10.12.07

δευτέρα 10.12

UPDATE 12.01 μ.μ.

καλημέρα καλημέρα σε όλους και όλες

με εκπλήσσει η τόσο μεγάλη προτίμηση στην όπερα. Είμαι από αυτούς που με χαρά παίζουν κάποιες -σχετικά γνωστές- άριες στα Πρωινά.

Σήμερα έχουμε έργα Mendelssohn, Albinoni (ναι, το Adagio), Paganini, Ηandel, Rossini, Χατζιδάκι, Chopin, Couperin, Beethoven, Mozart, Liszt, Granados, κάποια παραδοσιακά καθώς και το Never Again, ένα τραγούδι που έχει γράψει ο κόντρα τενόρος Andreas Scholl και θα ήθελα να προσέξετε (θα ακουστεί περίπου στις 9.30).

καλημέρα και πάλι (F)

Καλή εβδομάδα και από το δεύτερο μέρος.

Αν υποψιαστώ ότι κάποιος ψηφίζει κατά συρροή, θα αποκλείσω όπερα και παληά μουσική και θά παίζω μόνο Ελληνες συνθέτες!!

Σήμερα ακούμε Elgar, Berlioz, Respighi/Νεο Ελληνικό Κουαρτέτο, Poulenc, Stockhausen, Torroba, Ξανθούλη (Εγωιστής Γίγαντας), Enescu/Καβάκος-Nagy, Messiaen, Morton Gould και Edith Piaf. (DM)

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλή σας μέρα. Να μην σας εκπλήσσει καθόλου το ποσοστό στην όπερα αφού και την όπερα αγαπάμε (κάποιοι από τους ακροατές σας) και τα συγκεκριμένα polls δεν είναι αξιόπιστα αφού μπορεί ένα άτομο να ψηφίσει πάνω από μία φορές. Άλλωστε αν δείτε, αναφέρονται συνολικά 33 ψήφοι αλλά αν τους αθροίσετε με βάση τις ψήφους ανά κατηγορία, βγαίνουν 91...(?)

Καλή Δευτέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε.

F είπε...

καλημέρα Mahler 76. Χαίρομαι που αγαπάτε και εσείς την όπερα. Όμως, ως προς το poll δεν είναι ακριβώς έτσι. Εννοώ ότι΄ο κάθε υπολογιστής μπορεί να ψηφίσει μία μόνο φορά αλλά όσα ιδιώματα θέλει. Λέω "ο κάθε υπολογιστής" γιατί αν κάποιος έχει πρόσβαση σε πολλούς υπολογιστές μπορεί πράγματι να ψηφίσει πολλές φορές αλλά αυτό είναι μάλλον η εξαίρεση. Η διαφορά στους αριθμούς πάντως προκύπτει από τη δυνατότητα να ψηφίσει κανείς περισσότερα από ένα ιδιώματα.
Καλημέρα και πάλι και καλή ακρόαση.

F είπε...

και καλή εβδομάδα σε όλους και όλες...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή κύριε Φλωράκη τσάμπα ψηφίζω κάθε φορά που μπαίνω στο blog υπέρ της όπερας??????

Ανώνυμος είπε...

Πάντως περιμένω με ανυπομονησία το τραγούδι του Andreas Scholl.

F είπε...

έτσι νομίζω...
εκτός αν έχετε κανένα περίεργο πρόγραμμα σβησίματος των cookies και κάθε ίχνους... έχετε;

Ανώνυμος είπε...

εεεεε έχω Firefox στον οποίο αυτό γίνεται αυτόματα.....Κάτι μου λέει πως έχω "μαγειρέψει" λίγο την ψηφοφορία.

F είπε...

έχω την εντύπωση ότι απλώς διορθώνετε την προηγούμενη επιλογή σας...
ας το δούμε όμως...

Unknown είπε...

Καλή σας μέρα και καλή εβδομάδα

F είπε...

Καλή σας ημέρα, καλή εβδομάδα και καλώς ήλθατε!

Ανώνυμος είπε...

Handel, βαλς,mister f μας κακομαθαίνετε....

F είπε...

Το φοβάμαι κι εγώ Mahler 76... H αυριανή εκπομπή ίσως ακούγεται "δύσκολη" απλά και μόνο επειδή η σημερινή είναι πολύ προσιτή...

