4.12.07

τρίτη 4.12

UPDATE 10.41 π.μ.

καλημέρα καλημέρα σε όλους και όλες

σήμερα έχουμε έργα Faure, Orlando di Lasso, Nyman, Lloyd Webber, Strauss, C.P.E. Bach, Glinka, Brahms, Arriaga, Granados, Ηandel, Schubert καθώς και κάποιες άριες που θα αποφασιστούν την τελευταία στιγμή.

καλή ακρόαση
καλημέρα και πάλι (F)

Εδώ και το δεύτερο μέρος!

Ακούμε σουίτα του Schein (1617), Ανατολή από τα Gurrelieder του Shoenberg, Gute Nacht/Winterreise/Schubert/Dieskau-Moore, Μουσική στιγμή του Schubert/Kovasevich, Arpeggione sonate/Rostropovich-Britten, Συμφωνία αρ.82 του Haydn (IV), Scherzo από την Εκτη Συμφωνία του Bruckner, Canzonetta απο κοντσέρτο για βιολί του Τσαϊκόφσκι, κοντσέρτο για πιάνο του Schumann (I)/Kempff, δύο χορούς της Αναγέννησης και "Τροβαδούρο" του Βασίλη Τζωρτζίνη/παραγωγή Εν Χορδαίς. (DM)

19 σχόλια:

DM είπε...

Εορτάζει και η Αγία Βαρβάρα σήμερα.
Προστάτιδα του Πυροβολικού...
Μήπως να "παίζαμε" το "1812" του ΤσαΙκόφσκι?

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και σήμερα απο τη βροχερή Κοζάνη
εντυπωσιακή η σονάτα του brahms.
Μήπως παίζει η jacqeline du PRE?

Ανώνυμος είπε...

sorry jacqueline

F είπε...

Καλημέρα Διονύση...
Καλή ιδέα!!! Θα χαιρόταν και το πυροβολικό...

Καλημέρα Agnes από την ηλιόλουστη Αθήνα. Η Mutter είναι εδώ μαζί με τον Weissenberg. Αν και δεν είναι από τις αγαπημένες μου, νομίζω ότι σ΄ αυτή τη σονάτα είναι πολύ καλή.

F είπε...

Χρόνια πολλά και σε όσες γιορτάζουν!!!

Ανώνυμος είπε...

...είναι τόσο πληθωρικός ο Μπράμς, ώστε καμιά φορά το βιολί του ακούγεται σαν τσέλο! :-)

F είπε...

Πράγματι Ζήνωνα!΄Ένα από τα έργα του που μοιάζει να οδηγεί τα όργανα στα άκρα των δυνατοτήτων τους...

Ανώνυμος είπε...

προς dm: και στο καπάκι, τη «Νίκη του Ουέλιγκτον»! Τώρα πως συνδέθηκε η Αγ. Βαρβάρα με το πυροβολικό είναι μια άλλη ιστορία. Ίσως όπως και ο Αγ. Αρτέμιος με την αστυνομία!
προς f: και σε ’μένα δεν πολυαρέσει το Σοφάκι, όμως εδώ πράγματι διέπρεψε! Με Oistrach-Richter συνήθως αυτό το έργο. Κάτι είπα τώρα...
Συνέχεια τώρα στη μηχανή με το ραδιόφωνο του κινητού. Ελπίζω να μη με γράψουν για το «ελευθερόχειρο»!

Ανώνυμος είπε...

A last some Handel!!! Μια θερμή καλημέρα σε όλους.

F είπε...

Συμφωνώ για Oistrach / Richter απολύτως! Αναζητώντας κάτι πιο καινούργιο έπεσα πάνω στη Mutter και μου άρεσε... γι' αυτό και σήμερα ακούστηκε αυτή η ερμηνεία.

F είπε...

καλημέρα mahler 76. Kαθόλου άσχημα να τελειώνουμε με Handel...

alex είπε...

Καλημέρα! Είμαι φανατική του Schubert και πρώτη φορά ακούω τέτοια arpeggione! Η εκτέλεση Rostropovich - Britten ήταν ένα πραγματικό δώρο σήμερα! Ευχαριστώ!

DM είπε...

alex

Καλημέρα!
Πράγματι, είναι από τις πιο ανεπιτήδευτες και συνάμα εκφραστικές ερμηνείες του όμορφου αλλά πολύ απαιτητικού αυτού έργου.

constantinos είπε...

Σήμερα ήσασταν ανεπανάληπτοι. Μας κάνατε την ημέρα ηλιόλουστη. Πρώτα ο κος Φλωράκης με την ανάλαφρη εισαγωγή της Νυχτερίδας (έχω την τύχη να την έχω δεί με Χέρμαν Πραίυ - & αλήθεια πότε θα είχε γενέθλια η κάποια άλλη επέτειο για να τον ακούσουμε λίγο) και τις υπόλοιπες καταπληκτικές συνθέσεις & στη συνέχεια ο κος Μαλούχος με τις θαυμάσιες συνθέσεις του Σουμπερτάκου μου. Τι ωραίος ο Ντιντριχ! Στο τέλος το κερασάκι της τούρτας με τους «Εν Χορδές» . Και δεν λέω τίποτε…..
Ατυχία μου είμαι μπερδεμένος με υποχρεώσεις σήμερα & δεν μπορώ να πάω να τους ακούσω.
Υ.Γ. 1)Μόλις άκουσα Επιτροπάκη από την αγαπημένη εκπομπή της κας Βισβάρδη «Λύρα Μεσημεριού» 2) θα έπρεπε να βάλετε την 1812. ήμουνα & στο Πυροβολικό. Αυτή με τα κανόνια & τις καμπάνες του Κάραγιαν.

DRN 06 είπε...

Καλησπέρα κι από τη βροχερή Καβάλα. Τυχαία "έπεσα" ένα πρωί στο πρόγραμμα σας και από τότε έχω κολλήσει. Οι γνώσεις μου για τη μουσική που παίζει η εκπομπή σας & γενικά το Τρίτο Πρόγραμμα είναι περιορισμένες (ως ανύπαρκτες για ορισμένα είδη θα μπορούσα να πω) αλλά μου αρέσει πολύ ν' ακούω. Θα έπρεπε η ΕΡΤ να διαφημίζει περισσότερο το σταθμό σας. Ελπίζω στο μέλλον να μπορώ να συμμετέχω κι εγώ στις "συζητήσεις" που γίνονται στα σχόλια του blog.

DM είπε...

constantinos

O Hermann Prey γεννήθηκε Ιούλιο...

DM είπε...

dreamon

Καλώς ήλθατε στην εκπομπή και το blog της!
Η γνώμη σας για τα έργα που ακούτε είναι πολύτιμη για μάς.
Και η συμμετοχή σας στο blog χαρά μας.

Για το Τρίτο, διαφήμιση είναι οι μουσικές του.

Θεόδωρος Α.Πέππας είπε...

Ολόκληρο το Τρίτο είναι διαφήμιση Γιά την ραδιοφωνία και την καλλιέργεια της χώρας

DM είπε...

:-)))