21.12.07

παρασκευή 21 Δεκεμβρίου

UPDATE 11.58 μ.μ.

καλημέρα καλημέρα

Χριστουγεννιάτικα αρχίσαμε σήμερα και συνεχίζουμε με έργα των Locatelli, Lehar, Haydn, Tchaikowsky, Χατζιδάκι, CPE Bach, Puccini, Beethoven, Grieg και Purcell.

Να έχουμε μια όμορφη ημέρα κι ένα ακόμη πιο όμορφο Σαββατοκύριακο. (F)

Στο δεύτερο μέρος Χρωματική Φαντασία κ Φούγκα του J.S.Bach και Impromptu αρ.2 (D799) του Schubert/Schiff, Ποίημα του Fibich, Appassionata Beethoven/Edwin Fischer, Τρόικα του Προκόφιεφ, Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και τραγούδια, Δεύτερη Ραψωδία για πιάνο και ορχήστρα του Gershwin/Tilson-Thomas, Kegestallt trio του Mozart (III), Βαλς από το "Χριστουγεννιάτικο Δέντρο" του Ρεμπίκοφ, και δύο ντουέτα από Boheme του Puccini.
Προσφορά 20 διπλών προσκλήσεων από τον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" για τη συναυλία της Παρασκευής 21/12. (DM)

20.12.07

πέμπτη 20 δεκεμβρίου

UPDATE 19.14 μ.μ.

καλημέρα καλημέρα σε όλους και όλες

αφού αρέσει στη Τζουλιέττα να διαβάζει το Δεκέμβριο Δεκέμβριο και όχι 12 από σήμερα έτσι θα το γράφω κι εγώ. Όχι μόνο τον Δεκέμβριο αλλά όλους τους μήνες...

Σήμερα από τις 9 μέχρι τις 11 μαζί με τον Διονύση θα μιλήσουμε για μερικές ενδιαφέρουσες νέες κυκλοφορίες. Μέχρι τότε ακούμε έργα Lully, Shostakovich, Verdi, Bach και Mozart.

να έχουμε μια όμορφη μέρα (F)

Παρουσίαση νέων δισκογραφικών κυκλοφοριών:
Karajan: Hungarian Rhapsody/Liszt, Mendelssohn: κοντσέρτο για βιολί (Ι)/Daniel Hope, άρια από Γουλιέλμο Τέλλο/Rossini/Juan Diego Florez, χορωδιακό από καντάτα Χριστουγέννων J.S.Bach/Herreweghe και DonGiovanni/Mozart/Jacobs, Ravel και Schumann/Kate Royal, Mozart-κοντσέρτο για πιάνο K491/Kissin, Schubert σονάτα για βιολί κ πιάνο D384/Manze-Egarr, από τον Χειμώνα του Vivaldi/Sharah Chang και 2 τραγούδια της Auvergne/Gens.

Προσφορά 5 CDs Noel/Χριστουγεννιάτικη συλλογή της harmonia mundi από τη Λέσχη του Δίσκου (το ένα δόθηκε στους σχολιαστές του blog) και 5 βιβλία "Η παρέα του Αϊ Βασίλη" από τον Μουσικό Οίκο Νικολαΐδη.

Στο υπόλοιπο της εκπομπής ακούστηκαν Impromptu του Schubert/Uchida, Polonaise του Chopin/Rubinstein, Brahms pianotrio αρ.1 (ΙV), Antonio Caldara/Bartoli. (DM)

19.12.07

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

UPDATE 11.13 π.μ.

Καλή σας μέρα από το studio του Τρίτου.

Μου αρέσει να γράφω τη λέξη Δεκέμβριος, επειδή ανακαλώ την αίσθηση των Χριστουγέννων, με δέκα μόνο γράμματα.
Με το που εμφανίζεται στην οθόνη ή ακόμα καλύτερα στο χαρτί , νομίζω ότι βλέπω χρωματιστά φωτάκια, ότι μυρίζω χιόνι και μελομακάρονα, οτι ακούω κάλαντα!

Στο μεταξύ, σήμερα ακούμε έργα για τα Χριστούγεννα και για τον χειμώνα. Χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο του Corelli, Ποιμενικό σε σολ μείζονα του Sammartini, τον χειμώνα του Cristofer Simpson, τον Δεκέμβριο του Tchaikovsky, τον χειμώνα από τις Εποχές του Haydn.