Ανώνυμος είπε...

Kalhmera kai apo mena. Kai opws ypodhlwnei to user name moy, h eisagwgh toy koyrea me ekane poly eytyxismeno :). Na eiste kala

F είπε...

καλημέρα Ernani. Χαίρομαι πολύ. Καλώς ήλθατε. Καλή εβδομάδα.

Ανώνυμος είπε...

Μην ανησυχείτε μας αρέσουν και τα δύσκολα. Τώρα βέβαια "τρώγομαι" να ακούσω τα αυριανά...

F είπε...

Δεν θα είναι κάτι εξαιρετικά περίεργο Mahler 76. Απλώς δεν θα είναι τόσα γνωστά μαζεμένα έργα... Όπως κάθε μέρα κατά τα άλλα.

Ανώνυμος είπε...

Mhn anhsyxeite kyrie Flwrakh. Toynantion, polloi einai oi akroates poy adimonoyn na akoysoyn kati to kainoyrio (sta plaisia toy klassikoy :) ). Oi "ekplh3eis" einai panta eyprosdektes!

F είπε...

Χαίρομαι Ernani. Σίγουρα έίναι όπως το λέτε. Απλώς η ανταπόκριση είναι πιο έντονη στα πιο γνωστά έργα...

spiretos72 είπε...

Καλημέρα
Εχώ κι εγώ ψηφίσει 5-6 φορές :-)
Δεν χρειάζεσαι "περίεργα" συσ΄τηματα για να σβήσεις τα cookies. Μπορείς να το κάνεις μέσα από τον browser. Αλλα και το IP address να καταγράφει ο vote server πάλι κάθε φορά που κάνει reset το δικτυο πέρνεις άλλο IP (well,εξαιρουνεται οι κατέχοντες static IP)...
.... και άλλες πολλές περιπτώσεις. Εν γένει δεν είναι καθόλου αξιόπιστα. Πάντως δεν με χαλάει καθόλου να παίζετε συνέχεια όπερα :-)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους σας
Ακούσατε χθες το που πάει η μουσική ΄...οταν δεν την ακούμε πιά???
Τι σημασία έχει αν είναι όπερα η κάτι άλλο
Σημασία έχει να μπορεί να σε κάνει να ταξιδευεις ...
και δεν ταξιδευεις συνεχώς με το ίδιο μέσο !!!

spiretos72 είπε...

...αφήστε που μπορεί να χρησιμοποιεί κανείς 2-3 διαφορετικούς browsers (όπως εγώ :-)

F είπε...

Spireto 72 καλημέρα. Κι εσείς πονηριά; Κι εσείς;

καλημέρα Agnes. ναι, να μας ταξιδεύει είναι το ζήτημα...

Θέλω τη γνώμη σας σχετικά με το τραγούδι του Scholl που έρχεται...

Ανώνυμος είπε...

spiretos72 είμαστε οι τρομοκράτες των exit polls χαχα

agnes kozani είμαι φανατικός της συγκεκριμένης εκπομπής και η χτεσινή ήταν απλά καταπληκτική. Χαιρετισμούς στην Κοζάνη σε ένα χωριό της οποίας περασα 2 φανταστικά καλοκαίρια πριν πολλά πολλά χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήταν κακό το τραγούδι. Μου θύμισε όμως διάφορα άλλα οικία άσματα, όπως το περίφημο "Feelings".

Πριν κάποια χρόνια (ισως να κοντεύει 10ετία) είχε βγάλει ένα cd ο Άρης Χριστοφέλης με καινούριες συνθέσεις (όχι "κλασσικές") από το οποίο δεν έχω ακούσει τίποτα τόσα χρόνια. Υπάρχει κάποιο δείγμα???

Ανώνυμος είπε...

ενδιαφέρον,αλλά αν δεν υποστηριζόταν απο τη φωνή του θα ήταν κάτι απλό
..και μου θυμίζει λίγο feelings)

F είπε...

