8.1.08

τρίτη 8 Ιανουαρίου

UPDATE 10.40 π.μ.

καλημέρα καλημέρα

Σήμερα αρχίζουμε με το αγαπημένο Spiegel Im Spiegel του Αrvo Part και στη συνέχεια έχουμε έργα Leoncavallo, Vivaldi, Rimsky-Korsakoff, Haydn, de Falla, Puccini, Quantz, Hummel, Berlioz, Mozart και Uccellini.

Είμαι σήμερα με κλεισμένο λαιμό γι' αυτό ζητώ την κατανόησή σας

καλημέρα
καλή ακρόαση
(F)

Καλημέρα από το δεύτερο μέρος!

Η τιμητική της παληάς μουσικής σήμερα.
Ακούμε σουίτα και άρια από την όπερα Radamisto του Handel, Concerto grosso του Corelli, 4 εποχές του Vivaldi σε μεταγραφή για 4 πιάνα του Νικόλα Οικονόμου, από ζωντανή ηχογράφηση(Lugano 2007 Martha Argerich, Nelson Goerner, Walter de la Hunt και Ντόρα Μπακοπούλου).
Ακόμα δύο άριες από την όπερα Σταχτοπούτα του Rossini, κουιντέτο με πιάνο (Ι) του R. Schumann, παραλλαγές Paganini για πιάνο του Brahms (πρώτο τεύχος) με τον Abbey Simon και ένα βαλς Chopin/Kissin.

Καλή ακρόαση. (DM)

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα mister f. Τι υπέροχο ξύπνημα με αυτό το έργο του Αrvo Part τον οποίο ανακάλυψα λιγότερο από ενα μήνα πριν εντελώς τυχαία. Γιατί μπορεί να μας αρεσει η παλαιά μουσική (και γιατί να το κρύψομεν άλλωστε) αλλά ακούμε και άλλα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

και ο παραπάνω ανώνυμος είμαι εγώ αλλά μόλις ξύπνησα....

F είπε...

καλημέρα Ανώνυμε Mahler 76. Ο Part και ειδικά το Spiegel Im Spiegel είναι πέρα από επιμέρους προτιμήσεις. Υποθέτω ότι θα είστε χαρούμενος που ακούτε τώρα τον Χειμώνα με τον Nigel Kennedy.
Καλημέρα και πάλι

Ανώνυμος είπε...

Ναι είμαι πολύ χαρούμενος και για την δεύτερη επιλογή η οποία κατά περίεργο τρόπο μου ακούγεται τόσο "ταιριαστή" με την πρώτη αν και έχουν σχεδόν 300 χρόνια διαφορά μεταξύ τους.

F είπε...

Νιώθω ότι αυτή ακριβώς είναι η μαγεία και ο πλούτος της μουσικής, αυτός ο τρόπος που το ένα σημαντικό έργο έρχεται να συναντήσει το άλλο. Όσα χρόνια κι αν μεσολαβούν ανάμεσά τους.

F είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
F είπε...

κατά λάθος το ανέβασ δύο φορές: γι' αυτό διεγράφη. Καλημέρες σε όλους

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα σας,
Μα και η συνέχεια ήταν αξεπέραστη.
μιλάω για την scheherazade.
...O δάσκαλος της ενορχήστρωσης Korsakov

F είπε...

καλημέρα Αγνή!

Πράγματι, η Scheherazade είναι πολύ όμορφη. Κάθε φορά θέλω να ακουστεί ολόκληρη αλλά είναι πολύ μεγάλη σε διάρκεια. Ο KOndrashin είναι εξαιρετικός σ' αυτή την ηχογράφηση (αλλά και γενικά).

Unknown είπε...

Καλή σας μέρα
και καλή χρονιά

F είπε...

Καλή σας ημέρα και καλή χρονιά!

Ανώνυμος είπε...

Kondrashin με Concertgebouw φαντάζομαι. Εξαιρετική ερμηνεία, ίσως η καλύτερη. Ηχογραφήθηκε στον ένα χρόνο που ανέλαβε την Concertgebouw. Μόνον ένα χρόνο γιατί μετά πέθανε. Είχε συμβόλαιο να αναλάβει και την Συμφωνική ορχήστρα του Ραδιοφώνου της Βαυαρίας αντικαθιστώντας τον Rafael Kubelik. Δεν πρόλαβε.

