13.11.07

τρίτη και 13...

UPDATE 09.45 π.μ.

...
περίεργο είναι να ανεβάζω το πρώτο μου post σε μια τέτοια ημερομηνία αλλά όλες οι μέρες είναι ή μπορούν να γίνουν όμορφες.

καλημέρα σε όλους και καλή αρχή να έχουμε!

τα πρώτα πρωινά έχουν σήμερα έργα Weber, Mozart, Rachmaninov, Ravel, Tchaikowsky, Bach, Brahms, Schnittke αλλά και Χατζιδάκι, ένα όμορφο νανούρισμα με τον Nigel Kennedy και ίσως μερικά ακόμη σύντομα έργα που η μετάδοσή τους θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις της στιγμής.

σχόλια, ιδέες, σκέψεις, παρατηρήσεις δεκτά τόσο γραπτώς όσο και τηλεφωνικώς.

καλημέρα και πάλι (F)

Καλημέρα και από το δεύτερο μέρος των πρωινών του Τρίτου
Σήμερα η σουίτα Karelia του Sibelius, τα τρια κομμάτια σε παληό στυλ του Gorecki, η Kreisleriana του Schumann με τον Geza Anda, η "κλασική" συμφωνία του Prokofiev, τραγούδια του Rossini με την Bartoli και πολλά άλλα.

Συντονιστείτε! (DM)

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα, καλή αρχή!
Κώστας 'The Fuzzy Snail'

Aurangel είπε...

Καλημέρα γλυκέ μου F.
Kαλή αρχή!!!
Δεν είναι τυχαίο που διάλεξες αυτή την ημερομηνία.
Υποκειμενικά το 13 είναι πολύ τυχερό νούμερο.Πόσο μάλλον η μέρα η συγκεκριμένη.
Keep being inspiring....
Χαίρομαι που ξαναμπήκες στην καθημερινή μας ζωή, τρέλλα, ευτυχία.
Φιλιά πολλά

Negma είπε...

Καλημέρες!!!

Τις ευχές μου προς τους συντελεστές του νέου blog!!!

Με γειά και καλοτάξιδο!!!!!!!

F είπε...

Ευχαριστώ πολύ Κώστα μου, ευχαριστώ Κωνσταντίνα μου, ευχαριστώ Στέλλα μου... Ελπίζω να μπορέσουμε να σας φέρουμε κοντά σ' αυτές τις μουσικές.
Καλημέρες!

spiretos72 είπε...

Κλημέρα!
Σας ακούω κάθε προωί στη δουλειά μέσω ενός usb radio stick :-)
Μόλις άκουσα που λέγατε για το μπλόγκ και είπα να πω μια καλημέρα

larus είπε...

Τρίτη και 13...
...η μέρα μιας καλής αρχής!

Ό,τι καλύτερο για τη μουσική στη blog-σφαίρα!

The forexbird είπε...

Καλη αρχη και ευχαριστω που μου φτιαχνετε τα πρωινα!

spiretos72 είπε...

Επίσης μιας και δεν προλαβαίνουμε ποτέ καμμιά από τις προσκλήσεις (επειδή μιλάει το τηλέφωνο συνέχεια βασικά) μήπως θα γινόνταν να μπορούμε να πάρουμε και από εδώ? Δηλ. αντι τηλέφωνο σχόλιο εδώ (μάλλον για τον DM είναι αυτό, yes?)

o-Zone είπε...

Γούρικη μέρα!

Καλή αρχή στη δημιουργική επικοινωνία μας και καλή συνέχεια!

DM είπε...

Καλώς ήλθατε spyretos 72, larus, constantino p, aquarius!

Ευχαριστούμε που είστε μαζί σας και ιντερνετικά.