Το Feelings, ε; Δεν θα διαφωνήσω... To ψάχνω κι εγώ αυτό το cd του Χριστοφέλλη. Τον θεωρώ πάντως εξαιρετικά αδικημένο από τις ηχογραφήσεις που του έχουν κάνει στην Ελλάδα. Κανείς ηχολήπτης / παραγωγός δεν κατάφερε να αποδώσει σωστά τη φωνή του σε δίσκο. Δεν αγνοώ βέβαια ότι είναι εξαιρετικά δύσκολη μια τέτοια φωνή στην ηχογράφηση.

Parsifal είπε...

Ορκίζομαι οτι (αν και θα πρεπε) δεν έχω χακέψει το poll! Αντε να ψήφισα 2 φορές! Αααα και παρακαλώ το Duetto buffo di due gatti που ζήτησε ο Μάλερ76 να είναι με Γκρουμπερόβα-Κασάροβα!!! Καλημέρα!!!

DM είπε...

parsifal

Εντάξει, να είμαστε επιεικείς με τα στρατευμένα νιάτα-χάκερς...

Το duetto των γάτων, ακούστηκε πάντως σήμερα στις 10.03 π.μ., με Los Angeles -Schwarzkopf.

DM είπε...

Μετά την τροπή αδιαφάνειας που παίρνουν τα πράγματα, στα τελικά επίσημα αποτελέσματα του poll, θα ισχύσει για την παληά μουσική ο τύπος Π=(χ/4)-5χ+13, όπου χ οι εμφανιζόμενοι ψήφοι στο συγκεκριμένο είδος, για την όπερα, Ρ=(ψ/2)-3ψ+23 (όπου ψ οι ψήφοι, είμαι πιο ελαστικός εδώ!).
Θα γίνει δεκτό και τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα και θα δικαιολογηθεί ως απέχθεια των ακροατών!!
Οι ψήφοι των υπολοίπων ειδών επίσης, θα πολλαπλασιαστούν επί 3.

Οπότε ψηφίζετε ομαδόν ελεύθερα!

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω να διορθώσετε το poll σας έτσι ώστε να μη μπορεί να γίνει νοθεία και να ξανατρέξει. Διαφορετικά, να ξανατρέξει από την αρχή ως έχει, αφού πρώτα εκλιπαρήσουμε τους φίλους νοθευτές για fair play, αφού από την καλή τους πρόθεση θα πετύχουν αντίθετα αποτελέσματα και αντί περισσότερη παλιά μουσική, όπερα κλπ θα ακούμε περισσότερο Stockhausen, Enescu και άλλα οδυνηρά...

Parsifal είπε...

Αίσχος! Πρόκειται καθαρα για εκλογές βίας και νοθείας. Ακόμη κ τα δέντρα ψήφισαν! Έγω πχ έχω μια ωραιότατη ελιά στο μπαλκόνι κ την έβαλα να ψηφίσει όπερα δαγκωτό.

Ανώνυμος είπε...

έχασα το Ντουέτο για 2 γάτες που το ζήτησα και από πάνω???? Δεν πειράζει. έχω και μια σχολή να τελειώσω....

όσο για την εκλογική νοθεία, δεν φταίμε εμείς είναι στο αίμα μας. Και στις βουλευτικές το ίδιο θα κάναμε αν γινόταν.

όσο για την μαθηματική σχέση με την οποία θα καθοριστεί το τελικό αποτέλεσμα, κύριε Μαλλούχο υποκλίνομαι.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω ότι στις εκλογές βίας και νοθείας, στη σύγχρονη μουσική αντιστοιχεί ένα 2%. Ωστόσο σήμερα είχε την τιμητική της. Δε μπορώ λοιπόν παρά να συμπεράνω ότι το παιχνίδι είναι στημένο. Η «κυβέρνηση» είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην αντιλαϊκή πολιτική της! Παραλίγο να τρακάρω ουκ ολίγες φορές! Επιτρέψτε μου, τέλος, να καυχηθώ ότι έχω ψηφίσει μόνο μία(1) φορά, τον καιρό που όπως φαίνεται ότι και τα δέντρα ψηφίζουν!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ ζήνωνα, τα δέντρα ψηφίζουν σε αυτή τη χώρα εδώ και σχεδόν 50 χρόνια. Ξέρεις άλλο κράτος με τέτοια οικολογική ευαισθησία??

