21.11.07

Τετάρτη 21. 11

UPDATE 01.05 μ.μ.

Καλημέρα σας από το studio του Τρίτου.

Τα Πρωϊνά έχουν στο πρώτο μέρος σήμερα Tarquinio Merula αλλά και Louis Armstrong. O Glen Gould παίζει Mozart και ακολουθούν τρείς μικρές συνθέσεις του Beethoven: η πρώτη γιά πιάνο, βιολί και τσέλλο και οι άλλες δύο γιά φωνή.

Εχουμε και παραλλαγές του Verdi γιά όμποε και ορχήστρα, Bachianas Brazileiras του Heitor Villa Lobos και έργα του Frank Bridge, το συμφωνικό ποιήμα η Μάγισσα του Άτλαντα του Sir Grandville Bantock και καταλήγουμε σε μουσική του φινλανδού συνθέτη Aare Merikanto.

Αργότερα θα έρθει στο studio o Διονύσης, γιά να ανοίξουμε μαζί το Παράθυρο στον κόσμο με μουσικά νέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μουσική απο τον Πετρούσκα/Στραβίνσκυ με την Τζίνα Μπαχάουερ, Images του Debussy, Πρώτο κοντσέρτο για τσέλο του Saint-Säens, σουίτα Βuxtehude με την Κατερινα Κτώνα (I,II) και έργα John Williams, Βαγγέλη Κατσούλη, Δημήτρη Βασιλάκη.
Θα πάτε κανένα ταξιδάκι τα Χριστούγεννα;
Τις επόμενες εβδομάδες εμείς σκεφτόμαστε να εξερευνήσουμε μουσικά αγαπημένους προορισμούς και να επανέλθουμε με προτάσεις γιά συναυλίες.

Καλή ακρόαση J

Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όσους-όσους γιορτάζουν!

Ακούμε Ravel (Blues), Τσαϊκόφσκι (Λίμνη των Κύκνων), τις 5 χορευτικές κινήσεις του Ιάκωβου Χαλιάσα, In nominem του Purcell, έκτη παρτίτα Bach με τη Μαρία Ευστρατιάδη, Tarrega με Κονταξάκη, Πέμπτη Σοστακόβιτς και κοντσέρτο για 2 πιάνα του Στραβίνσκυ. (DM)

Καλημέρες καλησπέρες σε όλους

Κάνοντας την αυτοκριτική μου, έχω να πω ότι ως τώρα η Τζουλιέτα γράφει πιο ζωντανά απ' όλους μας. Θα προσπαθήσω να την πλησιάσω...

Απαντώ σε μερικά από τα χθεσινά comments:

@ agnes: ναι, έχω παρακολουθήσει ζωντανά το έργο σε κάποια εκκλησία του Bristol από κάποια μικρή τοπική ορχήστρα. την εποχή εκείνη δεν είχα ακόμη πολύ μεγάλες απαιτήσεις από τις εκτελέσεις... το μόνο που θυμάμαι ήταν η πολύ όμορφη ατμόσφαιρα του απογεύματος.

@ parsifal: χαίρομαι όταν κάποια από τα έργα έρχονται σε όμορφο timing...

@ Όλγα: Η πρόθεσή μου είναι πράγματι αυτή η μουσική να φτάσει σ' εκείνους που δεν είχαν ως τώρα επαφή μαζί της και να την αγαπήσουν. Χαίρομαι που αυτό συμβαίνει σε κάποιο βαθμό. Καλές ακροάσεις Όλγα.

@ Τζουλιέτα: πολύ πονεμένο αυτό με το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι... θα το ήθελα πολύ αλλά δεν το βλέπω... Τι μπορούμε ν' ακούσουμε όμως προς Λονδίνο για παράδειγμα;

Σε λίγο Ασκήσεις Ύφους, αύριο το πρωί Πρωινά κανονικά στις 8.

Καλή συνέχεια, να είστε όλοι καλά...
(F)

10 σχόλια:

spiretos72 είπε...

Καλημέρα :-)
Βεβαίως και θα πάμε! Όχι ακριβώς xmas, αλλά ... στο γενικότερο πλαίσιο. Σκεφτόμαστε ένα long weekend Μόναχο μέσα Δεκεμβρίου και Φώτα σε Βιέννη-Μπρατισλάβα (εδώ παίζει και το Βερολίνο. είδομεν)

(όχι και πολύ εξωτικοί μουσικοί προορισμοί :)

spiretos72 είπε...

