11.1.08

Αλλαγές

Από τη Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου, μεταβάλλεται το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκπομπών του Τρίτου.

Στο πλαίσιο του αναθεωρημένου προγράμματος, ο Γιώργος Φλωράκης θα "ακούγεται" κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή πρωί, 10:00-12:00 και την Πέμπτη, 10:00-11:30 π.μ..

Η Τζουλιέττα Καρόρη μεταφέρεται από την Τετάρτη στην Πέμπτη, όπου 12:00-1:00 το μεσημέρι ανοίγει το "Παράθυρο στον Κόσμο" με τον Διονύση Μαλλούχο και συνεχίζει μόνη 1:00-2:00. Η εκπομπή της "Τα Μήλα των Εσπερίδων" που ακουγόταν την ίδια μέρα και ώρα, θα μεταδίδεται κάθε Σάββατο, 1:00-2:00 το μεσημέρι, ενώ παραμένουν ως έχουν οι εκπομπές "Τα Μήλα των Εσπερίδων" κάθε Τρίτη, 6:30-7:30 το απόγευμα και "Όττω τις έραται" κάθε Κυριακή, 1:00-2:00 το μεσημέρι.

Ο Διονύσης Μαλλούχος μεταφέρεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, 12:00-2:00 το μεσημέρι και την Πέμπτη, πριν από το "Παράθυρο στον Κόσμο" που ανοίγουν μαζί με την Τζουλιέττα Καρόρη (12:00-1:00 μ.μ.), θα κάνει ένα ημίωρο radioclip (11:30-12.00 π.μ.).

Το blog δεν θα έχει νέο post μέχρι να μπούμε στο ρυθμό των καινούργιων ωρών μας.
Τα σχόλια είναι ανοιχτά.

Καλές ακροάσεις! (J, F, DM)

99 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα φίλοι μας του τρίτου,
εμείς τώρα νιώθουμε σαν τα παιδιά που τους άλλαξαν τον δάσκαλο.
Ευχομαι καλή επιτυχία στον καινούργιο δάσκαλο.
mister f θα τα πούμε στις 11.30
κράτα κάτι δυνατό για το τέλος αφού αυτό θα προλάβουμε σήμερα

spiretos72 είπε...

Χμ....
Πάντως ο κ. Χρήστος Μιχαϊλίδης (είναι ο ίδιος που γράφει και την τελευταία σελίδα στην Ελευθεροτυπία?) έχει ένα κακό: μιλάει πάααααρα πολύ. Μετατρέπει την εκπομπή σε άλλο είδος, από αυτό που λίγο-πολύ έχουν κι άλλοι σταθμοί. Είπε για τον καιρό, πως είναι 14 Ιανουαρίου (ήτοι η 14η μέρα του Γενάρη!!!) για την πολιτική κατάσταση στη Γαλλία.... και μάλιστα αρκτές φορές πως είναι ένα βροχερό πρωινό.... πως είναι Δευτέρα...

ANyway....ας ελπίσουμε να στρώσει με τον καιρό.

(καλημέρα :-)

alex είπε...

Άκουσα μια εκπομπή βραδυνής ζώνης. Με ήρεμη μουσική για την οποία δεν έμαθα τίποτα, με σκέψεις και (πολλές) κουβέντες "βαθυστόχαστες". Κάποιος να πει στον κο Μιχαηλίδη ότι στην κλασσική μουσική η κλίμακα είναι μείζων και όχι maggiore. Και ότι δεν διακόπτουμε τα μέρη μιας τριμερούς σονάτας. Εκτός αν υπάρχει λόγος (όπως πχ όταν ο κος Μούστος παίζει 3 διαφορετικές εκτελέσεις για να μας δείξει την διαφορά, οπότε και το σχολιάζει ανάλογα). Εγώ πάντως ευχαρίστως θα έμπαινα στη διαδικασία να συλλέξω υπογραφές για την επαναφορά της "δικής μας" πρωινής ζώνης. Όποιος συμφωνεί ας το πει!

Ανώνυμος είπε...

Συνήθιζα να διαβάζω ακούγοντας Τρίτο, ανασηκώνοντας το κεφάλι στα μικρά σχόλια που άκουγα...
Σήμερα θέλησα πολλές φορές να βάλω CD.
Νιώθω σαν να ήρθε και πάλι χειμερινή ώρα. Αλλά 2 ώρες πίσω!

Ανώνυμος είπε...

To anisixitiko einai anmesa ston Barenboim xwrese to podosfairo,to tsigaro kai alla polla...idwmen

Ανώνυμος είπε...

Καλή εβδομάδα στην πρωινή ζώνη του Τρίτου. Είμαι κι εγώ φίλος ΄΄Ολων των πρωινών του Τρίτου΄΄. Εκτιμώ πάρα πολύ και τους τρεις παραγωγούς που έπαιζαν μέχρι τις 11/1 και θα συνεχίσουν να παίζουν έστω και με άλλο πρόγραμμα. Θεωρώ ότι κάθε αλλαγή μπορεί να είναι είτε για καλό είτε για κακό. Θα μπορούσαμε αντί να αρχίζουμε τα ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά συλλαλητήρια, να εντάξουμε και τον Χ.Μιχαηλίδη στο blog αυτό, με στόχο να μπορεί και αυτός να ενταχθεί καλύτερα στην πρωινή ζώνη (είμαι βέβαιος πως έχει πολλά θετικά να προσφέρει, αλλά και εμείς να ακούμε την μουσική που θέλουμε. Ας μην είμαστε αυστηροί [άλλωστε όλοι έχουν δικαίωμα σε εβδομάδα προσαρμογής, ακόμα και στο στρατό] είμαστε θετικοί σε συνεργασίες μεταξύ παραγωγών και κοινού.

Ανώνυμος είπε...

Δεν άκουσα την πρωινή ζώνη αλλά αυτό δεν νομίζω ότι παίζει κανένα ρόλο. Γιατί, κάθε αρχή και δύσκολη, λέγεται. Νομίζω ότι χρειάζεται χρόνος για να αξιολογηθεί οποιαδήποτε αλλαγή. Και πάντα κάποια αλλαγή, μας ξενίζει.

Από τα λίγα σχόλια που διάβασα αντιλήφθηκα ότι ο ενθουσιασμός δεν λείπει, ο οποίος ίσως συγκρούστηκε με την έλλειψη εμπειρίας στο επιπέδο του τι περιμένει ο ακροατής του 3ου. Είναι φυσικό να μην το γνωρίζει αυτό κάποιος από πριν. Στην πορεία θέλω να πιστεύω πως θα βρεθεί και ότι εμείς ίσως ανακαλύψουμε κάτι ευχάριστο σε αυτή την αλλαγή. Ο χρόνος θα δείξει...

Ας μην βιαστούμε, λοιπόν, να κρίνουμε και να κατακρίνουμε. Ακροατές είμαστε και όχι κριτές.

spiretos72 είπε...

Αμα έκοβε τις κοινοτοπίες και μίλαγε λιγότερο δεν θα ήταν κακός. Φτάνει να μην του έλθει καμμιά έμπενυση να βάλει νταλάρα ή μητροπάνο :-)))

btw, έχει βλογ αρκετά παλιό http://bavzer.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Καλημέεερα!
Καλή εβδομάδα!
Σε όλες και όλους!!!

alex είπε...

συμφωνώ να είμαστε επιεικείς στην πρώτη εβδομάδα και μάλιστα προσπάθησα να ακούσω χωρίς προκατάληψη. Αλλά αγαπητέ/ή neco73, υπάρχουν εν δυνάμει τουλάχιστον 9,000,000 ακροατές ραδιοφώνου στην Ελλάδα. Εξ αυτών μόνο 3-5% (από έρευνα ακροαματικότητας που έφθασε στα χέρια μου) ακούν Τρίτο. Δηλαδή, μόνο 300,000 περίπου άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα. Και ακούν για κάποιο λόγο Τρίτο κι όχι κάποιο άλλο σταθμό. Και έχουν δικαίωμα να είναι πιο αυστηροί ακροατές (ποτέ κριτές!)

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα και απο μένα ,φαινομαι καινούργιος αλλά δεν είμαι.
Συμφωνώ με όλα οσα προτείνουν οι παραπάνω φίλοι μου που τους διαβάζω όλο αυτόν τον καιρό.θα ήθελα και εγω να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου
1)Αν ήθελα να ακούσω ειδήσεις θα έβαζα άλλον σταθμό!
2)θέλω να δουλευω και να ακούω μουσική!
3)Ειμαστε λίγοι αυτοί που ακούμε τρίτο ειναι ανάγκη να γίνουμε λιγότεροι?
4)σαφώς χρειάζεται να δώσουμε λίγο χρόνο στον κ.Μιχαηλίδη γιατί οι μουσικές του επιλογές δεν ήταν κακές αλλά είχε απιστευτο μπλα μπλα για πρωινό ξεκίνημα και νομίζω κουράζει
5)συμφωνώ ότι πρέπει και αυτός αλλά και οι υπευθυνοι του τρίτου να παρακολουθούν τις απόψεις μας

τέλος να πω ότι ο Γ.Φλωράκης επανέφερε τα πράγματα στη θέση τους

Ανώνυμος είπε...

Alex,

Συμφωνούμε ότι χρειάζεται χρόνος. Αυτό είναι το σημείο-κλειδί

Ενδιαφέρουσα η στατιστική σου και τα νούμερα και σε ευχαριστώ για την ενημέρωση. Σίγουρα οι ακροατές του 3ου είναι συνειδητοί ακροατές. Όπως και το 3ο είναι ένα ραδιόφωνο εναλλακτικής ακρόασης και ευκαιριών ακρόασης, στην λεγόμενη λόγια τέχνη και μουσική κυρίως. Αυτή είναι η βασική αρχή του και πάνω σε αυτή πρέπει να οικοδομούνται όλα τα υπόλοιπα, με περισσό στυλ και τακτ.

Ακόμα και τα νούμερα να ήταν χαμηλότερα, η ύπαρξη του είναι αναγκαία, στην βάση που προανέφερα.

Καλημέρες σε όλους

Υ.Γ.: Το φύλο μου άρρεν :-)

Unknown είπε...

Ενα απο τα μεγάλα πρωτερήματα-μειωνεκτήματα του τρίτου προγράμματος είναι οτι ζεί
μακρυά απο αυτό που λέμε καθημερινότητα.Εκεί λοιπόν συναντά ολους εμάς εδώ και χρόνια
και ολοι μας σωπαίνουμε ακούγοντας απλά κλασική μουσική - οπερα κ.λ.π
Σαν δημοσιογράφος ο κος Μιχαηλίδης αψογος ιδιαίτερου στίλ ισως απο τους λίγους πια σε αυτό τον
κλάδο με ηθική στα γραφόμενα του.
Ομως η ενσταση είναι οτι το τρίτο είναι αλλού, δεν απαξιώνει τον κο Μιχαηλίδη αλλά ασχολείται μακράν απο
τον τομέα του ισως μακρύτερα και απο τον πολύ Γιάννη Πετρίδη.
Το εχουν ξαναπεί κάποιοι στο παρελθόν οτι τρίτο πρόγραμμα ειναι κλασική μουσική και οτι γύρω απο αυτήν..
Καλημέρα σε ολους και συγνώμη αν πίκρανα κάποιους..

Ανώνυμος είπε...

πάντως με αφορμή τη σημερινή αλλαγή
βγήκε η δύναμη του blog και ήταν η καλύτερη δημοσκόπηση για το τι θέλουμε να ακούμε και γιατί το ακούμε.
Η Μουσική κέρδισε και πάλι!!!

Unknown είπε...

