10.1.08

πέμπτη 10 Ιανουαρίου

UPDATE 11.16 π.μ.

καλημέρα καλημέρα σε όλους και όλες

Σήμερα θα αρχίσουμε με το Summertime και το Cheek To Cheek με τον Yehudi Menuhin και τον Stephane Grapelli σε δύο βιολιά και θα συνεχίσουμε με έργα Rossini, Nyman, Vivaldi, Mozart, Lehar, Grieg, Bach, Holst, Tchaikowsky και αρκετά παραδοσιακά τραγούδια ενδιάμεσα.

Να έχουμε μια όμορφη μέρα!
(F)

Καλημέρα και από το δεύτερο μέρος!

Σήμερα ακούμε Ave Maria/Schubert/Maisky, Δεύτερο Κοντσέρτο για κλαρινέτο (ΙΙΙ) του Weber, Πρωινό από Peer Gynt του Grieg, άρια κ χορωδιακό από DonCarlo του Verdi, TeDeum(I) του Bruckner, Traviata/Verdi/Milnes-Carlos Kleiber, Σονάτα για τσέλο του F. Bridge/Rostropovich-Britten, Folk Songs του Berio/Κωνστάντια Γουρζή-Στέλλα Ντουφεξή, Oblivion & Remembrance του Piazzolla/Piazzolla.

Καλή ακρόαση (DM)

12 σχόλια:

constantinos είπε...

Καλημέρα !Να και ένα πρωινό που καταφέρνω να επικοινωνήσω στο blog πρωί πρωί!
Το πρωί . μετά από απουσία κάποιων ημερών είμαι & πάλι πίσω στο Κλινόν Άστυ. Σας άκουγα όμως μέσω δορυφόρου. Να ευχηθώ σε όλες & όλους Καλή χρονιά. Και να πραγματοποιήσω την υπόσχεση που σας είχα δόσει: Όσοι δεν έχουν καλή λήψη του Τρίτου μπορούν να το ακούν μέσω του δορυφόρου HOT BIRD που βρίσκεται στις 45μοίρες Βόρειο πλάτος & 13μοίρες ανατολικά. Η συχνότητα είναι 11640/27500 H(orizontial). Υπάρχει & συναγωνισμός : οι Ιταλοί με το Radio Tre 11804/27500 V(ertical) & οι Γάλλοι με το Radio Classique 10870/27500 V. Επίσης οι Γάλλοι σαν τηλεοπτικό κανάλι έχουν το MEZZO (12245/27500H) όπου μπορείτε να δείτε πολλούς αστέρες ζωντανά συναυλίες μπαλέτο όπερες & σε μοντέρνες εκτελέσεις όπως την περασμένη Πέμπτη το «ΕΤΣΙ ΚΆΝΟΥΝ ΟΛΕΣ» με σημερινά κοστούμια. Και πάλι Καλημέρα & ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

F είπε...

καλημέρα Κωνσταντίνε και καλώς ήλθες!
Καλή χρονιά κι ευχαριστούμε για τις πληροφορίες.

constantinos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

καλημέρα σε όλους,
απο τον Rossini είμαστε και εμείς εδώ.
Κρίμα ,χάσαμε το summertime.
O gershwin όταν έγραψε την όπερα porgy and bess είπε ...οι μαυροι τραγουδούν και οι λευκοί μιλούν...
συνάχι ακούμε απο χθες. περαστικα

F είπε...

καλημέρα Αγνή, ευχαριστώ.. Ακόμα κλεισμένος είναι ο λαιμός μου αλλά θα περάσει, τι θα κάνει;
να έχετε μια όμορφη και το Summertime θα το ξανακούσουμε...

constantinos είπε...

Αλήθεια από χθες ήθελα να σου συστήσω το εξής φάρμακο (σήμερα ακούγεσαι καλύτερα) Ζεστό Τσάι του βουνού με μπόλικο λεμόνι & λίγο Ουίσκι. Περαστικά!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους. Mister f πολύ όμορφο το Ιρλανδικό (ή Ιρλανδέζικό ποιο να είναι το σωστό....???) τραγούδι όπως και το επόμενο φυσικά. Ο Andreas Scholl είναι αγαπημένος καλλιτέχνης.

F είπε...

Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Ελπίζω αύριο να είμαι τελείως καλά. Δυστυχώς δεν με βοηθούν και οι δουλειές που κάνω καθώς χρειάζεται να μιλάω πολύ. Ευχαριστώ πολύ.

Στην επίσημη γλώσσα Ιρλανδικό, στην ανεπίσημη Ιρλανδέζικο Mahler 76. O Scholl είναι από τους πολύ αγαπημένους.
Καλή σου μέρα!

Ανώνυμος είπε...

f

καλημέρα!

συμβουλή από τραγουδίστρια για άνοιγμα λαιμού και γενικώς κρυολογήματα :
VICKS ! - ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ!
αλείφεσαι και σκεπάζεσαι!
!!!μπορείς να κάνεις και εισπνοές πάνω από κατσαρολίτσα με νερό που βράζει όπου έχεις προσθέσει ένα κουταλάκι vicks.
Προσοχή όμως, μετά στα ζεστά!!!

περαστικά!

F είπε...

καλησπέρα nko.

Εδώ και μερικές ημέρες έχω ανακαλύψει από την αρχή το Vicks. Μνήμες παιδικών ασθενειών μού φέρνει και αίσθηση σεντονιών αντί για σχολείο: αναμνήσεις με μάλλον θετικό πρόσημο. Ευχαριστώ πολύ!

Ανώνυμος είπε...

f

«Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο»...
Τι vicks, τι μαντλέν! H όσφρηση είναι η πιο άμεσα συνδεδεμένα αίσθηση με τη μνήμη. Καλό ταξίδι στα χρόνια της αθωότητας!

F είπε...

Συμφωνώ απολύτως Ζήνωνα. Αυτή η συζήτηση μου φέρνει στο μυαλό τα βιβλία του Γιάννη Ξανθούλη που είναι γεμάτα από μυρωδιές παλαιότερων εποχών.
Καλημέρα!