28.11.07

Τετάρτη 28.11

UPDATE 11.35 π.μ.

Καλημέρα σας.
Τελευταία Τετάρτη του Νοεμβρίου.

Σήμερα το πρώτο μέρος των πρωϊνών του Τρίτου άρχισε με ένα τραγούδι από το El Cancionero de la Colombina.
Αμέσως μετά Chopin και Franz Xaver Mozart, που είχε την τύχη ή την ατυχία να είναι γυός του Wolfgang Amadeus, του οποίου αυτή τη στιγμή ακούμε την Συμφωνία αρ. 27. Ακολουθούν Copland και Piazzolla, τον οποίο φαίνεται να αγαπούν πολύ οι Πρωϊνοί του Τρίτου.
Αργότερα έχουμε Missa Criolla, Verdi και Donizetti, ίσως μείνει χρόνος και γιά μερικά άλλα μικρά έργα.
Καλή ακρόαση J

Παράθυρο στον κόσμο με Lully, Handel (Ιούλιος Καίσαρ), Εισαγωγή Ελεύθερου Σκοπευτή/Furtwangler, (Συνθέτες που πέθαναν από λοιμώξεις, με πηγή το blog του παθολόγου-λοιμωξιολόγου Θεόδωρου Πέππα: Λοιμώξεις σε μουσουργούς ). Ακόμα, Beethoven με Brendel, Villa-Lobos με Barbara Hendricks.

Δεύτερο μέρος με Πέμπτο κοντσέρτο για πιάνο του Beethoven(ΙΙ,ΙΙΙ)/ Kempff, Τρίτο Ραχμάνινοφ(Ι)/Byron Janis, Τέταρτο Κοντσερτο για πιάνο (Ι) του Anton Rubinstein, έργα Sibelius για πιάνο, έργα Θόδωρου Αντωνίου (Σονατίνα για βιολί-πιάνο/Τσάνη-Χούντα και Πρώτη Συμφωνία ΙΙΙ, ΙV), Gyorgy Kurtag-Bach, Δεύτερη Σπουδή Ligeti και Μαυρουδής-Μάργαρης στη Romanza.

Προσφορά 15 διπλών προσκλήσεων για το ρεσιτάλ απόψε της Hendricks απαντώντας στην ερώτηση " Πόσο κοστίζει το τελευταίο CD της για download απο το http://www.arteverum.com/ το site της προσωπικής δισκογραφικής της εταιρείας?".

Η σωστή απάντηση είναι ότι ο κάθε διαδικτυακός αγοραστής καθορίζει μόνος του την τιμή του CD και το "κατεβάζει" πληρώνοντας ό,τι θέλει και μπορεί. Είναι το πρώτο CD κλασικής μουσικής που εγκαινιάζει τον τρόπο αυτό πληρωμής. Πρώτοι διδάξαντες οι Radiohead πριν λίγες εβδομάδες. (DM)

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα donna Τζουλιέττα! Thanks για το σημερινό γλυκό ξύπνημα.

Ανώνυμος είπε...

Και όταν προσέχεις περισσότερο τη μουσική, παρά τα όσα γράφεις, φεύγει το μήνυμα ως ανώνυμο...
Και "επωνύμως" λοιπόν, καλημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Και άρια απο τον Mitridate??? Τι περισσότερο μπορώ να ζητήσω???

spiretos72 είπε...

Καλημέρα
Αυτά τα μπαρόκ χάλκινα με τρελαίνουν :-)

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σου spiretos72!!!

spiretos72 είπε...

Μπα. Μιση ώρα προσπαθώ να πάρω τηλέφωνο αλλά εις μάτην :-(

Ανώνυμος είπε...

Πες τα spiretos72, same here.

DM είπε...

Την κατανόησή σας...
Έγινε πραγματικά πανικός για τις προσκλήσεις.

South Of The River είπε...

Καλημέρες στους πρωινούς.
Μπροστά, πολύ μπροστά οι Radiohead και σε αυτό το θέμα.

alex είπε...

προσθέτω το όνομά μου στον κατάλογο φίλων του baroque - και ομολογώ ερυθριώντας ότι με το contemporary classic βγάζω σπυράκια. Γιατί δεν κάνετε ένα δημοψήφισμα μέσω blog στα είδη της μουσικής για να δείτε τις προτιμήσεις των ακροατών γενικότερα;

j είπε...

mahler 76
χαίρομαι γιά την μουσική που μοιραστήκαμε.