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ mahler76, λέγεται πως οι φίλοι μας τα δέντρα πρόσφατα ψήφισαν και στη Ρωσία. Σ’ εμάς δεν ψηφίζουν πια - καίγονται.

DM είπε...

alex

Το poll είναι default πρόσθετη λειτουργία του blogger. Δεν το στήνουμε εμείς. Μόνο επιλέγουμε την ερώτηση και τις απαντήσεις.
Οπως λένε σε αυτές τις περιπτώσεις, "η ψηφοφορία αυτή δεν είναι επιστημονική. Αποτυπώνει τις γνώμες εκείνων μόνο των χρηστών που επιλέγουν να ψηφίσουν, και όχι των χρηστών εν γένει ή του κοινού ως συνόλου." Η δε περίπτωση της (μη) πολλαπλής ψήφου επαφίεται στον μουσικό πατριωτισμό των ακροατών του Τρίτου!

Σε κάθε περίπτωση, όσον αφορά τουλάχιστον στο δεύτερο μέρος των πρωινών, οι επιλογές είναι καθαρά προσωπικές, ανεξάρτητες από το "ρεύμα προτιμήσεων" (πολύ περισσότερο από polls) και με γνώμονα την αναζήτηση καλλιτεχνίας οπουδήποτε αυτή εκφράζεται (είδος, συνθέτης, ερμηνευτής, χώρα, όργανο, εποχή κλπ).

Βεβαίως επειδή ο γράφων δεν αισθάνεται παντογνώστης, οι ιδέες, προτάσεις, παρατηρήσεις, υποδείξεις, γνώμες κλπ των ακροατών θεωρούνται πολύτιμες και η όλη διαδικασία της παραγωγής και παρουσίασης εκπομπών στα Πρωινά, ιδιαιτέρως interactive.
Για το λόγο αυτό και η ζώνη είναι σε ζωντανή μετάδοση, υπάρχει άμεση τηλεφωνική επικοινωνία με τους ακροατές και τελευταία ανοίξαμε και το blog.

Ο Stockhausen δεν αποτελεί συνήθη επιλογή της εκπομπής, αλλά νομίζω ότι την ημέρα της ανακοίνωσης του θανάτου του συνθέτη που και τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων χαρακτηρίζουν ως "έναν από τους πιο σημαντικούς του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα", ένα δείγμα 8 λεπτών της δουλειάς του χωράει σε μια τετράωρη πρωινή ζώνη.

Ο Enescu οδυνηρός? Η πρώτη ρουμάνικη ραψωδία του είναι συγκινητικά όμορφη...

DM είπε...

ζηνων

Παρακαλώ συνεχίστε την αδιαπραγμάτευτα και αταλάντευτα συνεπή σας στάση (ως προς τα polls!).
Τα "Πρωινά" θα σας δικαιώσουν!

DM είπε...

parsifal, αλλά και mahler76, spiretos72

Κάνουμε έκκληση στην έμφυτη αίσθηση διαφάνειας, στο σεβασμό των επιλογών του διπλανού και στην κοινή μας ομολογημένη αγάπη για τη μουσική: παρακαλούμε αυτοσυγκράτηση σε σχέση με τα polls.
Μαζέψτε τις ελιές σας (είναι και η εποχή τους τώρα)...! Μην τις αφήνετε να διαμορφώνουν γνώμη για το ρεπερτόριο, ψηφίζοντας. Ειδικά αυτές που είναι στη βεράντα και είναι θύματα καθημερινής ηχορύπανσης.

Unknown είπε...

Καλημέρα.Edith Piaf...τι μου θυμήσατε...Την υπέροχη ταινία "ζωή σαν τριαντάφυλλο" σε θερινό κινηματογραφο φέτος το καλοκαίρι.Ευχαριστώ.

spiretos72 είπε...

Τελικα είναι να μην σου βγει το όνομα :-) Καλά, θα ψηφίσω και μερικές φορές τα άλλα ώστε να ισορροπήσει το πράγμα :-)

DM είπε...

evdokia

La vie en rose...
Ωραία ταινία και ερμηνεία.

DM είπε...

spiretos72

Γι'αυτό ανέβηκε ξαφνικά σήμερα η βυζαντινή στο poll?