Ως παλιά ακροάτρια του τρίτου θα συμφωνήσω με αρκετούς από εδώ. Ακούω τρίτο για συγκεκριμένους λόγους, όχι για να ακούω επανειλημμένα την ημερομηνία ως σχόλιο (πριν ακουστεί κομμάτι), κοινότοπες ιστορίες που διεγείρουν (και καλά) το συναίσθημα, νεοφιλελεύθερα σχόλια του Μπρυκνέρ και πολύ περισσότερο δεν με ενδιαφέρει τι άρεσε στον κ. Μιχαηλίδη όταν ήταν μικρός ή τι συνεχίζει να κάνει από τότε που ήταν μικρός ή τι άνθρωπος είναι. Επίσης, το "λίγο από όλα" (και λίγο από πολιτικά σχόλια και και λίγο από σονάτα και λίγο από sting και εξαγγελίες για ποδοσφαιρικά σχόλια στο μέλλον και διαγωνισμούς με sms) μέσα σε μια εκπομπή του τρίτου είναι κάτι που ξενίζει. Η τρέχουσα αισθητική του "λίγο από όλα" και "όλα εντάξει είναι" δεν έχει να κάνει με το τρίτο που ξέρουμε.

Ανώνυμος είπε...

Κατά τη γνώμη μου, η διοίκηση του Τρίτου κάνει μια εμπορικότερη στροφή, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια παλιών ακροατών είτε να εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του Τρίτου.
[επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω για τους 300.000 ακροατές - οι Έλληνες διαφημιστές δεν θα αγνοούσαν τέτοια δύναμη - το ποσοστό 3-5% είναι στα όρια του στατιστικού λάθους, δηλαδή το πραγματικό ποσοστό μπορεί να είναι από 0,0 έως >6%].

Δεν φαντάζομαι κανείς να μην ρίχνει λίγο νερό στο ΄΄λόγιο΄΄ κρασί του για 2 ώρες προκειμένου να εξασφαλίσει ότι το κρασί θα ρέει τις υπόλοιπες 22 (άλλωστε οι εκπτώσεις ήρθαν).

Δυνάμωσε το blοg σήμερα!

Unknown είπε...

Βάζω ευχαρίστως λίγο νερό στο κρασί μου εκεί γύρω στις 2-4 τα ξημερώματα...

spiretos72 είπε...

Το θέμα είναι χρειαζόμαστε ένα 3ο που να μοιάζει στο 2ο; Και ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για κρατικό σταθμό που βρέξει χιονίσει τον προϋπολογισμό του τον καλύπτει η ΔΕΗ. Αρα δεν πρέπει να εξαρτάται από εμπορικά κριτήρια. Έχει και άλλους σταθμούς άλλωστε η ΕΡΤ γι αυτή τη δουλειά

alex είπε...

Αναγνωρίζω ότι η θέση των τριών παραγωγών των Πρωινών του Τρίτου είναι πολύ λεπτή. Εξάλλου, η ηθική τους είναι τέτοια που δεν τους επιτρέπει να λάβουν θέση και να σχολιάσουν το θέμα. Αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν ως εποικοδομητική ανατροφοδότηση προς την διοίκηση, είναι να την ενημερώσουν για τα σχόλια αυτά που μπορεί να τα εκλάβει ως mini έρευνα αποδοχής ή μη των επιλογών της. Συμφωνώ επίσης ότι ο κος Μιχαηλίδης πρέπει να διαβάσει τα όσα γράφονται εδώ. Έτσι ίσως προσαρμόσει το περιεχόμενο της εκπομπής του. Διαφορετικά πρόκειται για κουτσομπολιό και είναι το λιγότερο απρεπές. Εγώ συνεχίζω να λέω ότι θα ήταν καλύτερος για βραδυνή ζώνη...
Όσο για εμπορικότερη στροφή: μα, αγαπητέ nestoras, αυτό θα ίσχυε εάν η στροφή απέφερε διαφημιστικά έσοδα. Εφόσον αυτό δεν είναι θέμα, πιστεύω ότι δεν ήταν αυτό το ζητούμενο.

Ανώνυμος είπε...

Alex,
ίσως ξέρετε κάτι που δεν ξέρω λέγοντας ΄΄δεν είναι αυτό το θέμα΄΄. Πάντως, νομίζω πως αν όλοι οι ΄΄παλιοί΄΄ ακροατές την ΄΄πέσουν΄΄ στον Χ.Μιχαηλίδη, ακόμα και διαφημιστικά έσοδα να είχε στο μυαλό της η διοίκηση, καλύτερα να τα ξεχάσει (οι σταθμοί από τους οποίους πέρασε ο Χ.Μιχαηλίδης, τό΄χουν ρίξει τώρα στην playlist).

Κατά τα άλλα, θεωρώ στο χέρι μας είναι να λάβει ένα καλό feedback ο Χ.Μιχαηλίδης, όχι όμως για να αλλάξει την εκπομπή του ανάλογα με τα γούστα του καθενός, αλλά για να ενσωματωθεί καλύτερα στο team της πρωινής ζώνης.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι το Τρίτο δεν έχει διαφημίσεις από επιλογή και όχι από έλλειψη ενδιαφέροντος των διαφημιστών. Το ποσοστό ακροαματικότητας που δίνει η focus στο Τρίτο είναι 2-4,5%, ανάλογα με τη ζώνη.

Ανώνυμος είπε...

Proteinw na min parektrapoume toooso poly.Einai apla mia nea ekpompi,den afairethike kati.Allwste den ton exoume ergolavia ton radiofwniko stathmo emeis oi akroates.Yparxoun symvaseis mou ksekinoun kai teleiwnoun...

Ανώνυμος είπε...

oberon,
συμφωνώ και επαυξάνω !
[αρκεί η έναρξη και η λύση των συμβάσεων να γίνεται με νόμιμο τρόπο και χωρίς την εκμετάλλευση των συμβασιούχων]

Ανώνυμος είπε...

ο dm θα χαιρεται με ολα αυτα τα σχολια που αποδεικνυουν οτι οι ακροατες του 3ου δεν ειναι ολοι ανω των 60,κολλημενοι με ορισμενα ειδη κλασσικης μουσικης και ασχετοι με την τεχνολογια.Οσο για το χρονο που χρειαζεται ο κος Μιχαηλιδης συγνωμη αλλα δεν προλαβαμε καλα-καλα να απαλλαγουμε απο τις πρωινες εκπομπες που μεταδιδονταν κατ`επαναληψη και οχι απλως σε επαναληψη οπως μας πληροφορουσε το 3ο και να χαρουμε την καταπληκτικη ομαδα των πρωινων. Υπαρχει και το 2ο...

Manos Bairaktaris είπε...

Θα συνταχθώ με το πνεύμα των προηγούμενων σχολίων.

Θα ήθελα το τρίτο να αφορά την κλασσική μουσική.

Αν θέλω "παρεκτροπές" γνωρίζω κι άλλες συχνότητες που τις καλύπτουν.

Αυτό δεν αφορά τον κ.Μιχαηλίδη, καθώς κι άλλες ώρες έχει τύχει να ακούσουμε μουσική που μας ξενίζει.

constantinos είπε...

Δεν ξέρω πώς να περιγράψω τις σκέψεις μου. Προς την διεύθυνση της ΕΡΤ: Θερμότατη παράκληση : Προς Θεού μην μετατρέψετε το Τρίτο σε ΣΚΑΙ η ΑΝΤΕΝΝΑ. Συμφωνώ απόλυτα με το πλήθος των φίλων που έγραψαν πριν από μένα. Όπως σε κάποιο σταθμό εξειδικευμένο π.χ. της Εκκλησίας οι ακροατές του όταν συντονίζονται το κάνουν για ακούσουν κάποια ψαλμωδία η κήρυγμα, έτσι & οι ακροατές του Τρίτου συντονίζονται στο Τρίτο για να ακούσουν αυτό που δεν μεταδίδουν οι άλλοι σταθμοί. Εκτός αν θέλετε να σας κλείσουμε & να ακούμε από MP3 η από δορυφόρο ξένους σταθμούς. Όπως ανέφερε κάποιος τουλάχιστον σεβαστείτε τα χρήματα που σας πληρώνουμε μέσω της ΔΕΗ. Εκτός αν ο κος Μιχαιλίδης θέλει αυτός να τα λέει και αυτός να τα ακούει.

Ανώνυμος είπε...

Θα παρακαλούσα του ακροατές του 3ου αλλά και τους παραγωγούς να δείξουν κατανόηση ο ένας για τον άλλο. Ας τα ξαναπούμε την άλλη Δευτέρα, σε μια εβδομάδα.

Αντιλαμβάνομαι φυσικά ότι οι ακροατές του 3ου και οι ευαίσθητοι δέκτες τους, είναι αυτοί που χρειάζονται, λιγότερο από όλους, να πουληθεί πνεύμα.

Από την άλλη μια διακριτική παραβολή κάποιων σκέψεων είναι πολύ πιο ικανή σε συνδυασμό με την μουσική. Θα ήταν κάτι ευχάριστο.

Να φέρω ένα παράδειγμα που θυμάμαι χαρακτηριστικά. Ένα πρωινό του 3ου άκουγα από τους πλανήτες του Holst, τον Άρη, τον θεό του πολέμου. Ήταν την επομένη στρατιωτικής εισβολής μιας μεγάλης χώρας σε μια μικρότερη χώρα (δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς περί τίνος ομιλούμε). Ο παραγωγός (ο Ιλαν) έκανε τότε ένα λακωνικό σχόλιο, λίγων λέξεων. Ήταν όμως τόσο αιχμηρό, αληθινό, ξεκάθαρο και ουσιώδες. Η καλύτερη τοποθέτηση από όλη την φιλολογία αναπτύχθηκε από τον υπόλοιπο τύπο και τα μέσα ενημέρωσης, εκείνη την εποχή. Music the Universal Language.
Έτσι τουλάχιστο το αντιλήφθηκε τότε ο "ευαίσθητος" δέκτης μου.

Θα ήταν πολύ γόνιμο να έρθει κάτι τέτοιο. Ελπίζω να υπάρξει μια τέτοια ευκαιρία.

Συγχωρέστε με αν κάνω μια τομογράφηση του προφίλ του 3ου και των ακροατών του, αλλά θέλω να πιστεύω, ότι με αυτό το τρόπο ίσως βοηθήσουμε και τα 2 μέρη (ακροατές και ραδιόφωνο-θεσμό που λέγεται 3ο).

Ανώνυμος είπε...

Καλή αρχή στο νέο ωράριο. Δυστυχώς τώρα θα μπορώ να σας ακούω λιγότερο αλλά τι να κάνουμε....

Ανώνυμος είπε...

"Μάνος Sebastian Floyd" ???
Ούτε καν ο kitsch τίτλος δεν δένει με το Τρίτο...

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα,καλημέρα σε όλους
Πάντως εξακολουθώ να αισθάνομαι ότι έχει αλλάξει ο "ρυθμός" της καθημερινότητας μου

Unknown είπε...

Καλή σας μέρα κ.f

michail.k είπε...

Δανείζομαι από την αγαπημένη του κ. Μιχαηλίδη, Κική Δημουλά, τα κάτωθι...