Spireto 72 νομίζω ότι το blog αποκτά σιγά σιγά μιά αφοσιωμένη στο baroque ομάδα

Στην οποία σας καλωσορίζουμε alex.
Οι προτιμήσεις των ακροατών είναι στα επόμενα σχέδιά μας

Περιμένουμε εντυπώσεις από όσους πάνε απόψε στην Barbara Hendricks J

Parsifal είπε...

Εγω θα αναλάβω το δύσκολο ρόλο της μπαρόκ αντιπολίτευσης. ΟΚ, είπαμε, το μπαρόκ ζει την αναγέννηση του στις αρχές του 21ου αιώνα αλλα αυτό το πράγμα που ο Rene Jacobs κ ο κάθε Jacobs (που παρεμπιπτόντως τον εκτιμώ απεριοριστα) πάει κ ανακαλύπτει την Χ και την Ψ ξεχασμένη όπερα του τάδε που παίχτηκε μόλις μια φορά στην (πίσω) αυλή του σπιτιού του συνθέτη περίπου το 1673 και το κοινό αποτελούνταν από α' βαθμού συγγενείς μόνο, έχει αρχίσει και παραγίνεται...

Ανώνυμος είπε...

Θερμότατα σας ευχαριστώ γιά την τιμή της αναφοράς από το πολυαγαπημένο μου Τρίτο στο όνομά μου και την σελίδα του ιστολογίου μου γιά τις λοιμώξεις σε μουσουργούς Ακόμα περισσότερο καθώς έγινε με αφορμή εκτέλεση του υπέρτατου Φουρτβαίνγκλερ Να μου επιτρέψετε να παραθέσω την απάντηση στο ευγενέστατο σχόλιό σας

"DM -Στο Τριτο; Δεν υπάρχει επιταγή, ούτε λευκή, που να είναι μεγαλύτερη αμοιβή από αυτό που μου λέτε Οταν ακούγεται το όνομά μου στον σταθμό που άκουγα από παιδί, (μαζί με τον πατέρα μου, βεβαια, οταν κυκλοφορούσε το Ραδιοπρόγραμμα, και ηχογραφούσε σε μαγνητόφωνο ταινίας Grundig από μικροφώνου, με πετσέτες στους τοιχους γιά μόνωση!) σαν φοιτητης (με διευθυντή του, τοτε, τον Μάνο-κατά συμπτωση γράφω υπό τους ηχους του-Reflections) σαν αγροτικός γιατρός, τοτε σε κασετα έγραψα από το Τριτο την Ενατη με τον Φουρτβαίνγκλερ και τις Σονάτες με τον Μπακχάους, εως και σήμερα το μεσημέρι που γυριζα.. Τι άλλο να πώ. Σας ευχαριστώ γιά την μέγιστη τιμή και συγκίνηση"

Ανώνυμος είπε...

Kαι ο Lully, φαντάζομαι, λόγω της επετειου της γεννησης του, σαν σήμερα

DM είπε...

@ Θεόδωρο Πέππα

Ευχαριστούμε πολύ για το σχόλιο και τις πληροφορίες!

Παραθέτω με τη σειρά μου το σχόλιο που άφησα και στο δικό σας blog:

Είναι και για το Τρίτο Πρόγραμμα και -κυρίως- για τους παραγωγούς του, τιμή να έχουν (και μάλιστα φανατικούς) ακροατές σαν και σάς. Ανεβαίνει έτσι ο πήχυς και αυξάνονται προσδοκίες και απαιτήσεις, αλλά επίσης δίνει χαρά και ικανοποίηση η κοινωνία ιδεών και απόψεων μαζί σας.

DM είπε...

Σωστά.
Και ο Lully, επέτειος γέννησης και αφορμή το δικό σας post - ιατρική ανακοίνωση.

constantinos είπε...

Ωραία τα μεσαιωνικά από την κα Καρόρη, αλλά καλή η Δύση, γιατί ξεχνάμε όμως την Βυζαντινή κοσμική μουσική; Ελάτε και λίγο ανατολικά. Συγνώμη για την χθεσινή πολλαπλή εγγραφή αλλά είμαι λίγο φρέσκος σ αυτά τα συστήματα & δε θυμάμαι τους κωδικούς που πρέπει να χρησιμοποιήσω. Ακούω Γουλιέλμο. Ακούμε Τρίτο

DM είπε...

constantinos

Ολοι λίγο ή πολύ, φρέσκοι είμαστε.
Πειραματισθείτε ελεύθερα!

Ο κάθε παραγωγός "παίζει" το ή τα είδη μουσικής που γνωρίζει καλύτερα και αποφεύγει ό,τι αγνοεί, για το καλό το δικό του, των ακροατών, αλλά και της μουσικής.