγάλο ζήτημα που αφορά εναλλακτικές ερμηνείες μουσικών έργων. Πραγματικά δεν ξέρω ποιος προσθέτει και ποιος δεν προσθέτει κάτι σ' ένα γνωστό ή λιγότερο γνωστό έργο είτε αυτό έρχεται από το χώρο της λόγιας μουσικής, είτε από το χώρο του rock ή της jazz. Ο καθένας από εμάς έχει κάποιο κριτήριο και κάνει πολύ καλά. Απλώς, κάτι που σε κάποιον ακούγεται μελό, σε κάποιον άλλο μπορεί να ακούγεται αδιάφορο, όμορφο, άσχημο, καλό, κακό, ευαίσθητο, σκληρό ή οτιδήποτε άλλο. Πάντως, βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το να δοκιμάσει να παίξει κανείς τη μουσική των Beatles με 12 τσέλα, γι' αυτό και έπαιξα το κομμάτι. Από το σημείο αυτό και πέρα αρχίζουν οι προσωπικές εκτιμήσεις που είναι όλες ευπρόσδεκτες.

constantinos είπε...

Κε Φλωράκη το πρωί με τον Χατζηδάκη σου μου έφερες στο κρανίο τη φωνή του Δημήτρη Χορν. Για την ψηφοφορία ωραία ιδέα, (ψήφισα ήδη) αν & στα σόλο όργανα θα ήθελα μια μεγαλύτερη γκάμα γιατί όπως είναι μας περιορίζει., πχ με ενδιαφέρουν τα πνευστά (ειδικά τα χάλκινα αλλά & το όργανο). Ο κος Κατσαούνης κάθε Τρίτη & Πέμπτη στις 19:30 έχει εκπομπή που είναι από επιθυμίες των ακροατών. Έχει αρκετή εμπειρία. Η γνώμη του θα είναι αρκετά εμπεριστατωμένη. Για όσους δεν μπορούν να πιάσουν καλά το Τρίτο συνιστώ ανεπιφύλακτα τη λήψη μέσω Του δορυφόρου Hot Bird . Τον χρησιμοποιώ στην Ερμιόνη Αργολίδος (απέναντι από την Ύδρα) & απολαμβάνω το Τρίτο καλύτερα από την Αθήνα με 0 παράσιτα. Κόστος εγκατάστασης γύρω στα 100 €.
Μοίρες & συχνότητες σε άλλο σχόλιο γιατί τώρα δεν τα έχω πρόχειρα. Καλή ακρόαση το βράδυ, & καλό Σαββατοκύριακο.

Parsifal είπε...

Καλησπέρα σας και καλή σαιζόν να έχουμε!!! Όχι, δε χάζεψα, ειναι του Αγ. Αμβροσίου σήμερα και έχουμε πρεμιερα στη Σκάλα (έχουμε;; ποιοι;). Και φυσικά απευθείας μετάδοση απο το ARTE όλης της βραδιάς (γιουχου) και περιμένουμε ο έρμος ο Ian Storey που κάνει Τριστάνο και που αναμένεται να φάει τρελή γιούχα (δεν το λέω εγώ, oi loggionisti το λένε) να διαψεύσει τις κακές γλώσσες και να τραγουδήσει ένα θεικό Τριστάνο! Δίπλα στην απόλυτη Ιζόλδη της εποχής μας...Waltraut Meier!!!

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ 3ο!!! για Τριστάνο!!!

Ανώνυμος είπε...

Και όπως πάντα ΑΨΟΓΟΣ ο κύριος Λουκάκος στη μετάδοση του!!!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόοον, για ακόμη μια φορά τραγικά μικρή προσέλευση στο live της ΚΟΘ,αυτήν τη φορά με πιάνο Κατσαρή..Για να πω την αμαρτία μου,όλα τα λεφτά ήταν το encore με τη μεταγραφή για solo piano του Alfred Cortot στη σονατα για cello & piano του Chopin εις μνημην Slava Rostropovitch όπως είπε (κ έπαιξε το largo)..αλλά και ένα κομμάτι του αμερικανού συνθέτη και πιανίστα Louis Moreau Gottschalk o οποίος είχε εντυπωσιάσιε τον Chopin όπως είπε ο Κατσαρής,παρά το διαδικαστικό 3ο Beethoven..Κατά τα άλλα,μπράβο στο Μηχαηλίδη για τα έργα Pizzetti.Τραγικά άγνωστος συνθέτης με ηχοχρώματα ίσως καλύτερα του Respighi!

christos makropoulos είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για την όμορφη εκπομπή, την πολύτιμη συντροφιά.

DM είπε...

Όπως όλοι καταλάβαμε, οι πρωινοί σκόρπισαν στα ...τρία σημεία του ορίζοντα το τριήμερο...

constantinos

Το poll περί του είδους μουσικής των "Πρωινών" έχει να κάνει και με την ώρα μετάδοσής τους, όχι μόνον με τις γενικές μουσικές προτιμήσεις των ακροατών.

parsifal και malher76

Η OperaChic γράφει ότι ο Barenboim διήυθηνε τη μισή όπερα χωρίς παπούτσια, μόνο με τις κάλτσες!!
Αθάνατη Σκάλα...

Ο κ. Λουκάκος είναι κεφάλαιο για την Ελληνική Ραδιοφωνία.

oberon

Ευχαριστούμε για τις ανταποκρίσεις από τις συναυλίες της ΚΟΘ.
Που αποδίδετε την (ιδιαίτερα, όπως αντιλαμβάνομαι...) χαμηλή προσέλευση κοινού στις συναυλίες μιας ορχήστρας που θεωρείται ίσως η πιο φορμαρισμένη στον ελληνικό χώρο?

christos makropoulos

Καλώς ήλθατε!

Ανώνυμος είπε...

Ακόμη δεν έχει ξημερώσει Δευτέρα, αλλά γίνετε να ακούσουμε το ντουέτο για 2 γάτες του Ροσίνι????

DM είπε...

Θα γίνει!