Μετά την απόφαση – τίνος; –
να μεταφερθεί παραπλεύρως
στην ισόγεια μνήμη του θανάτου
το όνομά σου

σείστηκε το διατηρητέο νόημα
του παλιού σπιτιού

σα χαλασμένο δόντι έτοιμο να πέσει
κουνιόντουσαν οι τοίχοι

άδειαζαν τα κάδρα
ένας πανικός μαδούσε
τα ανοιξιάτικα τοπία
ψυχραιμία παρακαλώ ψυχραιμία

εκκενώστε το ταβάνι, βυθίζεται
ειδοποιούσα τις απλανείς μας εκεί πάνω
αναχωρήσεις

και μεταφερθήκαμε παραπλεύρως

ακριβώς
δύο τρία σπίτια παρά κει
πολύ κοντά

Δυστυχώς κάποιος λοιπόν αποφάσισε να μας μεταφέρει παραπλεύρως
και να βάλει τέλος στα Τρίτα πρωινά μας και στην όαση του χάους...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα κυριε f,
Ελπίζω οι υπευθυνοι του τρίτου να βλέπουν τους προβληματισμούς μας .
Υπάρχει μια γενικότερη αναστάτωση στο ξεκίνημα της ημέρας μας !!!
Δεν μπορεί η μέρα να κλείνει με τη λάσπη της τηλεόρασης και να αρχίζει πάλι απο τη λάσπη και μάλιστα απο το τρίτο πρόγραμμα!!!
Εχουμε υπομονή αλλά πολύ φοβάμαι οτι την ερχόμενη Δευτέρα η υπομονή θα γίνει οργή!!!
Προτείνω στον Κύριο Μιχαηλίδη να ξυπνήσει δύο ώρες νωρίτερα μια μέρα και να ακούσει την εκπομπή της προηγούμενης μέρας του .
Να ξεκινήσει δηλαδή και αυτός την ημέρα του όπως μας |''υποχρεώνει'' τώρα όλους εμάς.
Τότε ελπιζω να καταλάβει γιατί γράφονται όλα όσα γράφονται

alex είπε...

αναρωτιέμαι γιατί πρέπει να "φρίττουμε" με το χάλι της τηλεόρασης που ΔΕΝ είδαμε! Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει πώς πρωτάκουσε ο οποιοσδήποτε το τάδε κομάτι και τι του θυμίζει! Απαντώντας σε migu/kozani, δεν χρειάζεται να ακούσει ο κος ΧΜ την δική του εκπομπή (γιατί λογικά θα την βρει μια χαρά), αλλά να κάνει τον κόπο να ακούσει πραγματικά Τρίτο σε διάφορες ώρες και ζώνες, μήπως έτσι καταλάβει (και σεβαστεί) το "σπίτι" στο οποίο μπήκε, αλλά και τους κατοίκους του

Unknown είπε...

Ο τίτλος της εκπομπής πραγματικά kitsch, όπως αναφέρθηκε εύστοχα λίγο πιο πάνω, αναδεικνύει την κουλτούρα του "λίγο απ'όλα" που προωθείται από την εκπομπή. Και όταν αναπαράγεται αυτή η κουλτούρα με ενοχλεί πολύ (οι συνέπειες της είναι γνωστές σε όλους και όλες). Αν κατάλαβα καλά από τα σχόλια του κ. Μιχαηλίδη σήμερα, θεωρεί ότι έχει αναλάβει τον ρόλο της κοινωνικοποίησης των ακροατών του τρίτου, την οποία βέβαια έχει περιορίσει στην "ενημέρωση"; Ενημερώνονται και αυτοί που είναι όλη μέρα με ένα τηλε-κοντρόλ στο χέρι στον καναπέ. Και; Κατά τη γνώμη μου, η σωστή κοινωνικοποίηση δεν μένει εκεί. Προχωρά και στη δράση. (Ας αφήσω κατά μέρος το γεγονός ότι υπάρχει και άλλη, μη κατευθυνόμενη, ενημέρωση για την οποία οι δήθεν ενημερωμένοι δεν έχουν ιδέα). Δεν σημαίνει ότι επειδη ακούμε κλασική μουσική - και θέλουμε να την ακούμε από γνώστες του είδους, από ανθρώπους που ξέρουν να την παρουσιάζουν - ζούμε σε αποστειρωμένο περιβάλλον, από το οποίο ήρθε τώρα ο κ. Μιχαηλίδης να μας σώσει. Ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν άλλοι σταθμοί για ενημέρωση και πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για κοινωνική δράση. Πολύ φοβάμαι μήπως έχει αρχίσει να δρομολογείται σιγά σιγά η εμπορική στροφή του τρίτου, με τη δικαιολογία ότι κινδυνεύει η βιωσιμότητά του.

Ανώνυμος είπε...

ατυχης η συγκριση του Ιλαν με τον κο Μιχαηλιδη.Ο Ιλαν ηταν ενας απο τους καλυτερους λογους για να ανοιξεις το ραδιοφωνο στις 8 ενω ο κος Μιχαηλιδης ενας απο τους καλυτερους για να το κλεισεις.

Ανώνυμος είπε...

«… Αυτό το στοιχείο της έκπληξης είναι από τα πιο σημαντικά. Όταν βάζεις ένα δίσκο, ξέρεις τι θα ακούσεις. Εδώ είναι σχεδόν πάντα κάτι απροσδόκητο και ερεθιστικό. Ακόμα κι όταν δεν χαϊδεύει τα αυτιά. Κι εκτός από τη μουσική υπάρχει και λόγος ουσιαστικός κι όχι ελευθεροραδιοφωνικός.»
Αυτό το μικρό απόσπασμα από κείμενο του Νίκου Δήμου που δημοσιεύτηκε στην «Καθημερινή» στις 29/11/95 και αναφερόταν στο Τρίτο Πρόγραμμα, διάβαζα το πρωί ακούγοντας το δίωρο του κου Μιχαηλίδη και σκεφτόμουν: Δυο εκπομπές του κου Μιχαηλίδη έχω ακούσει και είμαι πλέον έτοιμος να μαντέψω πότε θα μας πει τον καιρό, με ποια «ευρηματική» σειρά θα μας πει την ημερομηνία, την ώρα και το εορτολόγιο, καθώς και πόσες φορές θα αναφέρει – με τον έναν ή τον άλλο τρόπο – τη λέξη ΕΓΩ!

Και καλά η ημερομηνία, η ώρα, το εορτολόγιο και όλα τα σχετικά σχόλια. Ας πούμε ότι είναι στα πλαίσια της αμηχανίας ενός καινούργιου (στο Τρίτο Πρόγραμμα) παραγωγού που ψάχνει (και πιθανόν να ψάχνει για λίγο καιρό ακόμα) τον τρόπο να επικοινωνήσει με ένα (όπως και να το κάνουμε) ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό. Αυτό όμως που δεν καταπίνετε με τίποτα είναι το ΕΓΩ του κου Μιχαηλίδη στο οποίο σκοντάφτει σχεδόν κάθε σχόλιό του.

Δε πιστεύω πως ενδιαφέρει κανέναν να μάθει ποιες μουσικές «σημάδεψαν» τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του κου Μιχαηλίδη. Εάν είχαμε τέτοιες ανησυχίες θα φροντίζαμε να γίνουμε φίλοι του ή έστω, να επικοινωνήσουμε μαζί του μέσω mail και να μας λύσει όλες τις απορίες. Το τεράστιο ΕΓΩ που απλώνει με τέτοια άνεση στις εκπομπές του, παραπέμπει περισσότερο σε τηλεοπτικό σταρ παρά σε άνθρωπο του ραδιοφώνου. Ας μη μας μεταφέρει τα χούγια της τηλεόρασης στο ραδιόφωνο ο κος Μιχαηλίδης.

Όσο για τις μουσικές επιλογές, καλό θα ήταν ο κος Μιχαηλίδης να μην αντιμετωπίζει τα μέρη μια σουίτας ως τραγούδια ή «κομμάτια». Τα μουσικά έργα που μεταδίδονται από το Τρίτο Πρόγραμμα δεν είναι τυχαία χωρισμένα σε μέρη από τους συνθέτες. Όταν ένα μουσικό έργο έχει πχ τρία μέρη, καλό είναι να ακούγονται αυτούσια, με τη σειρά που τα έγραψε ο συνθέτης. Ε! κάποιο λόγο θα είχε ο συνθέτης για να τα αποτυπώσει με αυτό το συγκεκριμένο τρόπο. Καλό είναι ο κος Μιχαηλίδης να είναι πιο προσεκτικός με το είδος της λόγιας μουσικής (με το οποίο καθώς φαίνεται δεν έχει και μεγάλη σχέση)

Ο κος Μιχαηλίδης, σε δυο μόνο εκπομπές, έχει καταφέρει να αφαιρέσει με το λόγο του αλλά και με τις μουσικές του επιλογές όλη τη μαγεία που φέρνει μαζί του το Ραδιόφωνο, μετατρέποντας το πρώτο μέρος των Πρωινών του Τρίτου σε ένα πληκτικό, δημοσιογραφικού τύπου ανούσιο δίωρο.

Ανώνυμος είπε...

Προσοχή το τρίτο πρόγραμμα κινδυνεύει να χάσει τον χαρακτήρα του στο πρωινό δίωρο 8-10.
Επιλέγουμε τρίτο για να ξεκινάμε την μέρα μας και να ακούμε κλασσική μουσική και όχι για να ακούμε τον καιρό,κουβέντες και άλλα πολιτικά σχόλια τα οποία μας αναστατώνουν κάνοντας το Τρίτο να μοιάζει με άλλα ραδιόφωνα .....
Δεν μου αρέσει καθόλου η μετάλλαξη αυτή!!!

Ανώνυμος είπε...

Ψυχραιμία!!! καταδικάζετε κάποιον που κάνει τα πρώτα του βήματα στο Τρίτο. Και ο κ. Μηχαηλίδης, που έχω παρακολουθήσει την πορεία του - και σε πολλά διαφωνώ μαζί του, ήταν η διαφορά σε όσους σταθμούς δούλεψε.
Η ποιότητα του κάθε ανθρώπου, δεν μετριέται μόνο από την μουσική που ακούει, αλλά κυρίως από τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του.
Καταδικάζουμε κάποιον που αξίζει πιστεύω να έχουμε μαζί μας, ακόμα και στο Τρίτο!!.

Καλημέρα σε όλους.

Unknown είπε...

Μα το θέμα δεν είναι τι άνθρωπος είναι ο κ. Μιχαηλίδης! Το είπε και ένας φίλος πιο πάνω: δεν μας ενδιαφέρει το «εγώ» του. Δεν μας ενδιαφέρει τι είδε στην τηλεόραση, τι θα δει απόψε στο σινεμά (έλεος!), δεν μας ενδιαφέρουν οι συνήθειές του. Και δεν μας ενδιαφέρουν γιατί δεν αναζητούμε σε καμία περίπτωση αυτή την πληροφορία, πολύ περισσότερο από το τρίτο. Το θέμα είναι το πνεύμα που διαμορφώνεται μέσα από την εκπομπή του – ασύμβατο με τον χαρακτήρα του τρίτου και των ακροατών του.

Ανώνυμος είπε...

Η ποιότητα του κάθε ανθρώπου δε μπορεί να είναι το μοναδικό κριτήριο εισόδου στη κοινότητα του Τρίτου.
Το Άβατον καθορίζεται από ιερούς κανόνες απαράβατους οι οποίοι είναι πολλές φορές άσχετοι με την υποκειμενική ποιότητα του καθενός.
Αν ο κ. Μιχαηλίδης θεωρούσε εαυτόν ποιοτικό (ότι και να σημαίνει αυτό) δε θα δέχονταν ποτέ να γίνει μέλος του Τρίτου, ως μη συμβατός.

Ανώνυμος είπε...

Eίναι εύλογο ν' ανησυχεί κανείς για οτι αλλάζει στο "σπίτι του" , αλλά να καταδικάζει κάποιον με το που εισέρχεται είναι αποκρουστικό.
Σε τι διαφέρει το δικό σας "εγώ" από του κυρίου ΧΜ... ακούω τρίτο, αγαπώ τη κλασσική μουσική, φυσικά και δεν μ' αρέσει ν' ακούω τι εγινε στη τηλεόραση που δεν είδα, αλλά ας δώσω λίγο χρόνο και χώρο... η εμπάθεια και η μονομέρια δεν μου αρέσουν. Υπάρχουν ώρες που ακούω τρίτο και πλήττω... κι ας μου αρέσει η κλάσσικη μουσική...
μη με στέλνεται σ' άλλο σταθμό, ευχαριστώ.
Γεωργία Αυγερινοπουλου

Unknown είπε...

