19.12.07

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου

UPDATE 11.13 π.μ.

Καλή σας μέρα από το studio του Τρίτου.

Μου αρέσει να γράφω τη λέξη Δεκέμβριος, επειδή ανακαλώ την αίσθηση των Χριστουγέννων, με δέκα μόνο γράμματα.
Με το που εμφανίζεται στην οθόνη ή ακόμα καλύτερα στο χαρτί , νομίζω ότι βλέπω χρωματιστά φωτάκια, ότι μυρίζω χιόνι και μελομακάρονα, οτι ακούω κάλαντα!

Στο μεταξύ, σήμερα ακούμε έργα για τα Χριστούγεννα και για τον χειμώνα. Χριστουγεννιάτικο κοντσέρτο του Corelli, Ποιμενικό σε σολ μείζονα του Sammartini, τον χειμώνα του Cristofer Simpson, τον Δεκέμβριο του Tchaikovsky, τον χειμώνα από τις Εποχές του Haydn.

Και βέβαια αρχίσαμε και θα τελειώσουμε με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. (J)

Καλημέρα και από το δεύτερο μέρος!
Μετά το "παράθυρο στον κόσμο" όπου ακούστηκαν μεταξύ άλλων η Τρίτη Συμφωνία (ΙΙ) του Saint-Saens, αποσπάσματα από τον "Μεσσία" του Haendel, του έργου Ceremony of Carols του Britten, ένα έργο του Buxtehude για όργανο και παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα, στο δεύτερο μέρος των πρωινών ακούμε κοντσέρτο για βιολί του Tartini/Ariadne Daskalakis, Ελεγεία του Vieuxtemps/Κασκασιάν-Λεβίν, δυο χορωδιακά από την όπερα Ντάμα Πίκα του Τσαϊκόφσκι, από το μουσικόδραμα "Το δαχτυλίδι της Μάνας" του Μανώλη Καλομοίρη/Συμφωνική ΕΡΤ-Φιδετζής, Τρεις ελληνικούς χορούς του Γιάννη Κωνσταντινίδη/Ορχήστρα των Χρωμάτων-Λογιάδης, Αυτοσχεδιασμούς για πιάνο πάνω σε παραδοσιακά (χωριάτικα) τραγούδια του Bartok με τον Kocsis, ένα από τα 5 κομμάτια για ορχήστρα του Schoenberg, Πρώτο Κοντσέρτο για πιάνο (II,III) του Ραχμάνινοφ/Janis-Reiner και άρια (από Butterfly) με την Reanata Tebaldi. (DM)

14 σχόλια:

spiretos72 είπε...

Καλημέρα!
Ωραία ξεκίνησε η μέρα :-)

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Donna J. Καλά τα λέει ο spiretos72. όντως μας φτιάξατε τη διάθεση. Παιδιάαα κι εγώ για Λονδίνο, υπολογίστε μέ κι εμένα.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα τζουλιέττα και διονύση
αργήσατε να ανοίξετε το blog σήμερα και έτσι η καλημέρα μας μπήκε στα χθεσινά σχόλια .
Ωστόσο ηταν πολύ ωραίο το πρωινό μας ξυπνημα με τα εγχορδα που διάλεξες Τζουλιέττα

Ανώνυμος είπε...

Είναι αλήθεια πως όταν συναντιόνται οι δύο τους το blog περνάει σε δεύτερη μοίρα, ευτυχώς όμως όχι κι εμείς που απολαμβάνουμε την κουβέντα τους και τις μουσικές τους

Ανώνυμος είπε...

Καλή σας μέρα Τζουλιέττα και Διονύση,
σας ευχαριστούμε για όλες αυτές τις πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στην Αγγλία αλλά για μας εδώ στην Αθήνα τι γίνεται;
Εκτός από την "πολυανεβασμένη" Μποεμ στη λυρική και κάτι κινέζους στο Μέγαρο δεν βρίσκω κάτι άλλο...!
"Φάτε μάτια ψάρια δηλ.";

DM είπε...

larus

Καλώς ήλθατε!
Και στην Αθήνα πάντως έχουν προγραμματισθεί πολλές χριστουγεννιάτικες συναυλίες, από την προηγούμενη Κυριακή κιόλας.

DM είπε...

agnes, mahler76

Καλημέρα και πολύ ευχαριστούμε για τα ευγενικά σας λόγια. θα μεσολαβήσουμε στον ηχολήπτη μας Κωνσταντίνο Λούβαρη που σπονσοράρει τα εισητήρια για Λονδρα, να σας συμπεριλάβει στη λίστα επιβατών!!

alex είπε...

