19.11.07

δευτέρα 19/11

UPDATE 10.42 π.μ.

καλημέρα καλημέρα

καλή εβδομάδα σε όλους

καλημέρα Τζουλιέττα, καλημέρα Διονύση

Η εβδομάδα άρχισε με κρύο, μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέα μαζεύεται σιγά-σιγά και κάποια σημαντικά θέματα αρχίζουν να τίθενται, όπως αυτό της προφοράς κάποιων ονομάτων. Δεν είναι λίγες οι φορές που αφήνω έξω από το πρόγραμμα κάποια εκτέλεση επειδή η προφορά του ονόματος κάποιου από τους εκτελεστές είναι αμφιλεγόμενη. Ίσως μπορούμε να ανοίξουμε μια συζήτηση πάνω στο θέμα αυτό.

Σήμερα έχουμε έργα των Puccini, Eno, Dvorak, Vivaldi, Berlioz, Grieg, Smetana, Stenhammar, Rameau, Brahms, Holst, Satie αλλά και κάποια παραδοσιακά.

Να έχουμε μια όμορφη ημέρα, μια όμορφη εβδομάδα
να είμαστε όλοι καλά (F)

Καλή εβδομάδα σε όλους από τη δεύτερη βάρδια των πρωινών.
Ακούμε Εισαγωγή από το ¨Ονειρο" (Mendelssohn), μουσική του Δ. Μητρόπουλου για τον Ιππόλυτο του Ευρυπίδη, κοντσέρτο για φλάουτο με ράμφος του Telemann, Καρναβάλι έργο 9 του Schumann με Geza Anda, Μπάλτσα να τραγουδά Gluck και Carmen, Ημιτελή του Schubert (Ι). Προσφορά προσκλήσεων για τους ακροατές από "Νάκα" και "Παρνασσό" σχετικά με αποψινές συναυλίες. (DM)


8 σχόλια:

DM είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα

Για να συνεχίσω τη χθεσινή συζήτηση περί ξένων ονομάτων, δεν υπάρχει μόνο η προφορά, αλλά και η γραφή!
Αν διαβάσω για παράδειγμα ένα άρθρο για έναν καλό πιανίστα, που το όνομά του γραμμένο στα ελληνικά δεν πολυθυμίζει το αυθεντικό στη γλώσσα του (πρόχειρα ο Χαφ, μικρή σχέση με το Hough) μπορεί και να μην κάνω ποτέ τη σύνδεση των δυο στο μυαλό μου και ας έχω δισκογραφία του στα ράφια μου.
ΕΙΔΙΚΑ αν ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ καλά αγγλικά... (το κύριο επιχείρημα όσων προτείνουν αποκλειστικά ελληνική γραφή των ονομάτων).
Και να μη ξεχνάμε ότι η σύνδεση με τη δισκογραφία αποτελεί κύριο ζητούμενο όσων ασχολούνται με την κλασική μουσική. Και εκεί τα ονόματα είναι γραμμένα μόνο με λατινικούς χαρακτήρες.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα τριτο,
μη ξεχάσετε τον Κώστα Γιαννουλόπουλο,μια και το σάββατο δεν είχατε ζωντανές εκπομπές.
Αξίζει να τον θυμόμαστε για όλα οσα πρόσφερε.

F είπε...

Agnes καλημέρα!

θεωρώ τον Κώστα Γιαννουλόπουλο ως τον βασικό μου δάσκαλο στο Ραδιόφωνο από την εποχή του Jazz FM. Θυμάμαι αμέτρητα πρωινά στις 6 το πρωί με καφέ στο κολωνάκι να μιλάμε για μουσική αλλά κυρίως για τον τρόπο που μπορείς να μεταδώσεις αυτή τη μουσική.

Δέκα χρόνια χωρίς αυτόν, ευχαριστώ που μου το θύμισες...

καλημέρα και πάλι

spiretos72 είπε...

Καλημέρα.
Περί τηλεφώνων, προσκλήσεων κλπ, κλπ. Ήδη προσπαθώ 10 λεπτά να πάρω τηλέφωνο και δεν τα καταφέρνω - μιλάει συνέχεια. Χωρίς να έχω πείρα και γνώσεις για το πως στήνονται επικοινωνίες με το κοινό, νομίζω πως κάτι δεν γίνετε σωστά. Ίσως άμα είχατε περισσότερες γραμμές και τηλεφωνητές?

Οι εκπομπές σας έχουν πολύ μεγάλο ακροατήριο για να εξυπηρετούνεται από μια γραμμή.

DM είπε...

spiretos 72

Καλημέρα.
Ευχαριστώ για την παρατήρησή σας.

Στο στούντιο του Τρίτου (σε αντίθεση με άλλα προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας) δεν υπάρχει πρόβλεψη για τηλεφωνήτρια.
Ετσι αναγκαστικά την ευθύνη για τα τηλεφωνήματα και όλη τη διεκπεραίωση-συνεννόηση με τους φορείς έχει αναλάβει η κ. Μαρία Τράγκα η οποία εκτός αυτού είναι και η διοικητική γραμματέας του Τρίτου (μόνη της) με όλα τα σχετικά καθήκοντα. Ετσι, η μεν μια και μοναδική γραμμή της γραμματείας του Τρίτου "νεκρώνει" με τα δεκάδες τηλεφωνήματα των ακροατών και βέβαια ένας άνθρωπος δεν μπορεί να απαντά σε δυο γραμμές ταυτόχρονα, έστω και αν υπάρχουν...
Σημειωτέον ότι αν θέλετε να τηλεφωνήσετεστη γραμματεία για οποιοδήποτε άλλο θέμα τα πρωινά, δύσκολη η κατάσταση!

DM είπε...

Επίσης κάποια στιγμή ο ένας (1) άνθρωπος της γραμματείας θα χρειαστεί να σηκωθεί από το γραφείο για να πάει έναν φάκελλο, να πάρει κάτι από τη Διεύθυνση Ραδιοφωνίας, οπότε και απλά το τηλέφωνο δεν απαντά...

spiretos72 είπε...

Σωστή περιπέτεια :-)))

DM είπε...

...Ελάχιστα μέσα απλώς.

Όταν πρότεινα να δίνονται προσκλήσεις από το Τρίτο, περίμενα αρνητική απάντηση του στυλ "δεν προλαβαίνουμε, δεν έχουμε γραμμές, δεν υπάρχουν άνθρωποι, ποιός θα τα γράφει, ποιός θα τα στέλνει, πώς, κλπ.
Όμως η κ. Τράγκα αγκάλιασε προσωπικά την προσπάθεια και δέχθηκε την έξτρα εργασία που προϋποθέτει, απορροφώντας μάλιστα και πολλές -άδικες- διαμαρτυρίες.
Την ευχαριστώ και δημοσίως.