Οταν πλήττει!!! κάποιος με την κλασική μουσική (θεμιτό δεν λέω) τότε απλά γυρνάμε κανάλι γιατί απλούστατα δεν μπορούμε να προσαρμόσουμε κάθε ανάγκη καθενός μας στο τρίτο πρόγραμμα.Δηλαδή κάποιος θέλει να ακούει κλασική στίς 6με 10 το πρωί και μετα κάτι πιο "λάιτ??" αλλος θέλει 10-4 αλλος 9-10 το βράδυ.Τι να κάνουμε λοιπόν ας αλλάξουμε συχνότητα.Πολύ σωστά εχει γραφεί πιο πάνω υπάρχουν άπειρα ειδησεογραφικά με κάθε είδους "ενδιαφέροντες εκφωνητές" που μπορεί κανείς ανετα να φρικάρει τόσο ωστε να μην πλήξει ποτέ ξανά με την κλασική...

Ανώνυμος είπε...

Aς πράξουν το ίδιο και όσοι πιο πάνω "χυδαιολογουν", ας αλλάξουν σταθμό ή ας βάλλουν ένα cd ένα δύωρο είναι βρε αδελφέ.
Και για να εξηγούμε δεν υπερασπίζομε κανέναν , αλλα φτίττω με την μονομέρεια κύριε Vaggelis.
Kαι έχω το δικαίωμα όσο και οι ανωτέρω κύριοι και κυρίες.
Γ.Α

Unknown είπε...

Με το να πρασπαθείς να υπερασπιστείς την αλλαγή του ύφους ενός σταθμού δεν νομίζω οτι είναι μονομέρεια και ούτε κοιμάμαι και ξυπνώ με κλασική μουσική.Παρ'ολα αυτά αν ήμουν καυστικός ή τελος παντων άδικος ζητώ συγνώμη.Οσο για τον κ.Μιχαηλίδη τον εκτιμώ βαθύτατα μιάς και αρκετο καιρό διαβάζω την στήλη του στην Ελευθεροτυπία.

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και ωραιότερος τρόπος Κύριε Vagelis
να υπερασπιστει κανείς την ομορφιά αυτού που αγαπά, θα περίμενα περισσότρο ήθος καί ύφος από ανθρώπους που ακούν κλασσική μουσική, αλλά η παιδεία βλέπετε και το ήθος δεν ταιριάζου πάντα με την κλάσσική μουσική, σας ευχαριστώ που απαντήσατε και για τη συγνώμη σας.
Θα επιθυμούσα και εγώ ένα ραδιόφωνο που να συνδιάζει τα πάντα... αλλά είναι δύσκολο.
Σας ευχαριστώ όπως κι αν έχει και ευελπιστώ να γίνει ομορότερο το δύωρο για το οποίο ενοχλήθεισαν οι ανωτέρω.
Γ.Α

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή κα Αυγερινοπούλου με σεβασμό σας επισημαίνω πως δεν νομίζω ότι οι μόνιμοι ακροατές του Τρίτου επιθυμούν ότι και εσείς. Δηλαδή ένα ραδιόφωνο που να συνδυάζει τα πάντα.
Το μόνο που ζητάμε είναι το Τρίτο να αποκτήσει την αίγλη που του ανήκει παραμένοντας σταθερό στις αξίες του!

Unknown είπε...

Μάλλον δεν δεχθήκατε την συγνώμη μου.

constantinos είπε...

Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνω σκέψεις που έχουν εκφράσει άλλοι πριν από μένα, αλλά το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον.
Για κο neco73 : Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τον κο ΙΛΑΝ με τον κο ΧΜ.. Ο κος ΙΛΑΝ ήταν παρασάγγας εμπρός από τον άνθρωπο που προσπαθείτε να βελτιώσετε τη θέση του. Δεν μίλησε ποτέ για σκουπίδια και δεν έφερε ποτέ σκουπίδια στον αέρα του Τρίτου. Απλά με λίγα ζουμερά λόγια στιλήτευε καταστάσεις, και ειλικρινά θέλω να συστήσω στον κο ΧΜ να ζητήσει από την διεύθυνση της ΕΡΤ να ακούσει λίγες εκπομπές του μπας & καταλάβει τι κοινό τον ακούει. Και όσο για υπομονή την έχουμε αλλά η καλή η ημέρα από το πρωί φαίνεται.
Για κο ΧΜ: στον παρθενικό σας λόγο μας μιλήσατε για σκουπίδια. Χίλια συγνώμη αλλά μετά από 4 ώρες ακρόασης μου θυμίζετε λίγο από Καραμανλή στου Μπαιρακτάρη. Να σας θυμίσω & εγώ τη φράση : στο σπίτι του πνιγμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Σήμερα (έξω από το ότι κλείσατε το τηλέφωνο πράγμα που ομολογήσατε λες & κάποιος σας έβαλε να μας ζαλίζετε μπας και κάνουν & τους ακροατές του Τρίτου πρόβατα) επαλειμμένα το κάνατε. Να αναφερθώ σε ένα από τα θέματα που έγραψαν και άλλοι. Περί τηλεόρασης. Καλά και σώνει να μας ενημερώσετε τι έγινε ψες. Αν εμείς ήμασταν πλήρως αδιάφοροι από Δρούζα , Ανίτα η και Γιάννη Πρετεντέρη και αντί γιαυτούς παρακολουθούσαμε με τον αγαπημένο μας άνθρωπο την ωραία συναυλία που είχε το Τρίτο η τον ΝΤΟΝ ΤΖΙΟΒΑΝΙ από το DVD μας σας είναι αδιάφορο, και είπατε από μέσα σας σαν καλός & ευσυνείδητος δημοσιογράφος που είστε : δεν είναι αμαρτία κάποιοι άνθρωποι να μείνουν ανημέρωτοι για το τι έγινε ψες;;;;;; Οπότε, μεταξύ άλλων που σας ενημερώσαμε ότι δεν μας ενδιαφέρουν πετάξατε & πάλι τα σκουπίδια σας στα αυτιά μας. Να σας ευχαριστήσω θερμά για το μάθημα αγγλικών που μας δώσατε. Τη λέξη Ντελιτ που είπατε να ομολογήσω δεν την ήξερα , αλλά να ξέρετε ότι ξέρω πολύ καλά τη λέξη IGNORE. Επίσης να ομολογήσω ότι περιμένοντας με λαχτάρα να τελειώσει η εκπομπή σας σαν τον άνθρωπο που έχει βουτήξει σε βαθιά νερά, και προσπαθεί να βγει στην επιφάνια για να αναπνεύσει, δεν κατάλαβα πότε πέρασε η ώρα, αν και προσωπικά θέλω να έχω συνείδηση του χρόνου! Επίσης με το να κλείσετε το τηλ/νο μου κάνετε οικονομία στο κινητό μου. Καλό!
Για τους φίλους συνακροατές του Τρίτου : έχω την αίσθηση ότι θα πρέπει να ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΜΕ την διοίκηση. Αυτή τον έβαλε αυτη ΠΡΕΠΕΙ να τον βγάλει.

Ανώνυμος είπε...

Kυρία ή κύριε michail.k μάλλον δεν καταλάβατε το πάντα... αλλά δεν θα επεκταθώ, αρκετά εκφράστηκα και όποιος με κατάλαβε, κατάλαβε.

Κύριε Vagelis και φυσικά δέχτηκα τη συγνώμη σας, ισως θα ήταν φρόνιμο μόνο αυτό να καταθέσω και να σιωπήσω...

constantinos είπε...

Και κάτι για την Διοίκηση: ο κος Χ. Μιχαιλίδης πιθανότατα να ήταν πάρα πολύ καλός για την ΕΡΑSPOR (δεν ξέρω αν το γράφω σωστά, συγνώμη). Από όσο γνωρίζω υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιρόφιλοι που ακούν κλασσική. Πιθανότατα εκεί να αυξηθεί η ακροαματικότητα ενώ για το Τρίτο μάλλον θα την μειώσει. (θα είπατε από μέσα σας : Το Τρίτο δεν είναι ανάγκη να έχει τόσους πολλούς ακροατές – ακούν που ακούν παράσιτα λόγω τεχνικής υποδομής ας βάλουμε & κάποιον να τους δυσαρεστήσει με αυτά που θα αμολάει στον αέρα!) ( Ο κος Ρουσόπουλος σας τον σύστησε;;;;)Επίσης μου θυμίζει με τα σχόλιά του κάτι από ΕΡΤ1. και εν προκειμένω μου αρέσει να έχω και λίγο θέαμα. ( ή μήπως θέλει να κάνει αντίπραξη στον κο Δ. Μαλούχο;;;;)

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον όσα γράφονται εδώ! Με πολλά είμαι απόλυτα σύμφωνος, άλλα τα βρίσκω λίγο υπερβολικά.

Έχω όμως μια πρόταση:

Προς τους υπεύθυνους του blog: θα ήταν πραγματικά πολύ χρήσιμο, όλα τα comments τους παρόντος post να μεταφερθούν αυτούσια στη διοίκηση του Τρίτου. Νομίζω πως είναι το καλύτερο γκάλοπ! Πολύ πιο αξιόπιστο από οποιαδήποτε μέτρηση, γιατί εδώ δε μετριέται ο αριθμός των ακροατών των «Πρωινών» αλλά η γνώμη τους για το πρόγραμμα και τις αλλαγές του.

Εάν κάποιος από τους υπεύθυνους του Τρίτου αναρωτιέται: «άραγε, κάναμε καλά που αλλάξαμε τα Πρωινά?», τα comments του παρόντος post είναι η καλύτερη απάντηση…

Ανώνυμος είπε...

διαβάζοντας όλα τα σχόλια κατάλαβα ένα πράγμα... όσοι ακούνε τρίτο.. είναι εντελώς ΔΗΘΕΝ!! ο Μιχαηλίδης έμαθε τους ακροατες του ΑΝΤ1 και του χατζηγιαννηςστοτετραγωνο-ΔΙΕΣΗ να ακούνε κλασσική μουσική... έκανε ανθρωπους που οδηγούν αγχωμένοι να πάνε στη δουλειά τους να εκτιμούν ήχους διαφορετικούς... Σας ενόχλησε ότι ανέφερε στην πρώτη εκπομπή του τι μέρα είναι...!!!???!!! Πόσο δήθεν μπορεί να είναι κάποιος? έλεος!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κος Μιχαηλίδης έμαθε τους ακροατές του ΑΝΤ1 να ακούνε κλασσική μουσική, και τώρα θέλει να μάθει τους ακροατές του Τρίτου να ασχολούνται με το ποδόσφαιρο.

Ποιος είναι δήθεν, είπατε?...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Κε Κωνσταντίνε και λοιποί φίλοι,

Δεν συγκρινα τον Κο Ιλαν με κανένα. Μην μπερδευέστε. Ούτε προσπαθώ να βελτιώσω την θέση του, ούτε να την χειροτερέψω. Η συγκριση σας προέκυψε, δεν την έκανα εγώ. Απλά έθεσα το εξής: Μ'άρεσε ο διακριτικός τρόπος που έθιγε άμεσα ή έμμεσα ο κος Ιλαν κάποια θέματα, χωρίς πολλά λόγια. Αυτό είπα και αυτό θα ήθελα να ξανακούσω, αν είναι να υπάρξει κάποια τέτοια ευκαιρία. Δεν θα με πείραζε καθόλου αν γινόταν κατί τέτοιο, αντίθετα θα μου ήταν ευχάριστο. Δεν λέω όχι σε αυτό το τρόπο σχολιασμού της επικαιρότητας πού έχω την αίσθηση ότι ταιρίαζει στο 3ο. Το έκανε θυμάμαι ο Κος Ιλαν για αυτό αναφέρθηκα σε αυτόν. Θα ήταν ευχάριστο να γίνει αυτό ξανά. Με παλια (Ιλαν?) ή νέα πρόσωπα. Μπορεί να γίνει; Αυτό είναι το ερώτημά μου και θα ήθελα την γνώμη των ακροατών.