Σε σχέση με τις προσκλήσεις, η κ. Τράγκα στη γραμματεία κάνει ό,τι μπορεί. Προφανώς, όταν εκατοντάδες άνθρωποι προσπαθούν να βγάλουν γραμμή την ίδια στιγμή, η γενική αίσθηση είναι ότι είναι αδύνατο να "πιάσεις"... Ομως είναι ο μόνος τρόπος ισότιμης συμμετοχής που σκεφτήκαμε. Από το site είναι σαν να αποκλείεις όσους δεν έχουν ή δεν μπορούν ή δεν θέλουν να έχουν σύνδεση.
Πολύ θα θέλαμε τις απόψεις και τις προτάσεις σας αναλυτικά γύρω από το θέμα "προσκλήσεις".

Επίσκεψη και από την τρίτη Γυμνασίου του Αρσακείου στο στούντιο!

Marios είπε...

Άκουσα και εγώ για το blog αυτό πριν λίγο και σκέφτηκα να ευχηθώ καλή αρχή και καλή συνέχεια στην ωραία σας προσπάθεια, και φυσικά να σας ευχαριστήσω για τις ενδιαφέρουσες μουσικές επιλογές σας, που εμένα τουλάχιστον μου φτιάχνουν, μουσικά, τα πρωινά :D

spiretos72 είπε...

Δεν είπα αμόνο από το site. Αλλά παράλληλα με το τηλέφωνο να παίζει και η δυνατότητα απότ ο site. Sto κάτω-κάτω η τάση είναι προς unifying fields.

manosnikol, Manos Nikoloudakis, Μάνος Νικολουδάκης είπε...

Εδώ και κάμποσο καιρό, όποτε μπαίνω στο αυτοκίνητο για να οδηγήσω, ακούω Τρίτο πρόγραμμα. Αγράμματος όντας περί την κλασσική μουσική –μεγάλωσα με Καζαντζίδη, Γαβαλά κι όλη αυτή τη γενιά που είχε πολύ κλάψα, τόσο πολύ δε επηρεάστηκα από αυτή την «κουλτούρα», που καθόρισε τη στάση μου απέναντι στη ζωή σε μεγάλο βαθμό, μια στάση άμυνας, κακομοιριάς, αποδοχής της αρνητικότητας κι έτσι έφαγα πολλά χρόνια από τη ζωή μου αργότερα ώστε να μπορέσω να συνειδητοποιήσω την μίζερη εσωτερική στάση που είχα απέναντι στα πράγματα και το κυριότερο προς τον ίδιο μου τον εαυτό. Δεν ισχυρίζομαι βέβαια πως μόνο η συγκεκριμένη «κουλτούρα» με οδήγησε σε μια τέτοια στάση, σίγουρα υπήρχαν και πολλοί άλλοι παράγοντας που συνέβαλαν, αλλά ήταν καθοριστική γιατί ήταν έμμεση, μη επιβαλλόμενη, δεν απευθυνόταν στη λογική αλλά στο συναίσθημα κι έτσι ήταν πολύ εύκολο να «περάσει» μέσα μου και να λειτουργεί υποδόρια. –
Όταν λοιπόν μετά από χρόνια ανάλυσης και αυτοανάλυσης αποφάσισα να ξεφύγω από αυτή την μίζερη εσωτερική μου στάση, ένα από τα πράγματα που ξεκίνησα να κάνω –σχεδόν με το ζόρι- ήταν να ακούω κλασική μουσική. Στην αρχή -εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις-όχι μόνο δεν ένιωθα σχεδόν τίποτα, αλλά αν π.χ. το πιάνο ακουγόταν πολύ δυνατά εκνευριζόμουν κιόλας. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισα να ακούω και σιγά-σιγά, άρχισα να ανακαλύπτω την μαγεία αυτής της μουσικής. Μου θύμιζε πολλές φορές τη Ζωντανή Φύση, τα ποτάμια να κυλούν ανάμεσα σε πράσινα δάση, τη βροχή να ποτίζει τη γη, τη θάλασσα φουρτουνιασμένη να χτυπά στους βράχους… Παράλληλα δε ακούγοντας την, διαπίστωνα ότι άλλαζα εσωτερικά, υπήρχαν στιγμές εσωτερικής γαλήνης, ανύψωσης και μεγάλης απόλαυσης. Μου πήρε καιρό να βγάλω από το μυαλό μου το κλισέ ότι αυτή η μουσική ήταν γραμμένη για τους αστούς, ότι δεν περιείχε συναίσθημα –με την έννοια που το καθόρισα παραπάνω δηλαδή κλάψα- και να την αποδεχτώ.
Αισθάνομαι βέβαια μισός, γιατί δεν την γνωρίζω την κλασσική μουσική και υποπτεύομαι πως πολύ δύσκολα θα φτάσω σε ύψη αισθητικής απόλαυσης, που είμαι σίγουρος ότι φθάνετε εσείς ΝΔ κι όλοι οι άλλοι που είναι γνώστες της, αλλά είναι ένα από τα σπουδαιότερα πράγματα που ανακάλυψα κι ένιωσα τα τελευταία χρόνια. Και βέβαια πολύ μεγάλη συμβολή σ’ αυτό είχε το Τρίτο πρόγραμμα που για μένα έγινε …Πρώτο!

