22.11.07

πέμπτη 22.11

UPDATE 11.39 π.μ.

καλημέρα καλημέρα σε όλους και όλες

Έχει μια πολύ όμορφη ψύχρα σήμερα που θυμίζει αγαπημένες πόλεις όπως το Λονδίνο αλλά και το Βερολίνο. Πολύ θα ήθελα να ταξιδεύω πιο πολύ αλλά το ταξίδι του Οκτωβρίου στο Λονδίνο ήταν το πρώτο μετά από δύο ολόκληρα χρόνια. Ελπίζω τα πράγματα να αλλάξουν από τώρα και πέρα Διονύση μου.

Πάντως κι εγώ ζήλεψα Parsifal καθώς το Λυκόφως ήταν το μόνο από το Ring που κατάφερα να βρω εισιτήριο. Περιττό να σου πω ότι ήμουν υπερβολικά ψηλά...

Σήμερα έχουμε Tchaikowsky, Leoncavallo (μια Mattinatta), Rota, ένα Cheek To Cheek (το αγαπώ πολύ), Uccellini, Sviridov, Mozart, handel, Liszt, Nyman (το εξαιρετικό Memorial), Albinoni, Czerny, Campion καθώς και τα κλασικά μας παραδοσιακά τραγούδια της δεύτερης πατρίδας (δεν χρειάζεται να πω ποια είναι...)

καλημέρες και πάλι
(F)

Καλημέρα σε όλους και από το δεύτερο μέρος!

Ακούμε Συμφωνία του Wilhelm Friedmann Bach, Alexander's Feast του Handel, Απλή Συμφωνία του Britten, Πέμπτο Κουαρτέτο του Σισιλιάνου (Ι) με το Νέο Ελληνικό Κουαρτέτο, έργα των Joaquin Rodrigo (Φαντασία για έναν ευγενή/Pepe Romero, Gunter Schuller (Triplum), Libertango του Piazzolla, αλλά και Bolero του Ravel (Maazel/New Philharmonia 1971). (DM)

12 σχόλια:

DM είπε...

Ημέρα της Αγίας Καικιλίας σήμερα (Santa Cecilia), προστάτιδας των μουσικών.
Αμην!!

Περισσότερες πληροφορίες στην εκπομπή "Μήλα των Εσπερίδων" σήμερα στη 1.00 το μεσημέρι με την Τζουλιέττα Καρόρη.

oberon είπε...

Καλημέρα Τζουλιέττα (Ladies first),Γιώργο,Διονύση από την όμορφη Βέροια..Σας ακούω πολύ καίρο,μου κάνετε φοβερή πρωινή συντροφιά καθ'οδόν του πανεπιστημίου (Θεσσαλονίκη) και τώρα που σας πέτυχα διαδικτυακά πιστεύω πως θα επικοινωνούμε ΠΟΛΥ συχνά...Κάντε αυτό που ξέρετε καλά και εμείς μαζί σας!!

p.s.Περισσότερο baroque ε!!
Γιώργο, περιμένω Frescobaldi ενα πρωινό...ευχαριστώ για όλα

j είπε...

Καλημέρα σε όλους, καλημέρα Oberon, χαίρομαι που έχουμε ήρωες του Shakespeare στην παρέα μας.

Και χαίρομαι ακόμα περισσότερο όταν ακόυω την προτροπή περισσότερο baroque. Οσον αφορά εμένα πολύ ευχαρίστως.

Σε λίγα λεπτά, από τα Μήλα των Εσπερίδων, Ωδές του Henry Purcell γιά την St Cecilia την προστάτιδα της μουσικής κατά την Δυτική Εκκλησία.

Και καθώς ετοιμάζω στο γραφείο επόμενες εκπομπές, γύρισα ξαφνικά προς το παράθυρο και έχει έναν ήλιο...
Καλές βόλτες σε όλους, είτε στην μουσική είτε μετά μουσικής. J

spiretos72 είπε...

Κι εγώ μαζί στην τροχιά του όμπερον για περισσότερο μπαρόκ :-)

j, ποια είναι η ηχογράφηση της Fairy Queen που παίζεις?

j είπε...

Καλησπέρα spireto 72 Με τον Jordi Savall. Με κάνει να χαίρομαι κάθε φορά που την ακούω.

Παρεπιπτόντως έκανα μιά διαπίστωση τις τελευταίες μέρες. Είναι πιό ωραία να ετοιμάζει κανείς μιά εκπομπή έχοντας και το blog ανοιχτό στον υπολογιστή. Είναι πιό άμεσο μάλλον.

Σα να είναι και οι ακροατές κάπου κοντά και να λένε τη γνώμη τους, ή από τα σχόλια που διαβάζω να προσπαθώ να μαντέψω τι θα ήθελαν να ακούσουν.

Ανώνυμος είπε...

Μια απογευματινή καλημέρα. Θα ήταν εύκολο να βάζετε στο ιστολόγιο πλήρη στοιχεία των εκτελέσεων που μεταδίδετε τα οποία, εύλογα, δεν μπορείτε να πείτε κατά τη διάρκεια της εκπομπής μιας και θα σας χάλαγε το ρυθμό; Π.χ. τίτλος έργου, συντελεστές, δισκογραφική εταιρεία, αν υπάρχει σε cd ή lp, χρονολογία έκδοσης.
Ευχαριστώ

spiretos72 είπε...

tks! Θα φροντίσω να την προμηθευτώ πάραυτα (εγώ είχα αυτήν υπόψη μου και μου φαίνετε λίγο υποτονική)

DM είπε...

lampros tsouknidas

Καλώς ήλθατε!

Νομίζω ότι με σχολαστικότητα αναφέρονται πάντα τα στοιχεία του έργου και οι συντελεστές, ακόμα και η ημερομηνία ηχογράφησης. Το 99% δε αυτών που ακούγονται είναι CD (Ο Γιώργος δεν παίζει ποτέ βινύλιο, η Τζουλιέττα πότε-πότε και ο γράφων σπάνια, δυστυχώς οι συνθήκες δεν το ευνοούν...). Δεν αναφέρουμε (είναι αλήθεια) συνήθως την εταιρεία.

Αν κάποιος θέλει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία ή όντως κάτι δεν αναφέρθηκε, μετά χαράς να τη δίνουμε είτε επί τόπου (τηλεφωνικώς και διαδικτυακώς) είτε αργότερα (διαδικτυακώς).

Unknown είπε...

Εύχομαι και στους τρεις του τρίτου πολύ καλή αρχή στο ολοκαίνουργιο blog.Πάντα καλά καιευχάριστα σχόλια.Καλά μας μουσικά ταξίδια...

DM είπε...

evdokia

Καλώς ήλθατε!
Καλές ακροάσεις.

F είπε...

Καλημέρα Oberon, καλημέρα Λάμπρο Τσουκνίδα, καλημέρα Ευδοκία, καλημέρα Spireto 72.
Περισσότερο baroque; Γιατί όχι;

j είπε...

Evdokia, Λάμπρο Τσουκνίδα, χαίρετε. Καλώς ήλθατε στην παρέα των Πρωϊνών του Τρίτου J