Θα ήθελα να γνωρίζετε επίσης, ότι θα ήθελα να ανάφερθούμε στο προφιλ του 3ου και στο ποιοι είναι οι ακροατές του. Να αντιληφθούμε/ουν κάποια πράγματα.

Θα ήθελα γνώμη επί του τι περιμένουμε από το 3ο και τους συντελεστές και όχι τι δεν θέλουμε ή ποιους δεν θέλουμε. Πιστεύω ότι έτσι περνάει λάθος το οποιοδήποτε μήνυμα και μόνο παρεξηγήσεις και κακοκαρδία θα έχουμε.

Δεν θεωρώ σωστό να κάνουμε επιθέσεις εναντίον προσώπων και εισήγησεις για το τι πρέπει να γίνει σε σχέση με αυτά τα πρόσωπα.

Αυτά ήθελα να θιχθούν και να ακουστούν. Φυσικά πρόκειται για προσωπική τοποθέτηση και άποψη, που δεν σημαίνει ότι πρέπει να συμφωνήσετε κιόλας.

alex είπε...

για τον ιορδάνη: μπράβο στον κο ΧΜ που έμαθε σε ακροατές άλλων σταθμών να ακουν κλασσική μουσική. Το πιθανότερο είναι ότι δεν είχαν τέτοια ακούσματα και κατάφερε να τους εκπλήξει ευχάριστα. Το θεωρώ σημαντική πολιτιστική συμβολή. Σε ένα τέτοιο σταθμό ένας παραγωγός του Τρίτου θα έπεφτε "βαρύς". Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να γίνει εύκολα το ανάποδο. Στην Μ. Βρετανία, πρώτο σε πωλήσεις album κλασικής μουσικής ήταν (πριν λίγα χρόνια) ένα compilation από κομμάτια κλασικής που είχαν ακουστεί σε διαφημίσεις. Άρα να που η διαφήμιση έχει την χρησιμότητά της σε πολιτιστικό επίπεδο μερικές φορές. Αυτό δεν με κάνει όμως να τρέξω να αγοράσω αυτό το CD όπως δεν μου αρκεί ο σχολιασμός των όσων ακούω από τον κο ΧΜ για να μάθω καινούρια πράγματα και να διευρύνω τον ορίζοντά μου. Να τι περιμένω από τους παραγωγούς του Τρίτου - ή για να ακριβολογώ, να τι με έχουν μάθει μέχρι σήμερα να περιμένω και τι θα επιθυμούσα να διατηρηθεί.

the world's people είπε...

Φαντάζεστε ο κ. Μηχαηλίδης να ήταν "ξένος"?, Αλβανός, Πολωνός, Ουκρανός? Θα του είχαμε βγάλει τις σάρκες!!! Ευτυχώς είναι Έλληνας (δικός μας) και απλώς τον πυροβολούμε.....

Η δουλειά του θα δείξει αν πρέπει να τον ακούμε ή όχι. Μέχρι τότε υπομονή αδέλφια, τα ίδια δικαιώματα έχουμε όλοι μας, είτε ακούμε Τρίτο, είτε ακούμε το δημώδες "μια Παρασκευή κι ένα Σαββάτο βράδυ".

Όπως οι "πρωινοί του Τρίτου" μας έχουν "κατακτήσει" με τις μουσικές επιλογές τους, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τομ κ. Χ.Μ

Aggelos Spyrou είπε...

Πίστευα ότι όσοι ακούν κλασσική μουσική μετά μανίας (κάτι που υποψιάζομαι συμβαίνει με την πλειοψηφία των σχολιαζόντων καθώς αγαπούν το Τρίτο), έχουν και την ανάλογη παιδεία. Παιδεία που οδηγεί σε ευγενή αναμονή και εξάντληση κάποιων περιθωρίων πριν την κρίση.

Αντ' αυτού, διαβάζω τα σχόλια και έχω βγει από τα ρούχα μου! Νομίζω ότι έχω μπει σε ιστοσελίδα του ΚΚΕ όπου κάποιος είπε το Λένιν καπιταλιστή και έχουν πέσει να τον φάνε!!!

Απορώ, πως μιλάτε εξ' ονόματος 300 000 ανθρώπων (στα σχόλια το είδα το νούμερο) που θεωρητικά ακούνε τρίτο πρόγραμμα. Αναρωτιέμαι γιατί γίνεστε αφοριστικοί και δεν δίνετε περιθώρια προσαρμογής σε έναν παραγωγό να εγκλιματιστεί σε ένα νέο του ταξίδι. Και απορώ ακόμα πιο πολύ όταν βλέπω γενικεύσεις του τύπου "χάλασε ο κόσμος", "πάει η ζωή τώρα πια", "πω πω πω τι πάθαμε" που ήρθε ο Μιχαηλίδης στο Τρίτο.

Εμένα μου αρέσει, ειδικά την πρωινή ώρα που με την τσίμπλα στο μάτι πηγαίνω στη δουλειά τον θέλω να μιλάει. Όχι για να με ξυπνήσει απαραίτητα, αλλά για να μου δώσει κάτι από τις γνώσεις του και την αισθητική του, γνώσεις που σίγουρα η πλειοψηφία των σχολιαζόντων, εμού περιλαμβανομένου, δεν πλησιάζει στο ελάχιστο.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να ψηφίσω υπέρ.

Ανώνυμος είπε...

φίλε aggele spyrou και όλοι οι υπόλοιποι,
Νομίζω οτι Δημοκρατία σημαίνει να ακούγονται όλες οι απόψεις και να υλοποιείται η άποψη της πλειοψηφίας έστω και αν δεν συμφωνούμε με αυτήν.
ετσι λοιπόν και εμείς όλοι ο καθένας με τον τρόπο του εκφράζουμε την άποψη μας.
ουτε ρατσισμός υπάρχει ουτε προδιάθεση για να πυροβολήσουμε κάποιον ,δίνεται πίστωση χρόνου και αυτό είναι σαφές.
εσένα σου αρέσει να οδηγείς και να ακούς κάποιον να μιλάει .εμένα παράλληλα μου αρέσει να ξυπνάω και να ακουω ωραίες μουσικές για να ξεκινήσω την ημέρα μου και όχι εκφράσεις όπως ...ποδοσφαιριστές που γίνανε προέδροι(ο τόνος δεν είναι λάθος)ισως βέβαια να ηταν σαρδάμ!!!
και οι δύό μας έχουμε λύση
Εγώ αλλάζω συχνότητα εσύ όχι
αλλά και η άποψη είναι άποψη.
Θα συμφωνήσω και με τον Κωνσταντίνο σε κάτι αν και ειναι λίγο αψύς ωστόσο νομίζω ότι πολλοί απο μας περιμένουν να παει 10 η ώρα.
καλό βράδυ σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Με παραξενεύει ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τα πράγματα! Κατάρχην ειστε 5-10 άνθρωποι που μιλατε - ελιτίστικα μπορω να πω- εξ'ονόματος όλων των ακροατων του Τριτου.
Σκεφτηκατε ποτε οτι πολλοι που δεν άκουγαν Τριτο και ήταν φανατικοι ακροατες του Μιχαηλίδη (γιατι, όσο κι αν σας φαινεται παραξενο, υπαρχουν και τετοιοι), τωρα που τον ακουν ξανα, το ανακαλυπτουν?
Γκρινιάζετε γιατι καποιος σας βγάζει απο τη νιρβανα και τη μακαριότητα σας και σας φερνει, πολιτισμενα, σε επαφη με την πραγματικότητα.
Συγχωρηστε με αν κανω λαθος, αλλα το ραδιόφωνο είναι αμφιδρομο μεσο, αν καποιος θελει να ακουει μονο μουσικη, μπορει να το κανει καλυτερα με το MP3 του.
Και στο κατω κατω, απο την πρωτη μερα πεσατε να τον φατε τον άνθρωπο! Δωστε του λιγο χρόνο!!!

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα σε όλους,
αγαπητή φίλη/ε ανώνυμος
αυτοί οι 5-10 που εσύ περιγράφεις είναι μόνο αυτοί που γράφουν,
πιστεύω όμως ότι δεν βλέπουμε και δεν ακούμε πολλούς περισσότερους.
Ετσι λοιπόν για την ιστορία και απο περιέργεια αν θέλεις δές τί έγραφαν στο blog oi ίδιο άνθρωποι και για ποιά πράγματα μιλούσαν όλον αυτόν τον καιρό.
απο μιά πρόχειρη ματιά που έριξα χθές ,γράφονταν περίπου 70 σχόλια την εβδομάδα ενω τώρα μόλις σε δύο μέρες είχαμε 59!!!
Οσο για τον νέο φίλο μας ΧΜ σήμερα ήταν σαφώς καλύτερος απο τις δύο προηγούμενες μέρες αφου ήταν πολύ πιο λιτός .
ωστόσο αντι να δώσει την διεύθυνσή του στο blog του θα μπορούσε να δώσει αυτή του τρίτου
Τα περι ελιτ κ.λ.π τα προσπερνώ αφού ο καθένας μας μπορει να έχει την άποψη του πόσο μάλλον όταν την υπογράφει.

Unknown είπε...

καλημέρα σε όλους

Ανώνυμος είπε...

Γίωργο Φλωράκη, θέλουμε να μη πτοείστε και να "ανεβάζετε" ανελλιπώς και καθημερινά "Posts" στο ιστολόγιο σας!!!

Τώρα αν διστάζετε λόγω του τίτλου του ιστολογίου, προτείνω γίνει:

"Οι (όχι και τόσο...) Πρωϊνοί του Τρίτου".

Δε θα είναι άσχημο με μιά δόση χιούμορ...
:-)))
Πάντα Καλημέρες και στους τρείς σας!

Ανώνυμος είπε...

F: πέρασα για μια καλημέρα. Υπέροχες οι μουσικές σου και σήμερα. Όμορφο ταξίδι οργάνωσες πάλι!

Τις Καλημέρες μου (που λες κι εσύ)

Ανώνυμος είπε...

Επιτρέψτε μου να πω και γώ τη γνώμη παρόλο που δεν είμαι και τόσο φανατικός ακροατής του τρίτου. Τον άκουγα φανατικά όμως επι Ιλαν. Ένα Ραδιόφωνο για να είναι χρήσιμο πρέπει να είναι ζωντανό. Δηλαδή να έχει έναν παραγωγό που να παίζει ζωντανά μουσική και να αφουγκράζεται τους ακροατές "προκαλώντας" τις αισθήσεις τους με τη μουσική το λόγο του ή τις πληροφορίες που μεταδίδει ΖΩΝΤΑΝΑ την ώρα της εκπομπής. Εκπομπές που απλά παίζουν μουσική που κάποιος θέλει να την ακούει καθώς διαβάζει ή καθώς κάνει δουλειές δεν μας αφορούν. Μπορεί να βάλει μια play list στον υπολογιστή και να παίζει όλη μέρα. Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε και παραγωγό γιαυτή τη δουλειά. Επίσης το τρίτο επειδή είναι κρατικό ραδιόφωνο και το πληρώνουμε όλοι μας και όχι τα μέλη μιας κλειστής λέσχης οφείλει να αφορά όλη την κοινωνία μέσα στα όρια του προφίλ που θα ορίζεται απο τη διοίκηση του σταθμού που εμέσως ορίζεται απο την κοινωνία. Είναι μεγάλη κουβέντα αλλά κάποτε πρέπει να την ανοίξουμε. Το μεγάλο πρόβλημα είναι πως ένας τέτοιος οργανισμός που πρέπει να δίνει λόγο σε όλους μπορεί να γίνει πρωτοποριακός και ποιοτικός. Αυτή είναι η πρόκληση και εκεί φαίνεται η κλάση του διευθυντή πρώτα από όλα αλλά και του κάθε παραγωγού. Όταν λέμε ποιοτικός δεν είναι να παίζει "ποιοτική" μουσική. Αυτό είναι πανεύκολο. Βάζεις μια play list και είσαι έτοιμος. Το επίπεδο των ακροατών του τρίτου είναι τέτοιο που δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο ραδιόφωνο. Δεν συγχωρούνται λάθη που σε άλλα ραδιόφωνα δεν γίνονται καν αντιληπτά. Δεν πρέπει όμως αυτό να γίνει ο φονιάς κάθε δημιουργικής ιδέας και να την πνίξει πριν ξεδιπλωθεί. Ας την αφήσουμε να ανθίσει και ας της δώσουμε το χρόνο να κριθεί. Το ραδιόφωνο πρέπει να παραμείνει ζωντανό μέσο. Ευχαριστώ για τον κόπο που κάνατε να με διαβάσετε.
Πρόδρομος.