(btw, το φλουγκενχορν το λέμε και φλικόρνο)

j είπε...

Καλημέρα Spireto 72. Ευχαριστούμε γιά την δημιουργική παρέμβαση.
Περιμένουμε μουσικές ανταποκρίσεις από τα ταξίδια σας. (Impressions)Ξέρετε εσείς

F είπε...

Ξέχασα κι ένα τ από τη Τζουλιέττα. (Συγγνώμη). Impressions ή και Recuerdos...

j είπε...

Συναυλίες με ωραίες μουσικές, υπάρχουν πάρα πολλές και όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα μπαίνουμε περισσότερο στη σχετική ατμόσφαιρα. Τίθενται δύο ερωτήματα: Θα πάμε ταξίδι άραγε και που. Και επίσης θα υπάρχουν εισητήρια γιά τις συναυλίες που διαλέγουμε; Κάποιες που ονειρεύομαι εγώ ας πούμε είναι ήδη sold out.

Πάντως σας προτείνω την συναυλία που θα δοθεί μεθαύριο στην Αθήνα με έργα για τσέμπαλο και μια καντάτα του Dietrich Buxtehude. Ευρυπίδου 12, στην Εταιρεία φίλων του λαού, στις 7 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η Κατερίνα Κτώνα και η Γιούλη Βεντούρα θα παίξουν τσέμπαλο. Ο κόντρα-τενόρος Βασίλης Τσακατούρας θα ερμηνεύσει την καντάτα. Και ο Καθηγητής του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιων Ζώτος, θα κάνει μιά μουσικολογική ανάλυση, από την οποία είμαι σίγουρη ότι θα μάθουμε χίλια πράγματα.


Ευχαριστώ γιά την προσθήκη του δεύτερου τ Αγαπώ τα διπλά σύμφωνα γιατί είναι κάπως σαν στόλισμα. Δεν συμφωνείτε;

Parsifal είπε...

Στο ταπεινό μου μπλογκάκι έχω ήδη τη Χριστουγεννιατικη μου πρόταση: Λονδίνο όπου έχει Παρσιφαλ κ Σταχτοπούτα στο ROH και διάφορα ενδιαφέροντα σε άλλα μέρη όπως στο Barbican. Εγω θα δω Σταχτοπούτα (έχει κ βιντεάκι στο Parsifal´s), το ρεσιτάλ της Bartoli και ένα ρεσιταλ της Dessay (κ τα 2 στο Barbican). Πολύ θα επιθυμούσα να δώ έναν Πάρσιφαλ αλλά αφενός οι τιμές του Κόβεντ Γκάρντεν είναι όσο τα αεροπορικά κ αφετέρου, δε θέλω να υποβάλω κανέναν στο πεντάωρο αυτό μαρτύριο...

F είπε...

@ Tζουλιέττα: Είναι πολύ ωραία τα διπλά σύμφωνα, πράγματι... και thanx για την πληροφορία...

@ Parsifal: Είναι μοναδική όμως η ατμόσφαιρα στη ROH. Ήμουν σ' ένα εξαιρετικό Λυκόφως τον Οκτώβριο. Μοναδική εμπειρία. Από την άλλη πλευρά, η ΕΝΟ δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να προσφέρει...

Parsifal είπε...

ΟΚ τώρα ζήλεψα...γκρρρρ....

DM είπε...

parsifal

Μπα, εμείς το συνηθίσαμε και δεν μας κάνει εντύπωση που ο κ. Φλωράκης βρίσκεται πιο συχνά σε κάτι ενδιαφέρον στη South Bank ή στο Βερολίνο, απ'ό,τι στο περίπτερο της γειτονιάς του...
Αρκούμεθα στις περιγραφές!

spiretos72 είπε...

Έτσι είναι, κάποιοι πάντα χαίρονται περισσότερο. Πάλευα και γω όλο το Νοέμβρη να πάρω 2-3 μέρες άδεια να πάω να δω στο Μόναχο Eugen Onegin αλλά δεν τα κατάφερα :-(