*Τα παραπάνω τα είχα γράψει σε ένα σχόλιο μου στο Blog του κυρίου Δήμου στις 26-9-2006 που αφορούσε στο Τρίτο πρόγραμμα.

Σας ακούω λοιπόν καθημερινά από το πρωί στις 8:30 μέχρι το απόγευμα στις 17:30 μέσω internet στη δουλειά μου και χαίρομαι πολύ που ξεκινάτε ένα νέο τρόπο επικοινωνίας, μέσω του Blog.
Σας εύχομαι καλή επιτυχία η οποία είμαι σίγουρος ότι θα γίνει…κλασική!

DM είπε...

manosnikol

Είχα διαβάσει τότε το σχόλιό σας και μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση.
Ο Νίκος Δήμου θα είναι μεθαύριο καλεσμένος της εκπομπής μας (βλ πάνω δεξιά στην κεντρική σελίδα του site)

j είπε...

Καλημέρα σε όλους τους παληούς και τους καινούργιους φίλους του Τρίτου και του blog. Καλά ταξίδια στην μουσική, ελπίζουμε να σας έχουμε μαζί μας. Το πιό σημαντικό είναι η επικοινωνία. Ακόμα και οι πιό πρωτόγονες και παληές μουσικές υπήρξαν γιά την ανάταση της ψυχής και τη χαρά της συμμετοχής.

DM είπε...

spyretos 72

Δεν είναι τόσο απλό να δοθούν προσκλήσεις από το blog.
Για αρχή, θα δίνουμε λιγότερες σε αυτούς που τηλεφωνούν και έτσι θα έχουμε ακόμα περισσότερους διαμαρτυρόμενους...
Μετά, όπως είναι φυσικό όλοι οι online θα έχουν έτοιμο γραμμένο ένα μήνυμα και μόλις ακούνε την πρώτη λέξη του θέματος (πχ της Κρατικής Αθηνών) θα το στέλνουν. Δηλαδή δεν είναι εύκολο να ορίσεις στο blog την έναρξη του διαγωνισμού. Επίσης για να έχει νόημα πρέπει να υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα. Πάντως θα το δούμε..

dazed n' confused είπε...

Καλημερες... Καλημερες !!!
Αργοπορημενες ως συνηθως...
Τις πιο θερμες ευχες για τον νεο τροπο επικοινωνιας, σε ολους τους συντελεστες αυτου του ιστολογιου...
Βλεπω υπαρχει και θεση να ψηφισουμε...
Δυστυχως ομως δεν μου ταιριαζει καμμια απο τις απαντησεις, γιατι για να ειμαι ειλικρινης, δεν θα γνωριζα καν την υπαρξη σας, αν δεν με ειχε φερει κοντα σας, ο αγαπημενος μας F...

Καλη επιτυχια, λοιπον, σε ολους σας, στην νεα αυτη προσπαθεια !!!

DM είπε...

dazed and confused

Καλώς ήλθατε.

Στη δημοσκόπηση, σίγουρα κάτι θα σας ταιριάζει και σάς γιατί υπάρχει και επιλογή "δεν ακούω Τρίτο ποτέ"!

dazed n' confused είπε...