Ανώνυμος είπε...

έχω μείνει με ανοικτό το στόμα
με την ΟΡΓΗ και τις απίστευτες κατηγορίες προς τον κύριο Μιχαηλίδη. αδιαμφισβήτητα άνθρωπος με ήθος, γνώσεις και ευαισθησία.

σαν μεσαίωνας είναι εδώ μέσα...
ασφυκτιώ.

λέτε να μαζευτείτε να τον δικάσετε κιόλας σαν τις μάγισσες?
οι 10 που τρομάξατε γιατί μιλάει?

λυπάμαι για τα στενά μυαλά που καυχιούνται με τόσο μίσος.

ο κύριος χατζιδάκις
θα ντρεπόταν πολύ.

ελεύθερα εκτοξεύστε τα πανάρχαια βέλη σας και προς εμένα τώρα.

πραγματικά σοκαρίστηκα.

Ν.Β.

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτες κατηγορίες; Πανάρχαια βέλη;

Και σεις της αρλούμπας ε;

constantinos είπε...

Έχω την εντύπωση ότι έχει μακρύνει πολύ αυτή η αρρωστημένη για μένα ιστορία. Η κα ΕΡΤ έχει το μαχαίρι έχει και το καρπούζι. Το να διαπληκτιζόμαστε δεν το βλέπω και τόσο εποικοδομητικό. Μπορούμε να στείλουμε τις απόψεις μας στην διεύθυνση. Ωστόσο το να λέμε ότι «παίζει ζωντανά μουσική και να αφουγκράζεται τους ακροατές "προκαλώντας" τις αισθήσεις τους» ψελλίζοντας τον καιρό , το συναξάρι, η και την ημερομηνία, εμένα δεν μου κάθετε. Ο αχταρμάς είναι αχταρμάς. Θα παρακαλούσα τους αγαπητούς δημιουργούς των πρωινών να ξανααναρτήσουν το posts τους και να συνεχίσουμε την όποια επικοινωνία είχαμε. Ακούω τον Δημ. Χορν στην εκπομπή «Από την ψυχή ως την ψυχή» του κου Αϊβαλή.

Ανώνυμος είπε...

N.B. συμφωνώ απολύτως μαζί σου... ΄
Εχω μπερδευτεί λίγο, το 3ο ανήκει στους "παλιούς" ακροατές των πρωινών του και έτσι πρέπει να μείνει, γιατί???

Ο Χρήστος (ή ΧΜ όπως τόσο γλυκά τον αποκαλείτε εδώ) είναι ένας άνθρωπος εξαιρετικά μορφωμένος και καλλιεργημένος -πέρα και από τα όρια της κλασσικής μουσικής- είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να σου μιλήσει σοβαρά και με επιχειρήματα για οποιοδήποτε θέμα -ακόμα και για το ποδόσφαιρό, αν και ποτέ δεν ήταν η ουσία του αυτή- έχει άποψη την οποία σε κάνει να την σέβεσαι -άσχετα με το αν συμφωνείς μαζί του η όχι. Και επιπλέον έχει ευαισθησίες, έχει μια πολύ μεγάλη καρδιά, η οποία αγκαλιάζει τους ακροατές του που τον ακολουθούν πιστά όχι γιατί παίζει ωραία μουσική ή γιατι ξέρει να λέει με ακρίβεια την ημερομηνία ή τον καιρό, αλλά γιατί σε κάνει να τον νιώθεις δικό σου άνθρωπο, γιατί ένα βροχερό χειμωνιάτικο πρωινό που είσαι κολλημένος στην κίνηση και όλα φαίνονται μαύρα, θα σου βάλει ένα κλασσικό κομμάτι - στους εμπορικούς σταθμούς που έχουν την κλασσική μουσική όπως ο διάολος το λιβάνι- ή ένα άλλο άκουσμα, που ένας Θεός ξέρει που το ανακάλυψε, και θα ξέρεις ότι δεν είσαι ένα νούμερο στις στατιστικές -"300.000 οι ακροατές του 3ου"- αλλά κάποιος για τον οποίο ο Χρήστος έτρεξε και νοιάστηκε.

Ξέρω πόσο άσχημο είναι να ξυπνάς το πρωι και να μην έχεις το "γνώριμο" στ'αυτιά σου - το ένιωσα απ'την ανάποδη όταν ο Χρήστος έφυγε από τον Διέση και τον ΑΝΤ1- και να έρχεται "κάποιος άλλος".

'Ομως ο Χρήστος και το δίωρο του δεν σας ανήκουν. Ανήκουν σε αυτούς που θέλουν να τον ακούνε. Και ακόμα και άν οι "παλιοί" του 3ου επιλέγουν να αλλάξουν την συχνότητά τους 8-10 είναι τόσοι πολλοί αυτοί οι οποίοι συντονίζονται για να ακούσουν κατ'αρχήν τον Χρήστο και κατά συνέπεια κλασσική μουσική που δεν είμαι σίγουρη ακόμα και αν η διοίκηση του 3ου θα ενδιαφερθεί για τα πικρόχολα σχόλιά σας.

Δεν νομίζω ότι το 3ο είναι μια κλείστη λέσχη για αυτούς που ακούνε κλασσική μουσική. Ας γίνει μια ανοιχτή παρέα, που θα μάθει και σε άλλους να την ακούνε...

Και για όνομα του Θεού, άφηστε τον Χρήστο να πάρει μια ανάσα. Στη συχνότητά σας προσγειώθηκε ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Μη χάσετε την ευκαιρία να τον γνωρίσετε...

Ανώνυμος είπε...

Ψάχνοντας να δώ ποιός είναι αυτός ο "νέος" κύριος που εισέβαλε στα "Πρωινά του Τρίτου" και κατ'επέκταση στα δικά μου πρωϊνά, βρήκα το ακόλουθο δημοσίευμα:
Δευτέρα, Μάρτιος 21, 2005
Προς την ενημέρωση στρέφεται ο "Δίεση";
Πανικός έχει πιάσει τους περισσότερους παραγωγούς του ραδιοφωνικού σταθμού Δίεση αφού ο γενικός διευθυντής Χρήστος Μιχαηλίδης έχει δώσει εντολή, εκτός απο τις μουσικές ειδήσεις, σε κάθε εκπομπή, να υπάρχουν και πολιτικές ειδήσεις με... δημοσιογραφική άποψη! Ελα όμως που οι περισσότεροι παραγωγοί δεν έχουν καμία σχέση με την δημοσιογραφία και έτσι πολλοί αναρωτιούνται πως θα το κάνουν, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους όπου σταθούν αφού είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν το μοντέλο εκπομπής που έχει ο ίδιος ο Μιχαηλίδης κάθε πρωί. Οι ακροατές όμως θα μείνουν στη συχνότητα ή, ανάμεσα στο ακατάσχετο μπλα-μπλα, θα επιλέξουν άλλους μουσικούς σταθμούς;
posted by MediaNews.gr @ 1:11 μμ

Τα σχόλια, νομίζω, είναι περιττά...

Ανώνυμος είπε...

Αναδημοσίευση από το blog

Πάντα θεωρούσα (και θεωρώ)τους ανθρώπους εκείνους που αγαπούν την κλασική μουσική, ως ανθρώπους ιδιαίτερης παιδείας. Κυρίως μουσικής. Άρα, ανθρώπους που ξέφευγαν από τα συνηθισμένα πρότυπα των δύσκολων καιρών μας.

Και τον ανάλογο ραδιοφωνικό σταθμό για όλους αυτούς, το Τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ. Το Τρίτο που μετά τον Χατζιδάκι που θυμάμαι, είχε ξεπέσει για πολλά χρόνια. Για παλαιότερα δεν μπορώ να μιλήσω, ήμουν βρέφος ή και αγέννητος.

Εδώ και λίγο καιρό, μερικούς μόνο μήνες, το Τρίτο αναγεννήθηκε. Με την συμβολή της πρωινής ζώνης και την εκλεκτή παρέα του Φλωράκη, της Καρόρη και του Μαλλούχου. Συντροφιά καλή στους δρόμους της Αθήνας με τα ατελείωτα μποτιλιαρίσματα.

Συντροφιά καλή ήταν και ο Χρήστος Μηχαηλίδης παλαιότερα στον σταθμό Δίεση και στην πρωινή ζώνη. Μετά που πήγε στον Αντέννα τον έχασα, δεν συμφωνούσαν οι ώρες μας. Όμως, επειδή η ζωή έχει γυρίσματα, ο Χ.Μ γύρισε στην πρωινή ζώνη και στον σταθμό του Μάνου Χατζιδάκι που θαύμαζε. Στο Τρίτο πρόγραμμα.

Αυτό ήταν. Ο «βέβηλος» Χ.Μ που θα «μας χαλάσει» τα πρωινά μας. Άναψαν τα αίματα από κάποιους ακροατές, που προφανώς θεωρούν ιδιοκτησία τους τα πάντα σε τούτη την ζωή, ακόμα και το Τρίτο. Βγήκε η «σιωπηλή πλειοψηφία των 300.000 ακροατών του Τρίτου» και άρχισε να τρώει τις σάρκες του βέβηλου.

Τα έχασα!! Οι άνθρωποι με παιδεία, τόσο εύκολοι στις κατηγόριες, επειδή κάποιος δεν είναι δικός τους. Επειδή κάποιος τάραξε τα νερά στον πρωινό ευδαιμονισμό τους.

Μου αρέσει ο Χ.Μ, όπως μου αρέσει και η παρέα των πρωινών του Τρίτου. Και είμαι τυχερός διότι στα μεγάλα ταξίδια στους δρόμους της Αθήνας τις πρωινές ώρες, θα συναντήσω τον Μαλλούχο ή τον Μηχαηλίδη ή την Καρόρη.

Μη μου το χαλάτε αγαπητοί συνακροατές του Τρίτου, το κέντρο του κόσμου δεν είμαστε εμείς. Ας ακούσουμε την μουσική που μας αρέσει. Και αν δεν μας αρέσει ας αλλάξουμε κανάλι, όπως έκανα τότε που έφυγε ο Χ.Μ από τον Δίεση.

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω πως υπάρχει γιατρειά. Όπως και νάναι από εδώ μπορει κανείς να στείλει κανείς μυνήματα στην ΕΡΤ

Ανώνυμος είπε...

Κάτι που για μένα έχει ιδιαίτερη σημασία:

Μπορεί κάποιος να μας πληροφορήσει ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ βρέθηκε ο κος Μιχαηλίδης στο Τρίτο?