Σήμερα, ένας άλλος μεγάλος μαέστρος, ο Mariss Janssons, προερχόμενος από την μεγάλη Ρώσσική (η μάλλον ΣΟβιετική;) σχολή μαέστρων, είναι υπεύθυνος στην Concertgebouw και στην Βαυαρική Ορχήστρα και είναι μια χαρά.

Κάποιοι συνειρμοί που ήρθαν στο μυαλό μου...

Καλημέρα σε όλους...

F είπε...

Καλημέρα Neco 73. Βεβαίως με την Concertgebouw στην εξαιρετική αυτή ερμηνεία που είναι και για μένα μάλλον η καλύτερη. Είχε αρκετά να δώσει ακόμη ο Kondrashin...

Για τον Jannsons συμφωνώ ότι είναι από τους καλύτερους αυτή τη στιγμή. Μάλιστα έχω την αίσθηση ότι αυτή την εποχή σε επίπεδο ερμηνευτών υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα και ανερχόμενα ονόματα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σας

Κάτι δεν πάει καλά με τον ήχο σήμερα!! Ακούω Τρίτο αλλά και Δεύτερο ταυτόχρονα!!! μπορείτε να το ελέγξετε?

DM είπε...

αρτος του δια

Εντυπωσιακό!
Κάνουν "αναβάθμιση" λένε οι πληροφορίες...
Είναι ο γνωστός ελληνικός τρόπος αναβάθμισης, που γίνεται το έλα να δεις για να γίνει.
Υπομονή.

Ανώνυμος είπε...

Το έλα να...δεις

Ενδιαφέρον!

Γιατί να μην βάλετε και κάμερα στο studio να σας βλέπουμε κιόλας;

DM είπε...

nko

Εδω δεν μπορούμε να βρούμε άκρη για να ανεβάσουμε στο blog ένα μικρό απόσπασμa από εκπομπή μας, η κάμερα ήταν που έλειπε...

Ανώνυμος είπε...

Κάθε αναβάθμισης μύρια κακά έπονται!!!
Πάντως ο ήχος που έχω είναι μοναδικός, τρισδιάστατος!!!

Την καλημέρα μου

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι είναι πράγματι εντυπωσιακό, στο ένα ηχείο ακούω Τρίτο, στο άλλο δεύτερο!!! Από την ΕΡΑ 5 ακούω καθαρά μόνο Τρίτο!!

Ο προηγούμενος ανώνυμος εγώ ήμουν.

Οι τεχνολογίες τα έχουν αυτά. Νάστε καλά.

Ανώνυμος είπε...

αρτος του δία φαντάζεστε να είχατε 5+1 ηχεία? Θα ακούγατε και τα 5 προγράμματα συν τη Φωνή της Ελλάδος ταυτόχρονα χαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Η πλάκα Maxler76 είναι ότι αν άκουγα από το ραδιόφωνο του σπιτιού, θα μπορούσα να άκουγα από δέκα (10) ηχεία που είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό σύστημα. Ευτυχώς όμως άκουγα από τα ηχεία του υπολογιστή!!

Provato είπε...

άνοιξα το ραδιόφωνο το πρωί της Τρίτης και το αυτάκι μου το ταλαιπωρημένο βρέθηκε μπροστά σε μία τρομερή αποκάλυψη.... τον Αrvo Part!

πόσο μου άρεσε το κομμάτι του!

Δυστυχώς τότε (την Τρίτη) δεν κατάφερα να συγκρατήσω το όνομά του. Όλο εννοούσα να σας τηλεφωνήσω να ρωτήσω ποιος ήταν αυτό ο κύριος για τον οποίο ειπώθηκε ότι όταν άρχισε να γράφει θρησκευτική μουσικά χρειάστηκε να φύγει από την Σοβιετική Ένωση και μούμπλε μούμπλε...


αλλά μετά θυμήθηκα ότι έχετε και blog και ...

χε χε

όχι μόνο βρήκα το όνομα του συνθέτη αλλά και το έργο που μου άρεσε!

ευχαριστώ πάρα πολύ! πάντα τέτοια εύχομαι!

:-))

Provato είπε...

φαντάζομαι θα το ξέρετε αυτό, αν όχι ρίξτε του μία ματιά:

http://www.youtube.com/watch?v=sh_zPsucV0U