Αγαπητε dm,
Αν και διακρινω μια ειρωνεια στην απαντηση σας, δεν θα σας την ανταποδωσω...
Θα σας πω μονον οτι η επιλογη που προτεινετε, δεν μου ταιριαζει καθολου...
Οι επιλογες: "Όποτε τύχει από λίγο" και "Μέρα παρά μέρα" ισως ειναι λιγο πιο κοντα, αλλα και παλι δεν ειναι αντιπροσωπευτικες, αν λαβετε υπ'οψιν σας το γεγονος οτι ακουω περιστασιακα μεν, αλλα οχι "οποτε τυχει", γιατι επιδιωκω να ακουω Τριτο, τις ωρες που κανει εκπομπη ο F...
Ευχαριστω για την υποδοχη σας...

DM είπε...

Αγαπητέ dazed and confused

Παρεξήγηση...
Νόμιζα ότι όντως δεν ακούτε Τρίτο.

Πάντως θα έλεγα ότι το μέρα παρά μέρα είναι κοντά σε αυτό που περιγράφετε.

nicon είπε...

Καλορίζικος κι εδώ! Την καλημέρα μου!

spiretos72 είπε...

Mia aporia pou me vasanizei kairoQ poia mousiki epaixe sti sima stis 8 (i ekpompi tis j)?

DM είπε...

nicon

Καλώς ήλθατε (και εδώ!)

constantinos είπε...

Επιτελους σας βρησκω.
Και γιατι αυτη η αγωνια για το τριτη και 13. Ολες οι μερες του Θεου ειναι.
Να ειστε ολοι καλα για την ψυχικη αναζωογωνηση που μας χαριζετε καθε μερα με τις θαυμασιες επιλογες σας. Για τον Φιλο που ακουγε Γαβαλα, ποτε δεν ειναι αργα. Με τον χρονο θα μαθει οτι ξερουν και οι αλλοι.Με λιγη βολτα σε βιβλιοπωλεια, με παρακολουθηση παραστασεων θα μπει στο νοημα. Η ουσια ειναι οτι ψυχικα τωρα θα βρησκετε σε αλλο επιπεδο.Γιατι αυτη ειναι η δυνατοτητα της σοβαρης μουσικης. Σε βγαζει απο την μιζερια. Θα πονεσης, Θα κλαψεις, αλλα η ζωη συνεχιζετε και πρεπει να ειμαστε ορθιοι. Μετα τα συνεφα υπαρχει ο Ηλιος.
Η κα Αννα Σακαλη τι εγινε; Οχι οτι ο κος Φλωρακης δεν την αντικαθιστα επαξια. Οσο για τις προσκλησεις μου φενετε οτι το τηλ/νο ειναι το πιο δικαιο. Πολλοι ακροατες - οπως & εγω - ειμαστε στο ποδι. Σας ακοθω απο το κινητο η το ραδιοαυτ/νητου. Ετσι η μονη μας δυνατοτητα ειναι το τηλ/νο.
Μια που μας μεταδιδετε τοσους ξενους τις ελαφρας (Μπιτλς - ΝατκινγΚοουλ-ΕντιθΠΙαφ κ.α.) γιατι δεν βαζετε και Εληνες οπως Αττικ - Δαναη - Επιτροπακη- Μοσχονα κ.α.;
Θα τα ξαναπουμε.
Καλη αρχη.
ΑΚΟΥΜΕ ΤΡΙΤΟ
Απο το 1960. Κωστας Γ. Βαχαμιδης

DM είπε...

Καλώς ήλθατε κ. Βαχαμίδη
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.
Η κυρία Σακκαλή μετακινήθηκε σε πιο βραδυνές ώρες προγράμματος.
Σχετικά με τους Ελληνες τραγουδιστές να δούμε τί έχει να μας πει ο κ. Κατσαούνης.

constantinos είπε...

Αναμενω
Αν και θαθελα καποιες σφηνες και τα πρωινα.