Τρεις υποθέσεις μπορώ να κάνω:

Υπόθεση 1η. Με κριτήριο την προηγούμενη θητεία του κου Μιχαηλίδη σε άλλα ραδιόφωνα, η διεύθυνση του Τρίτου έκρινε ότι είναι γνώστης της μουσικής που παίζει το Τρίτο, άρα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ στην πρωινή ζώνη του Τρίτου.

Υπόθεση 2η: Η διεύθυνση του Τρίτου εδώ και καιρό είχε διαπιστώσει πως τα Πρωινά έπρεπε να ΑΝΑΝΕΩΘΟΥΝ και η «λύση» ήταν η εκπομπή του κου Μιχαηλίδη.

3. Υπόθεση 3η: Απλά, ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ στη διεύθυνση του Τρίτου, χωρίς αυτή να αντιδράσει.


Πιστεύω πως έχει σημασία να μάθουμε πως έφτασε στο Τρίτο ο κος Μιχαηλίδης. Τι λέτε; Είμαι εκτός θέματος;

DM είπε...

Καλημέρα σε όλους
Για λόγους στοιχειώδους δεοντολογίας, αλλά και αναμονής ανάγνωσης της νέας ραδιοφωνικής πραγματικότητας στο Τρίτο, οι πρωινοί απλώς παρακολουθούν τα σχόλια των συνακροατών του σταθμού (παλαιών και νέων που τους καλωσορίζουμε).

Θερμή παράκληση: Τα σχόλια να μην έχουν προσωπικές αιχμές και να περιορίζονται στην άποψη που μπορεί να έχει ο καθένας, αποφεύγοντας τις θεωρίες συνομωσίας.

Το blog αυτό δεν θεωρεί ότι έχει το αλάθητο και σέβεται τον καλοπροαίρετο διάλογο. Σας ευχαριστούμε όλους που συμβάλλετε σε αυτό.

Ανώνυμος είπε...

τι υπέροχο παράθυρο ανοίξατε σήμερα
αγαπητοί j,dm
σας χρειαζόμαστε για να μας ταξιδεύετε και να μας γαληνεύετε.
Να είστε καλά.

spiretos72 είπε...

Εν κατακλείδει, νομίζω πως το πρόβλημα δεν είναι του Μιχαηλίδη. Ο άνθρωπος δημοσιογράφος είναι, αυτό ξέρει να κάνει και αυτό κάνει. Ύποθέτω πως δεν καταλαβαίνει μάλιστα γιατί αντιδρά ο κόσμος. Το πρόβλημα είναι της διεύθυνσης του σταθμού. Προφανώς θεώρησε πως κάποιος "ποιοτικός" παραγωγός του ΑΝΤ1 ή του # θα ικανοποιούσε και τον κόσμο του Τρίτου. Τι να πώ; Δυστυχώς η πολιτική για τον πολιτισμό του νεοελληνικού κράτους είναι αυτή που είναι.

Όμως θελω να πω πως νομίζω κανείς δεν θέλει "να την χαλάσει" στους παλιούς ακροατές του Μιχαηλίδη. Απλώς εχει χαλαστει σε όλους του άλλους

Aggelos Spyrou είπε...

Εξακολουθώ να παρακολουθώ άναυδος τις "ανώνυμες" κι επώνυμες θεωρίες συνομωσίας.

Και θέλω να γίνω καυστικός, αλλά κρατιέμαι όσο μπορώ, μη θέλοντας να πέσω σε ένα τέλμα "αθηροσκληρωτικής σκέψης".

Αλλάζει ο κόσμος γύρω μας, αλλάζουν όλα, στις δουλειές μας, στις ζωές μας, στην κοινωνία μας, στα ήθη μας, στα πιστεύω μας, στην κουλτούρα μας. Αλλάζει ο κόσμος γύρω μας, αλλάζουμε κι εμείς ακολουθώντας.

Καιρός ήταν να αλλάξει και το Τρίτο. Δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Αν δεν πετύχει το πείραμα, να ξαναλλάξει. Το μόνο σταθερό γύρω μας είναι η αλλαγή, και πολύ τη γουστάρω.

Για όποιον θέλει κάτι άλλο από αυτό που γίνεται, λύσεις υπάρχουν. Το ραφιόφωνο δεν είναι το προσωπικό στερεοφωνικό κανενός, κι όμως έτσι το αντιμετωπίζουν κάποιοι. Έχει την ευκολία βέβαια ότι έχεις τον παραγωγό να σου αλλάζει τα CD. Ε, ας κουραστούν λιγάκι παραπάνω κι ας το κάνουν μόνοι τους όσοι πεισματικά αντιδρούν σε κάτι που ούτε καν έχουν προλάβει να ακούσουν.

Ναι, να ανανεωθεί το Τρίτο, καιρός ήταν και πολύ έχει αργήσει αν και θεωρώ ότι ο Μιχαηλίδης ταυτίζεται με την κουλτούρα του σταθμού και η αλλαγή δεν είναι τόσο ριζοσπαστική. Κι αν είναι να αποκτήσει νέους ακροατές με την ανανέωση, αυτό είναι θεμιτό. Δεν ζούμε όπως οι παππούδες μας, όπως οι πατεράδες μας, και θα ήθελα ένα Τρίτο πιο σύγχρονο, με οδηγό την Τέχνη και μόνο, με οδηγό το σύγχρονο Πολιτισμό. Αλλιώς, αν είναι να μένει πάντα ίδιο, θα καταντήσει να είναι πιο εκσυγχρονιστικός ο σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όλα έχουν το τίμημά τους, όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Η εξαρχής αντίσταση σε όλα τα θέματα δεν είναι μόνο παράλογη αλλά μπορεί να καταντήσει κι επικίνδυνη στη ζωή μας.

Και μην ξεχνάτε, όσο ακροατές είστε εσείς, άλλο τόσο είμαι κι εγώ. Κι αν είναι να κερδίσει και να οδηγήσει κόσμο το Τρίτο με την ανανέωσή του, χάνοντας έστω και μια μερίδα "παλιών" ακροατών του (αστείο ε; μιλάμε για ένα πρωινό δίωρο!), ας γίνει έτσι. Κερδισμένοι θα βγούμε όλοι.

Aggelos Spyrou είπε...

Και κάτι ακόμα. Θα επιθυμούσα οι εκλεκτοί ιδιοκτήτες του blog, να πάρουν κι αυτοί θέση στο θέμα αυτό κι όχι μόνο να προβαίνουν σε νουθεσίες για πολιτισμένο διάλογο.

Προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ η άποψή τους επί του θέματος. Είναι λεπτές οι ισορροπίες μεταξύ "υποκίνησης" και "διακίνησης" ιδεών και λόγου. Και σίγουρα, η άποψή τους θα έχει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από όλων μας.

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα κι από εμένα: παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση και μου αρέσει που υπάρχει τόσο πάθος για το 3ο, καιρός ήτανε να παθιαστούμε και για πράγματα που αξίζουν. Η πρωϊνή ζώνη ήταν και για μένα το πιο ενδιαφέρον κομμάτι του 3ου και είχε φτάσει σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και νομίζω ότι αυτό ενοχλεί τον κόσμο: δηλ. γιατί να αλλάξεις κάτι που μας πηγαίνει, μας καλύπτει μας ανεβάζει;

Και σε αυτό το σημείο θέλω να μείνω: υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ εκπομπές στο 3ο που ΔΕΝ είναι ραδιοφωνικές και ΔΕΝ ακούγονται: γιατί δεν ξεκινάμε από εκεί; Αναφέρομαι στα παρακάτω:
- Εκπομπές λόγου που συνήθως αναπαράγουν γραπτά κείμενα: θυμάμαι χαρακτηριστικά να ακούω ένα απόγευμα και να έχω φρύξει μια εκπομπή που εξυγούσε τη σημασία που είχε το μέλι στην Αρχαία Ελλάδα (αλήθεια! αποσπάσματα από βιβλίο!). Υπάρχουν πολλά παραδείγματα τέτοια αυτή τη στιγμή. Γιατί αυτό είναι ποιότητα; τι σχέση έχει αυτό το πράγμα με το ραδιόφωνο;
- Εκπομπές με Ελληνικά τραγούδια. Υπάρχουν αρκετοί σταθμοί με τέτοια μουσική γιατί πρέπει και ο ένας σταθμός που μας δίνει κάτι διαφορετικό να παίζει Ελληνικά τραγούδια;
- Μουσικό Σταυρόλεξο: πόσοι αγοράζουν Ραδιοτηλεόραση και κάθονται να το λύσουν; 10/15 άτομα;
- Θεατρικές παραστάσεις: πόσοι πλέον κάθονται να ακούσουν θεατρικές παραστάσεις από το ραδιόφωνο; Πόσο μάλλον αποσπάσματα μόνο! Πόσο μάλλον σχόλια για την εξέλιξη της Τραγωδίας (παρεπιπτόντως το θέμα με ενδιαφέρει αλλά δεν χρειάζομαι κάποιον να μου διαβάζει από το ραδιόφωνο γι' αυτό αγοράζω ένα βιβλίο!).

Το 3ο είναι δικό μας Ραδιόφωνο (των ακροατών), και είμαστε τόσο παθιασμένοι μαζί του γιατί όλοι οι άλλοι σταθμοί μας έχουν αποκλείσει με τις επιλογές τους!

Ανώνυμος είπε...

Αντιλήφθηκα 2 πράγματα.

Υπάρχουν φίλοι του 3ου προγράμματος και φίλοι του Κου Μιχαηλίδη.

Η απορία μου είναι η εξής: Προέκυψαν φίλοι του 3ου ή του κου Μιχαηλίδη, επειδή είναι είναι φίλοι της "κλασσικής" μουσικής και της ενημέρωσης αντίστοιχα; Φυσικό επακόλουθο σε αυτή την ερώτηση θα ήταν ναι έτσι είναι. Αυτή πρέπει να είναι η σειρά των πραγμάτων. Είναι όμως; Για να το σκεφτούμε αυτό λίγο καλύτερα...

Άκουσα 3 εκπομπές. Ο κος Μιχαηλίδης είναι πρωτίστως δημοσιογράφος (συμφωνώ spiretos72, το έθιξες από την αρχή), είναι ξεκάθαρο. Και χωρίς να είμαι ειδικός πολύ, θα έλεγα ΚΑΛΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ (ο χαρακτηρισμός αυτό σήμερα αποτελεί Οξύμωρο σχήμα και υπερβολή).

Αν χρειάζεται το 3ο δημοσιογράφο "γενικής-καθημερινής επικαιρότητας" , ο Κος Μιχαηλίδης είναι ιδανικός. Το θέμα όμως είναι λίγο πιο πέρα. Πόσο χρειάζεται το 3ο γενική δημοσιογραφία, σε ποιο βαθμό και με ποιους τρόπους. Δεν είμαι ικανός να απαντήσω σε αυτό και νομίζω ότι εκεί είναι το σημείο των προστριβών. Να τονίσω μόνο πως το 3ο προσφέρει ενημέρωση για καλλιτεχνικά γεγονότα και παραστάσεις, τα οποία περνάνε σε "ψιλά" γράμματα ή και δεν αναφέρονται καθόλου. Παράλληλα και σε αρμονία, θα έλεγε κανείς, με την μουσική που "παίζει".

Στα 20 χρόνια περίπου που υπάρχει ελεύθερη ραδιοφωνία, το 3ο είναι το μόνο διαφορετικό και εναλλακτικό ραδιόφωνο. Είναι εδώ και 20 χρόνια η ΑΛΛΑΓΗ στα ραδιόφωνα.

Από βδομάδα, ίσως πω την πρώτες μου εντυπώσεις για το νέο στα πρωινά του 3ου. Είμαι ακόμα αρκετά σκεπτικός...