Και βέβαια αρχίσαμε και θα τελειώσουμε με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. (J)

Καλημέρα και από το δεύτερο μέρος!
Μετά το "παράθυρο στον κόσμο" όπου ακούστηκαν μεταξύ άλλων η Τρίτη Συμφωνία (ΙΙ) του Saint-Saens, αποσπάσματα από τον "Μεσσία" του Haendel, του έργου Ceremony of Carols του Britten, ένα έργο του Buxtehude για όργανο και παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα, στο δεύτερο μέρος των πρωινών ακούμε κοντσέρτο για βιολί του Tartini/Ariadne Daskalakis, Ελεγεία του Vieuxtemps/Κασκασιάν-Λεβίν, δυο χορωδιακά από την όπερα Ντάμα Πίκα του Τσαϊκόφσκι, από το μουσικόδραμα "Το δαχτυλίδι της Μάνας" του Μανώλη Καλομοίρη/Συμφωνική ΕΡΤ-Φιδετζής, Τρεις ελληνικούς χορούς του Γιάννη Κωνσταντινίδη/Ορχήστρα των Χρωμάτων-Λογιάδης, Αυτοσχεδιασμούς για πιάνο πάνω σε παραδοσιακά (χωριάτικα) τραγούδια του Bartok με τον Kocsis, ένα από τα 5 κομμάτια για ορχήστρα του Schoenberg, Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο (II,III) του Ραχμάνινοφ/Janis-Reiner και άρια (από Butterfly) με την Reanata Tebaldi. (DM)

18.12.07

τρίτη 18.12

UPDATE 11.56 π.μ.

καλημέρα καλημέρα!

Κρύα μέρα σήμερα. Θα προσπαθήσουμε να τη ζεστάνουμε με έργα των Schubert, Rota, Cimarosa, Smetana, Albeniz, Beethoven, Sibelius, Durande, Suppe, Lehar, Prokofiev και De Falla.

καλή ακρόαση

καλημέρα και πάλι
σας περιμένω...
(F)

Την καλημέρα μου.
Ακούμε Πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Beethoven (I)/Perahia, Πέμπτη Συμφωνία Sibelius/Bernstein, απο τον Μεσσία του Haendel/Karl Richter, Day and night music του Christopher Theofanidis, Louis Moreau Gottschalk (δυο έργα για πιάνο), Ογδοη Συμφωνία Bruckner (II)/Knappertsbusch, ΔέκατηΤρίτη Συμφωνία του Σοστακόβιτς (V)/Γιώργος Χατζηνίκος ζωντανή ηχογράφηση από το Χόρτο του Πηλίου (1996), απαγγελία Δημήτρης Λιγνάδης και δύο αποσπάσματα από το Λυκόφως των Θεών του Wagner. (DM)

17.12.07

δευτέρα 17.12

UPDATE 10.55 π.μ.

καλημέρα καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους και όλες!

Μία εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα κι ελπίζω οι διαθέσεις να είναι όμορφες.

Σήμερα θα ξεκινήσουμε με το παραδοσιακό The Water Is Wide με τους Christopher Parkening και Jubilant Sykes ενώ για τη συνέχεια έχουμε έργα Philip Glass, Beethoven, Khachaturian, Vivaldi, Puccini, Giordano, Liszt, Mozart, Smetana, Albinoni, Meyerbeer, Dvorak και Granados.

Να έχουμε μια όμορφη ημέρα, να έχουμε μια όμορφη εβδομάδα! (F)

Καλημέρα και ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας!
Σε όλους εύχομαι τα καλύτερα.

Ακούμε σονάτα Beethoven έργο 2 αρ.1/Schiff, Ημιτελή Συμφωνία Schubert (I)/Cleveland-Szell, Σονάτα για πιάνο έργο 1 του Brahms/Richter, Δέκατη Συμφωνία Σοστακόβιτς (ΙΙΙ)/Μητρόπουλος, κοντσέρτο για κλαρινέτο του Nielsen, Indecent Proposal της Σοφίας Σέργη/Κώστας Αναστασόπουλος, Καρυοθραύστης του Τσαικόφσκι. (DM)