η εκπομπή σας ανακάλεσε μνήμες από τα φοιτητικά μου χρόνια στο Λονδίνο. Ζήλεψα που δεν μπορώ να είμαι εκεί τώρα... έχει δίκιο ο/η larus - η Αθήνα είναι πολύ φτωχή συγκριτικά. Προτείνω να οργανώσετε κάποτε μια "πολιτιστική" εκδρομή με ένα πρόγραμμα που θα επιμεληθείτε εσείς. Προσφέρω τις υπηρεσίες μου (λόγω εμπειρίας) στην οργάνωση σε όλα τα επίπεδα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους τους πρωινούς.
Είναι από τις λίγες εκπομπές που μεταδίδουν παρουσιάσεις συναυλιών...αλλά το τι γίνεται στην "επαρχία" αναρωτηθ'ηκατε ποτέ?
ή γιατί αυτή, ενώ σας ακούει, όταν σας ακούει(λόγω κακού σήματος πολλές φορές) δεν ανταποκρίνεται?
έχουμε στείλει δελτία τύπου για εκδηλώσεις αλλά φωνή δεν ακούγεται.
Στο τέλος "πλήρη" απογοήτευση...
Τι γίνεται σε αυτή τη ρημάδα την "επαρχία" επιτέλους ούτε εσείς ενδιαφέρεστε. Καλή και η Αγγλία όπως άκουσα σήμερα αλλά τι γίνεται με την Ελλάδα μας.
Μια καλή ιδέα είναι η τηλεφωνική σύνδεση απαξ της εβδομάδος με υπόλοιπη Ελλάδα. Κάποιος θα βρεθεί να απαντήσει.
Πρέπει να ενθαρύνετε τον κόσμο να χαρεί και αυτός λιγάκι ότι κάποιος τον πήρε τηλέφωνο. Πολύ μιζέρια επικρατεί...
Θα επανέλθω...
ενας καθημερινός ακροατής σας. Μα πολύ καθημερινός..
C&C

j είπε...

alex Τι ωραία ιδέα! Μακάρι κάποτε να πραγματοποιηθεί. Θα μπορούσαμε πάντως να φτιάξουμε ένα δικτυακό ταξίδι εδώ στο blog. Τι θα ήθελε να δει και να ακούσει ο καθένας μας αλλά και γενικώτερες προτάσεις γιά όλους όσους αγαπάνε την μουσική.

Spireto 72, mahler 76, agnes kozani, larus καλημέρα σας και καλές γιορτές. Και σε όλους τους υπόλοιπους φυσικά. Ας το δούμε θετικά το πράγμα όλο και κάτι περισσότερο γίνεται στην Αθήνα σε σχέση με παληότερα και προσδοκούμε ακόμα πιό πολλά.j

Aurangel είπε...

Καλημέρα F μου.
Σε ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου,για τις φιλοφρονήσεις μέσω του μικρού μας πόνυ.

Ελπίζω να σου άρεσε η χτεσινή βραδιά!!!
φιλιά

constantinos είπε...

Είναι αλήθεια ότι κάπου έξω από την Ελλάδα τέτοιες μέρες γίνετε χαμός με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Εδώ μόνο Carrousel & ζαχαρωτά στο Σύνταγμα.Είχα βρεθεί στο Μόντρεαλ αρχές Νοεμβρίου και νόμιζες ότι ήσουν παραμονή Χριστούγεννα. Επίσης στο Άμστερνταμ οι συναυλίες δίνουν & παίρνουν,ειδικά στις προτεστάντικες εκκλησίες. Μου βάλατε & λίγο Ελλάδα D.M. & αφού ο F έβαλε Merry Widow & Mary Poppins ήλθε το κερασάκι με την αγαπημένη μου Δανάη στις Ασκήσεις……

constantinos είπε...

Εννοούσα το συμφωνικό ποίημα του Συμπέλιους Φιλανδία & αυτό γιατί ακούστηκε στα πρωινά.

DM είπε...

C&C

Ευχαριστούμε για την παρουσία σας και την επιμονή σας. Η εκπομπή δεν διστάζει να ενημερώνει για εκδηλώσεις στην επαρχία όταν έχει ενημέρωση και πρόκειται για γεγονός που παρουσιάζει γενικότερο ενδιαφέρον. Την εβδομάδα αυτή είπαμε για συναυλία στην Τήνο κ στη Πάτρα. Αύριο για Τρίπολη κλπ.

Ο χαρακτήρας της εκπομπής είναι καθαρά μουσικός. Το ενημερωτικό και τα υπόλοιπα (αφιερώματα, προσφορές, παραουσιάσεις κλπ)επαφίενται στον πατριωτισμό των παραγωγών και μόνον.