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά!
Νομίζω ότι ο κ. Μιχαηλίδης έλαβε το "μήνυμα" και δεν υπερβάλλει ως πρός το κομμάτι του "λόγου" της εκπομπής του. Μένει τώρα να επιλέγει, ακόμη πιο προσεκτικά, τα θέματα που σχολιάζει ώστε να μην "υποπίπτει" σε κοινοτοπίες.
Αν και συμφωνώ με την άποψη ότι "οι κοινοτοπίες του ενός, είναι οι αλήθειες του άλλου", όπως διάβασα σε κάποιο άλλο blog...
Όλα καλά!

Καλημέρες!!!

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα,
Βλέπετε κύριε Μιχαηλίδη οτι δεν είναι κακό να σας επισημαίνουμε κάποια πράγματα που δεν έχετε ίσως αντιληφθεί.
Ακούστε την πρώτη εκπομπή σας και την σημερινή και θα καταλάβετε ότι δεν έχει καμμία σχέση.Το κλείσιμό σας τα είπε όλα και είναι βέβαιο ότι κανείς απο όσους έγραφαν δεν είχε κάτι προσωπικό μαζί σας απλά οι κεραίες μας κάτι στραβό αντιλήφθηκαν και θεώρησαν ότι έπρεπε να πουμε κάτι.
Σας περιμένουμε την Δευτέρα και πάλι .
Καλημέρα και πάλι

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρες-Καλημέρες και στους "δικούς μας"
Γιώργο Φλωράκη, Διονύση Μαλούχο και Τζουλιέττα Καρόρη!!!

Όλα καλά!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα που η καταιγίδα!! καταλάγιασε, πάω στο χωριό μου να ακούσω και τις μουσικές του δάσους. Ήχοι aξεπέραστοι.

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες/ους

Ανώνυμος είπε...

migu kozani.. συγχαρητήρια! παντοδύναμοι "παλιοί"!! βάλτε τους "νέους" στο καλούπι που ταιρίαζει στα δικά σας αυτιά.. (μύρισε πάλι ναφθαλίνη!!)

Ανώνυμος είπε...

αγαπητέ ιορδάνη
Μάλλον με παρεξηγησες
δεν είναι στρατός το τρίτο για να έχει παλιούς και νέους όλοι είμαστε ακροατές και
Δεν εκφράζω κανένα άλλον παρά μονο τον εαυτό μου μέσα απο τις σκέψεις που διατυπώνω

spiretos72 είπε...

Πως ήταν λοιπόν το σημερινό κλείσιμο; Τί είπε ο ΧΜ; Ταξίδευα και δεν άκουσα τρίτο το πρωΐ

Manos Bairaktaris είπε...

Μετά την πρώτη εβδομάδα του κου Μιχαηλίδη θα ήθελα να ανακαλέσω την σύμπνοιά μου με τα προηγούμενα σχόλια.
Κατ' αρχήν να ευχηθώ στον κ.Μιχαηλίδη Καλή Αρχή, έστω κι αν είναι καθυστερημένη ευχή, έστω κι αν γνωρίζω σαν "μετά Χριστόν προφήτης" ότι η ευχή δεν έπιασε τόπο.
Δεν πιστεύω ότι οι ακροατές του τρίτου είμαστε μία περιορισμένη συντροφιά εκλεκτών. Δεν πιστεύω σε εκλεκτούς.
Δεν γνώριζα τον κ.Μιχαηλίδη, καθώς δεν άκουγα "Δίεση", ούτε Αntenna. Αυτή την πρώτη εβδομάδα έχω αρχίσει να εκτιμώ την παρουσία του στο ραδιόφωνο. Τα σχόλιά του είναι σχεδόν πάντα ενδιαφέροντα (από την δική μου σκοπιά), σύντομα και ευχάριστα.
Η επιλογή της μουσικής είναι εξαιρετική, με κριτήρια γενικά για το ραδιόφωνο, αλλά ίσως θα προτιμούσα περισσότερη κλασική μουσική, καθώς αυτός είναι ο λόγος που συντονίζομαι στο 3ο. Ίσως να προτιμώ αποκλειστικά κλασική μουσική, αλλά περισσότερα παράπονα έχω από εκπομπές άλλων ωρών στο τρίτο, παρά από την εκπομπή του κ.Μιχαηλίδη.
Η ιδρυτική διακύρηξη του 3ου μιλάει για σταθμό αποκλειστικά κλασικής μουσικής. Δείτε και εδώ

Ανώνυμος είπε...

Xairomai poy prokalese tosa sxolia o k. Mixailidis!!!!! Simainei pos "kati" aksizei!!!
Lypamai poy anafereste mono stous "3 proinous" - floraki, malouxo, karori - kai katholou stin Anna Sakali, poy an kai gia ligo, oi mousikes tis epiloges mas glikainan kai mas ... ksafniazan eyxarista!!
Kali synexeia se olous!!!

Glenn Gould είπε...

Τουλάχιστον ο Μιχαηλίδης, αν μη τι άλλο, δεν έχει την απαράδεκτη εκφορά λόγου του Μαλούχου. Ο τελευταίος καλά θα έκανε να σέβεται λίγο περισσότερο καταρχήν τον εαυτό του, και κατόπιν εμάς του ακροατές του. Δέν είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε κάθε τρίτη λέξη τα κομπιάσματά του. Αρκετά με τα εεε... και εεε... Κι αν νομίζει ότι αυτό είναι κάποιο είδος στυλ, καλύτερα να σοβαρευτεί λιγάκι..Μαθήματα ορθοφωνίας λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
DM είπε...

ανωνυμος

Οπως έχει αναφερθεί και στα σχόλια του post "Τέλος εποχής", το παρόν blog (ειδικά τώρα στα τελευταία του...) δεν πρέπει και δεν μπορεί και δεν θέλει να φιλοξενεί παρατηρήσεις που αφορούν σε εκπομπές άλλων παραγωγών.

Για το λόγο αυτό και διεγράφη το σχόλιό σας.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε dm (υποθέτω Διονύσης Μαλλούχος)με την απόφασή σας να διαγράψετε το σχόλιό μου από τούτο το post αποδείξατε ότι δεν έχετε το θάρος να κοιτάξετε την αλήθεια κατάματα. Και η δικαιολογία της διαγραφής, όπως εκτίθεται πιο πάνω είναι τουλάχιστον γελοία και σας εκθέτει ανεπανόρθωτα: "το παρόν blog (ειδικά τώρα στα τελευταία του...) δεν πρέπει και δεν μπορεί και δεν θέλει να φιλοξενεί παρατηρήσεις που αφορούν σε εκπομπές άλλων παραγωγών." Αν μπείτε λοιπόν στον κόπο - όπως έκανα εγώ - να μετρήσετε τα σχόλια που υπάρχουν στο post, τα οποία αφορούν άλλες εκπομπές - κυρίως του Μιχαηλίδη και την παλιότερη του Ιλάν - θα διαπιστώσετε ότι αυτά είναι τουλάχιστον 63!!! Γιατί τα αφήνετε λοιπόν, τόσο καιρό, ενώ το δικό μου το διαγράψατε αμέσως; Το βρίσκετε δίκαιο και ηθικό αυτό; Εγώ το βρίσκω άδικο, ανήθικο και άνανδρο. Ότι σας συμφέρει λοιπόν το κρατάτε και εκείνο το οποίο δεν αοριστολογεί αλλά τεκμηριώνει το πετάξατε στα σκουπίδια. Ντροπή! Έχω αντιγράψει και τα σχόλια των Stockhausen & Monte - Verdi 2008 και το δικό μου που διαγράψατε και το δικό σας που δικαιολογεί τη διαγραφή καθώς και όλα τα σχόλια τούτου του post. Θα τα εκτυπώσω και θα τα στείλω με το κατάλληλο σχόλιο, αυτό που ποτέ δεν θα μπορέσετε να διαγράψετε, και στη διεύθυνση της ΕΡΤ αλλά και σε όσες εφημερίδες μπορέσω. Εσεις εκει που δημιουργείτε την "Πινακοθήκη των Ασχέτων" μη μας περνάτε για "Πινακοθήκη ηληθίων".
Υπογράφω ως ο ανώνυμος Έλληνας που έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται, όταν μάλιστα φέρεστε έτσι, γιατί αυτός σας πληρώνει.

DM είπε...

ανωνυμος έλλην:

Δεν καταλαβαίνω γιατί ακριβώς διαμαρτύρεστε. Αν έχετε εκλάβει το παρόν blog ως κυτίον παραπόνων του Τρίτου, κάποιο λάθος έχετε κάνει.

Ως προς τα σχόλια που έχουν γίνει για άλλους παραγωγούς, για μεν τα θετικά δεν έχουμε λόγο να επέμβουμε, όπως και για αυτά που ήταν στο πνεύμα μιας εποικοδομητικής κριτικής και ενός καλόπιστου διαλόγου.

Τα σημεία των σχολίων που έκαναν Stockhausen και Monte-Verdi2008 και αφορούσαν στους 3 παραγωγούς του blog, αφού οι ίδιοι δεν θέλησαν να ανασκευάσουν τα σχόλιά τους, έχουν αναρτηθεί εκ νέου (προ καιρού)από μένα στο τελευταίο post.

Το δικό σας σχόλιο δεν είχε κάποια ειδική αναφορά στους 3 παραγωγούς του blog (εκτός από την αντιγραφή των ανωτέρω αναφερθέντων 2 σχολίων).

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
DM είπε...

πιστος ακροατης

Το σχόλιό σας (ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος) είναι γραμμένο με ευπρέπεια και καλή διάθεση.
Όμως αναφέρεται σε τρεις παραγωγούς εκτός blog.
Είμαστε υποχρεωμένοι να το σβήσουμε.
Δυστυχώς το Τρίτο δεν έχει site ώστε να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία με τους ακροατές. Αλλά και το παρόν blog δεν μπορεί και δεν θέλει να παίξει το ρόλο αυτό.

Καλές ακροάσεις

Ανώνυμος είπε...

Τελικά πιστεύω ότι κατάλαβα γιατί διαγράφετε τα σχόλια που κατηγορούν άλλους παραγωγούς για την ανεπάρεκειά τους, τον κ. Μιχαηλίδη κυρίως, με αποδεικτικά στοιχεία. Δεν χρειάζεται δα πολύ σκέψη. Τα τερατώδη λάθη του κ. Μιχαηλίδη κάνουν τα λάθη τα δικά σας να φαίνονται μηδαμινά. Εφαρμόζετε λοιπόν στην εντέλεια το δόγμα "στους τυφλούς βασιλεύει (βασιλεύουν, εν προκειμένω) ο μονόφθαλμος". Εάν διατηρηθούν τα σχόλια τα οποία αποκαλύπτουν τις "πατάτες" του εν λόγω κυρίου, τότε κάποια στιγμή οι προϊστάμενοί του (σας) θα τον απομακρύνουν, ως οφείλουν - εάν βεβαίως αυτοί έχουν γνώση και επίγνωση, κάτι για το οποίο πολύ αμφιβάλω. Και αν απομακρυνθεί αυτός με τα λάθη του τότε τα δικά σας λάθη θα ανέλθουν στο πρώτο επίπεδο οπότε...
Σατανικό δεν είναι; Εκ μέρους σας βεβαίως, βεβαίως...

DM είπε...

πάλι καλά που μας καταλάβατε αγαπητέ stockhausen...

Ανώνυμος είπε...

O Stockhousen έχει δίκιο. Πρέπει να απολύσουν άμεσα τον Μιχαηλίδη για να φανεί πόσο έσχετοι είστε εσείς. Μετά να απολύσουν και εσάς και τους επόμενους μέχρι να μείνει το κανάλι έρημο ώστε να έρθει ο Stockhousen να κάνει πρόγραμμα.
Σε ποιόν δεν ξέρω.
Μάλλον μόνος θα τα βάζει μόνος θα τακούει.
Σατανικό ε?

Πρόδρομος.